Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gondolj a kisgyerekre aki emiatt felébred......majd megtudod ha neked is lesz. Az, hogy hazajár, az nem indokolatlan. Az, hogy a parkolóban, ami azért van, hogy leparkolj, körbe rohangálsz, az indokolatlan.

Ne legyél már "okos furfangos mindenreválaszolni tudó magyar" gondolni kell másra is.

Van erre egy történetem. Főnököm, kint volt Németországban rendőrtiszteknek rendezett "oktatás, gyűlés, információcsere" szerű valamin. A Finneknél ha megfognak ittasan autóval, kapsz egy ideiglenes vezetői engedélyt 1 évig + beszerelnek az autódba egy készüléket, ami egy alkoholszonda. Induláskor meg kell fújnod és ha negatív akkor indul csak el az autó. Persze főnököm rögtön megkérdezte, hogy mi van akkor, ha egy józan ember belefúj és a részeg autózik vele. A válasz az volt, hogy ez lehetetlen hiszen egy józan ember felfogja, hogy nem szabad engednie az ittast vezetni.

Na ez a különbség a magyar nép és egy másik nép között. Ez a trükközések minden alól kibúvások, kiskapuk, mindenkit leszarok csak nekem legyen jó emberek országa......az meg egy más világ.

Szóval én nem bánnám, ha a parkolós történetből másnak is az jönne le, hogy ha van ott egy kisbaba akkor máshová megyek motorozni.....nem pedig az, hogy miként tegyek keresztbe neki és legyen nekem akkor is csakazért is jó.

Persze csak szerintem.
Nálunk Kaposváron van egy szép hosszú elkerülő út, mellette, egy nagy parkoló, ott szoktak gyakorolni akik akarnak, motorosok, gokartosok, stb.

Újabban ki van adva hogy ha szólnak a rendőrségre hogy motorosok vannak ott akkor azonnal ki kell menni. Nemtudni kit és miért zavar. A legközelebbi lakott terület kb 2km-re van.

Igaz nem jelentenek visszatartóerőt senkinek.
Látom hogy jön. Odamentem, motort leállitottam, már vettem volna le a bukót, erre elkezdett hőbölögni. Biztos az anyukája nem tanitotta meg a jó modorra. Lehet én is ideges lennék, de lehet civilizáltan is közölni, mert erőszak erőszakot szül, én meg robbanékony jellem vagyok. Ő akkor lenne boldog ha én megdöglenék, mert megzavartam a nyugalmát. Mellesleg jellemző a falura, hogy az idősebb korosztály nem tolerálja a fiatalokat, egy szórakozóhely a folytonos feljelentgetés miatt zárt be. Ez van, nyugdijas övezetben lakok a gyönyörű balatonparton. Nembaj, ők -remélhetőleg- hamarabb ...
Van másik, 5km-el arrébb, ott meg a kocsiban turbékoltak tőlük messzebb mentem, rendes voltam
lehet suzuki ellenesek voltak a rendőrök. .
Az hogy te egy nap 3-szor mész le Tatabányára mer dughatnákod van,nem jogosít fel rá hogy az egyébként a himbilimbit már csak pisilésre használó békés állampolgárok nyugalmát megzavard
Ráadásul nem is igaz
mondjuk ilyen otthonhagyás.. faszom, hé kérdezzék le, ne büntessenek már
Én záróvonalon előzni ?Hát az tilos,sebesség határokat túllépni ?Az sem szabad .190le gépet sosem vesznek csak ő csak szabályos A-ból B-be jutás céljából . Mondjuk ki:aki ehhez hasonlót vesz szinte küzd az életben maradás ellen .Mit te le írtál az alapján mégis csak s.ggbe b.szható vagyok.Nem szoktak+büntetni de 2008áp10én a Budaörsi Harmatitól jöttem ki a gixxerrel full szabályosan soksávosra ki 2motoros rendőr közrefog .Szöllőke kúltúráltam+áll endszám felhajtva,de ezt a cselekményt +tudtam szüntetni erre Basszus otthon maradt a jogsim(régi tipusú),nem volt kegyelem 30rugó bírság.Kicsinykét csalódtam kollegáidban full közreműködő voltam nem vágtam pofákat stb.Ja és előzményként előtte a szervizben 1Egri kollegátoknak tőrt le a rutinpályán a bal oldali lábtartója annak segítgettem,szval kicsit szar névnapom volt az nap.De sok eset+történt már velem is és a hátralévőket örökíteném+,hát ennyi.Válaszodat pedig köszönöm!
de most tényleg.. ha odajön és megfelelően indikolja amit kér akkor oké.
sztem meg ez egy ávós buzit zavar csak
max ha elég intelligens, akkor nem a kutyájával fenyegetőzik hanem elsőre MEGKÉR normálsian hogy gyerek aludna bla-bla legyek szíves ne itt, vagy ne most vagy iylentájt, nem hiszem hoyg egy normális ember ne menne arrébb.
Mitől indokolatlan? ezek szerint ha naponta 30x elmegyke otthonrol meg haza és úgy járok annyit a paerkolóban az nem baj, de ha ugyanannyit megyek csak ott akkor az igen? na neee
A csendháborítás nem időfüggő. A parkolóban keltett indokolatlan zaj amit okoztál az pont elég a feljelentéshez. Szóval nem erőltetném a dolgot. Ha mást zavar az általad keltett indokolatlan zaj akkor bizony te jársz rosszabul. Persze csak szerintem..... Jobban jársz egy lakó területtől távolabb lévő parkolóval, biztos van még a környéken.
kockáztass
ezen már gondolkoztam.. én az utcai, forgalmi enegdélyes motorommal ott és annyit megyek amennyit csak akarok. ha egy nap 3x lemegyek tatabányára ami 360km, vagy azt a ház körül teszem vagy kedvem akkor senki nem mondhatja hogy itt ne menjek. Kifizettem mindent azért hogy használhassam a közterületet és kész. Mégcsak csendháborítás sem lehet mert utcai (goondolom) minden a motoron gondolom.. Fasszopó, hívja ki a rendőröket, és jelentsd fől mittomén, me súlyosan megfenyegetett hogy rádküldi a kutyáját. De nevetnék ha kellemetlensége lenne belőle
"Tréler" vagy okmányirodában 3 napos engedélyt adnak ki ilyesmi esetkere......érdeklődj ott. Valmi 5000 Ft körül van ha jól tudom.
majd el kell vinni műszakira ennyi
Bocsi de én is érintett vagyok a témában.
Én is kivontam a gépest télire 6 hónapra és a kivonás után lejárt a műszakim!
Tavasszal akarom vinni műszakira. Most akkor mi a teendő?
Én a minap motoroztam egy parkolóban, ami teljesen üres volt. Gyakoroltam a fékezést, kanyarodást, nem vadultam, 50-60ra gyorsitottam ki maximum, 6-7.000 fordulat, és onnan áltam meg - néha megnyikkant a gumi. Egyszer csak kijött egy "úriember" hogy a kisunokája már másodszor ébred fel, meg ez nem játszótér hanem parkoló, menjek az országútra játszani, stb, vagy pedig kiengedi a kutyát - aki szarul járt volna mert tetőtől talpig protektorban voltam -
Mivel védekezhetek ilyen esetekben?
Számomra a parkoló közterület, ahonnan ő nem tilthat el, dél után, 1 óra magasságában volt a dolog, szóval mégcsak csendháborítás sem lehet. az hogy neki nem tetszett más tészta, nyáron ugyan itt több ezer ember mozog reggeltől estig.
A szép beszéd nem ment, mert a szája öblösebb volt mint egy fojtatlan akrapociv, úgyhogy eltávoztam nyugodtabb helyre, de a jövőben nem fogok
akkor mit lehet tenni?
az eladáson és a mindent fizetésen kívül? semmit?
fura világ ez.....
motort nem
6 hónap után akkor helyeződik csak vissza automatikusan,ha ÉRVÉNYES műszaki vizsgája van
Elméletileg igen, gyakorlatilag a büdös életben nem bizonyítod be kinek a tehene szart oda.......
Úgy tudom véglegesen kivonni csak a bontóból kapott papírral lehet.....onnan meg nincs visszaút... 35/2000 Bm.rendelet végén van a pontos szöveg....
Szívás akkor pl. ha záróvonalon előzöl látják és megállítanak. Akkor szerintem felhasználható a felvétel......... A sebességre azért nem jó, mert hitelesített mérőezköz kell hozzá. A "trafi" ilyen, a "tachográf" ilyen, de egy Bm. rendelet alapján a tachográffal rögzített sebességtúllépést is csak 24 óráig büntetheted.

Szabálysértés esetében szerintem lefoglalható a felvétel:

A tárgyi bizonyítási eszköz

63. § (1) Tárgyi bizonyítási eszköz minden olyan dolog, amely a szabálysértés elkövetésének nyomait hordozza, amely a szabálysértés elkövetése útján jött létre, amelyet a szabálysértés elkövetéséhez eszközül használtak, vagy amelyre a szabálysértést elkövették.

(2) Amennyiben a tárgyi bizonyítási eszköz nem alkalmas lefoglalásra, akkor a szabálysértéssel kapcsolatos egyedi tulajdonságainak leírását rögzítő iratot vagy fényképet kell az iratokhoz csatolni.

A lefoglalás

80. § (1) A szabálysértési hatóság lefoglalhatja azt a dolgot, amely

a) tárgyi bizonyítási eszköz;

b) a törvény értelmében elkobozható.

(2) A szabálysértési hatóság lefoglalja azt a dolgot, amelynek birtoklása jogszabályba ütközik.

(3) Postai küldeményeket és táviratokat - amíg azokat a címzettnek nem kézbesítették - csak az ügyész írásbeli határozata alapján lehet lefoglalni. A határozat kiadásáig csupán visszatartásuk iránt lehet intézkedni.

(4) A szabálysértési hatóság a lefoglalt dolog őrzéséről gondoskodik. Ha a dolog használatához az érintettnek különös érdeke fűződik, az (1) bekezdés alapján lefoglalt dolgot az őrizetére lehet bízni.

(5) A gyorsan romló, bomló, tárolhatatlan dolgot a szabálysértési hatóság értékesítheti.

(6) Ha a külföldi az előreláthatólag kiszabásra kerülő pénzbírság, illetőleg az eljárási költség fedezetéhez szükséges összeget nem helyezi letétbe, a szabálysértési hatóság az összeg erejéig az eljárás alá vont személy vagyontárgyait - a nélkülözhetetlen vagyontárgyak kivételével - lefoglalhatja. A szabálysértési tárgyalás során a letétbe helyezés, illetőleg ennek elmulasztása esetén a lefoglalás lehetőségéről a külföldit tájékoztatni kell.

(7) A lefoglalás érdekében a dolog birtokosát fel kell szólítani, hogy a keresett dolgot adja át. Az átadás megtagadása nem akadálya annak, hogy a keresett dolgot átvizsgálás útján megszerezzék. Erre az érintettet figyelmeztetni kell.

(8) A lefoglalást meg kell szüntetni, mihelyt arra az eljárás érdekében már nincs szükség. Ebben az esetben a dolgot, illetve az értékesítésből befolyt ellenértéket annak kell visszaadni, akitől a dolgot lefoglalták.

(9) Az eljárás alá vont személytől lefoglalt dolgot részére csak akkor lehet kiadni, ha a kiadás iránt más nem jelentett be igényt. Ha az eljárás alá vont személytől lefoglalt dolog kiadása iránt más is jelent be igényt, a szabálysértési hatóság - a jogosultság elbírálása nélkül - határoz a lefoglalt dolog elhelyezéséről.

(10) Az eljárás alá vont személytől lefoglalt dolog az állam tulajdonába kerül, ha kétséget kizáróan mást illet, de a jogosult kiléte nem állapítható meg. A később jelentkező jogosult a szabálysértési hatóságtól kérheti a dolog visszaadását, illetve értékesítés esetén a dolog lefoglaláskori ellenértékét.

(11) Ha a lefoglalt dolog értéktelen és arra senki sem tart igényt, a lefoglalás megszüntetése után azt meg kell semmisíteni.

De különben meg ....kit érdekel a kamerád?