bocs ha rosszul értelmezem, de hiába nem a leállósávban mértek ahol már nem veszélyes, de a kocsijuk ott állt. Az semmivel nem veszélytelenebb a közlekedőkre, egyedül a rendőrre nem az. Attól még ha beleszáll valami hiba miatt egy autós/motoros, ugyanúgy lehetnek halálesetek.
Ez is egy elfogadható álláspont. A rendőrök ha jól olvastam nem az autóból mértek hanem a pályán kívülről a szalagkorlátok mögül ami kevésbé veszélyes. Gondolom a halálesetek az autóban ülőknél fordultak elő a leállósávban vagy az ott téblábolókkal, sajnos. A KRESZ megengedi ezt, mert a sebességmérés "fontos" . Nemtetszeni nem tetszhet, de így van....
Állami szervként teljesen rendben vagytok. Nemrég voltam a szegedi klinika újszülött osztályán a wécén: -nem lehetett ajtót becsukni, nem volt világítás, víz nem folyt, kéztőrlő wc papír,szappan nuku, tükör, kézszárító luxus. Érted ezt egy kórházban, ahol elég fontos lenne a higiéné. Nem azt mondom hogy nem vagytok szar helyzetben, de minden állami intézmény abban van már súlyos évek óta. Lenne is rá fasza megoldás, csak az emberek agyát még nem lehet(ne) ráállítani arra, hogy nincs többé állami vasút, állami egészségügy, állami nyugdíjpénztár, stb stb stb.
Az teljesen más eset, ha mondjuk a megállni tilosnál, vagy más okból valaki mögött (akár leállósávon is) megáll a rendőr, mert büntetni kell. (Ne adj isten, segítségre szorul az állampolgár...) Azt elismerem, teljesen jogos, semmi gond vele.
Itt nem erről van szó.
A leállósávban hajtásról, megállásról szóló cikkeknek elég rendesen utánaolvastam pár hónapja, még tőled is kértem tanácsot. (Egyik ismerősöm kért meg, mert megbüntették...)
Többek között ezt a cikket is ajánlom mindenkinek:
A végén oda jutottam, hogy jogos a 150.000 büntetés, mert annyira veszélyes dolog a leállósávban tartózkodni.
"A hazai autópályákon minden nyolcadik halálos baleset a leállósávban történik."
"A szóvivő arra is felhívja a leállósávban veszteglő autósok figyelmét, hogy átlagosan 20 percig maradhatnak életben az autópálya szélén."
Na most ha a cikkben szereplő anyukának jogos a 150.000-es csekk, a rendőrség pedig mérésnél "parkolhat" a leállósávban, akkor két dolgot tudok kikövetkeztetni:
-vagy olyan hihetetlenül brutál fontos dolog a sebességmérés, hogy még az emberéletnél is jobban számít, (Lehet én vagyok elfogult, de nem így gondolom!)
-vagy ez az egész egy maszlag, hogy 20 percig maradsz életben, ha a leállósávban megállsz, csak egy jó indok, hogy mérlegelés nélkül 150.000 forint bírságot ki lehessen szabni.
Ha összehasonlítom azzal, hogy ha valaki mondjuk nem tudja kifizetni, és leültetik, akkor (napi 1000 forintjával) 5 hónapig ül, ami véleményem szerint aránytalan, tekintve, hogy ez csak egy közlekedési szabálysértés, senkinek nem okozott kárt, senkit nem bántott. (Nem úgy mint ahogy egyes kissebbségiek már aznap kint vannak, nagyobb "bűnökért" is...)
Úgy gondolom, hogy ez az egész kizárólag a pénzbeszedésről szól, esetleg nagyon távolról van összefüggésben a veszélyességgel. (Különben érthetetlen számomra, hogy egy rendőrautó miért jelentene kisebb veszélyt a leállósávban, mint egy akármilyen más jármű...)
Persze tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek vele egyet... (Persze ez senkit sem érdekel, se a bíróságot, se a rendőrséget... )
"Senkinek nem tetszik, ha megbüntetik, de ez a dedós 5 éves viselkedés ami némely állampolgárt jellemez ez nevetséges. "Ha nekem nem lehet akkor neki se" bibibi."
Nem az a gáz, hogy ők ott megálltak és mértek, hanem az, hogy a gyermekem rosszul lett az autóban, megálltam és a rendőr azonnal ott termett, hogy haladjak tovább, mert szabálytalanul álltam meg.
Akkor a rendőrautó az szabályos, ha ott áll meg?
Nem, hiszem, hogy akármelyik vállalatnál ezzel spórolnának. Nem gond, mert hozok otthonról, itt az a gond, hogy ez már az utolsó dolgok között van amin spórolni akarnak......lassan már ott tartunk, hogy nem lesz meleg víz, fűtés......stb.
Ez megint rossz hozzáállás. A KRESZ engedi. Az, hogy ez nem tetszik valakinek az nem azért van mert valaki más egyenlőbb lenne. Gondolj bele, hogy nézne ki az, hogy ha megáll a megállni tilosban egy autó, akkor a kék lámpát használva nem állhatnék meg a közelében szintén tilosban, amíg el nem küldöm onnan vagy le nem fényképezem és fel nem jelentem. Csúny lenne ha 2 km-re kellene szabályosan leparkolnom és visszasétálni ezért.
Egyszerűen a gyors és logikus megoldás az elfogadott és jogszabályilag megengedett, de persze aki a megállni tilosban áll az a szálkát nézi más szemében és a sajátjában lévő gerenda az mellékes.
Senkinek nem tetszik, ha megbüntetik, de ez a dedós 5 éves viselkedés ami némely állampolgárt jellemez ez nevetséges. "Ha nekem nem lehet akkor neki se" bibibi
Ez kb.olyan, hogy ha a pék bemehet a pékségbe akkor én is. Az mellékes, hogy ő a munkáját végzi a pékségben én nekem meg semmi közöm ott lenni. És persze az is, hogy ki van írva az ajtóra, hogy belépés csak pékeknek. Ez tökéletesen ugyanaz a történet lenne.
Át kell keresztelni a rendőrséget BKV-ra és egyből minden rendben lesz.Esetleg menjetek szoláriumozni, mert ha egy kicsit sötétebb lesz a bőrötök, egyből lesz pénz. Ez egész egyszerűen balfékség hozzá nemértés idiótaság.
"Szervezet függő a dolog....meg a bogarakat sem szeretem..."
Én is szoktam látni "kemény"csopperes gyerekeket plexi nélkül.
Nem is értem, ezek nem szokták hallani mekkorát koppan egy nagyobbacska darázs a bukón, esetleg egy cserebogár. Az már balesetveszély, ha képenkap. (mondjuk 2 fokban ritkák )
Elméletileg.........igen......gyakorlatilag......mi nem vagyunk még azon a szinten, hogy embert lőjjünk vagy öljünk. Viszont ez már nagyon messze sincs, mert egyre több van megengedve egyeseknek és egyre kevesebb van megengedve a rendőröknek....... És még küldik a szórólapot, hogy javul a közbiztonság. Olyan megszorítások vannak itt a rendőrségen....6 éve nem volt béremelés......egy alosztálynak 1 nyomtatója van.....az egész kapitányságon 1 fénymásoló működik.....tintapatron az kincs a fekete......színeset már azt sem tudom, hogy néz ki....stb.......és erre a legujjabb húzás.....a wc papír beszerzését is megtiltották, hozzon mindenki magával otthonról.....
Életszerű történet, sajnos el tudom képzelni, hogy valóban megtörtént. Nálunk is betámadták a kapitányságot pár hete, de egyesével megbilincselték és előállították őket....pár órára...aztán természetesen elengedték........siralmas, hogy ezt meg lehet tenni.....aztán elvárják a járőrtől, hogy a "törvény nevében" szavak előre bocsátásával hipp-hopp rendet rakjon az utcán.....hát nem egy nagy visszatartó erő. Az az lett volna ha azokat akik be akarnak törni a kapitányságra.....leültették volna 1-2 évecslére.
Adjon az Isten!
Minél szélesebb körben terjeszteni.
Szebb jövőt.
Vass István
több száz cigány támadta meg a rendőrkapitányságot
Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot.
Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendőrt, aki előállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat.Az őrjöngő cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki mint mondtam csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét .Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem, aki 20 évig kollégám volt.
Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni. Kérem, tegye lehetővé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!
Tisztelettel:
Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.
Küldjétek szét mindenkinek! Azért is tudja meg mindenki, hogy mi folyik ebben az országban!
Végre, gondolnak a motorosokra!
"Újdonság viszont, hogy a motorkerékpárok a jövőben használhatják a buszsávot is, mert megfelelő ehhez a sebességük."
Az ötlet jó bár én tuti nem fogom használni. Nem csak a buszoktól de a teherautóktól is ha nem látok ki azonnal előzöm. Nem szeretem ha egy nagy "folt" miatt nem látok vagy nem látnak engem. Bár a gyakorlatban lehet megváltozik a véleményem, ha lesz egy üres sáv ahol gurulhatok, és persze nincs tele taxi-val.
Elméletileg nem árt lehajtani, de például kollégám csak "monszunban" hajtja le........máskor nem lehet akát 2 fok és mehetünk nagy sebességgel neki akkor is fel van nyitva. Az én szemem már 40-nél nedvesedik erősen így én zárva tartom. Szervezet függő a dolog....meg a bogarakat sem szeretem...
JAajja ott elkapkodtam a gombok nyomkodását köszi.
Akkor a kolléga csak szívességet kért, hogy hajtsam le menet közben? Elvileg ezért nem büntettek. Vagy csak megtetszett neki a vasam .
Itt nem erről van szó.
A leállósávban hajtásról, megállásról szóló cikkeknek elég rendesen utánaolvastam pár hónapja, még tőled is kértem tanácsot. (Egyik ismerősöm kért meg, mert megbüntették...)
Többek között ezt a cikket is ajánlom mindenkinek:
http://www.vezess.hu/magazin/e...
A végén oda jutottam, hogy jogos a 150.000 büntetés, mert annyira veszélyes dolog a leállósávban tartózkodni.
"A hazai autópályákon minden nyolcadik halálos baleset a leállósávban történik."
"A szóvivő arra is felhívja a leállósávban veszteglő autósok figyelmét, hogy átlagosan 20 percig maradhatnak életben az autópálya szélén."
Na most ha a cikkben szereplő anyukának jogos a 150.000-es csekk, a rendőrség pedig mérésnél "parkolhat" a leállósávban, akkor két dolgot tudok kikövetkeztetni:
-vagy olyan hihetetlenül brutál fontos dolog a sebességmérés, hogy még az emberéletnél is jobban számít, (Lehet én vagyok elfogult, de nem így gondolom!)
-vagy ez az egész egy maszlag, hogy 20 percig maradsz életben, ha a leállósávban megállsz, csak egy jó indok, hogy mérlegelés nélkül 150.000 forint bírságot ki lehessen szabni.
Ha összehasonlítom azzal, hogy ha valaki mondjuk nem tudja kifizetni, és leültetik, akkor (napi 1000 forintjával) 5 hónapig ül, ami véleményem szerint aránytalan, tekintve, hogy ez csak egy közlekedési szabálysértés, senkinek nem okozott kárt, senkit nem bántott. (Nem úgy mint ahogy egyes kissebbségiek már aznap kint vannak, nagyobb "bűnökért" is...)
Úgy gondolom, hogy ez az egész kizárólag a pénzbeszedésről szól, esetleg nagyon távolról van összefüggésben a veszélyességgel. (Különben érthetetlen számomra, hogy egy rendőrautó miért jelentene kisebb veszélyt a leállósávban, mint egy akármilyen más jármű...)
Persze tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek vele egyet... (Persze ez senkit sem érdekel, se a bíróságot, se a rendőrséget... )
"Senkinek nem tetszik, ha megbüntetik, de ez a dedós 5 éves viselkedés ami némely állampolgárt jellemez ez nevetséges. "Ha nekem nem lehet akkor neki se" bibibi."
Nem erről van szó, remélem érted...
Akkor a rendőrautó az szabályos, ha ott áll meg?
Egyszerűen a gyors és logikus megoldás az elfogadott és jogszabályilag megengedett, de persze aki a megállni tilosban áll az a szálkát nézi más szemében és a sajátjában lévő gerenda az mellékes.
Senkinek nem tetszik, ha megbüntetik, de ez a dedós 5 éves viselkedés ami némely állampolgárt jellemez ez nevetséges. "Ha nekem nem lehet akkor neki se" bibibi
Ez kb.olyan, hogy ha a pék bemehet a pékségbe akkor én is. Az mellékes, hogy ő a munkáját végzi a pékségben én nekem meg semmi közöm ott lenni. És persze az is, hogy ki van írva az ajtóra, hogy belépés csak pékeknek. Ez tökéletesen ugyanaz a történet lenne.
Van akinek lehet a leállósávban parkolni... Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek!
nekünk már 15 éve ez volt az általános iskolában :)
Én is szoktam látni "kemény"csopperes gyerekeket plexi nélkül.
Nem is értem, ezek nem szokták hallani mekkorát koppan egy nagyobbacska darázs a bukón, esetleg egy cserebogár. Az már balesetveszély, ha képenkap. (mondjuk 2 fokban ritkák )
Kajakra már hónapokkal ezelőtt is láttam ezt :D
Adjon az Isten!
Minél szélesebb körben terjeszteni.
Szebb jövőt.
Vass István
több száz cigány támadta meg a rendőrkapitányságot
Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot.
Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendőrt, aki előállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat.Az őrjöngő cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki mint mondtam csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét .Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem, aki 20 évig kollégám volt.
Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni. Kérem, tegye lehetővé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!
Tisztelettel:
Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.
Küldjétek szét mindenkinek! Azért is tudja meg mindenki, hogy mi folyik ebben az országban!
"Újdonság viszont, hogy a motorkerékpárok a jövőben használhatják a buszsávot is, mert megfelelő ehhez a sebességük."
Az ötlet jó bár én tuti nem fogom használni. Nem csak a buszoktól de a teherautóktól is ha nem látok ki azonnal előzöm. Nem szeretem ha egy nagy "folt" miatt nem látok vagy nem látnak engem. Bár a gyakorlatban lehet megváltozik a véleményem, ha lesz egy üres sáv ahol gurulhatok, és persze nincs tele taxi-val.
http://automenedzser.hu/hirek/...
Akkor a kolléga csak szívességet kért, hogy hajtsam le menet közben? Elvileg ezért nem büntettek. Vagy csak megtetszett neki a vasam .