Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

te jártas vagy az ijen berendezésekben? mármint értem neked nincs, de attol érthecc hozzá utánnaolvasásbol, érdeklődésből...
én konkrétan ezeken gondolkozok, h tavasz táján beiktatom a motor áramkörébe valamejiket:

http://www.traffipaxbolt.hu/le...

htt
p://www.traffipaxbolt.hu/le...

ezekről mi a véleményed? beletartoznak a "jobb cucc" kategóriába?
vagy azok a cuccok amik érnek valamit télleg 100ezer fölött kezdődnek?
Gondolom inkább ilyesmire gondolt:
link
á, levettem régen.....
Hagyd a faszba!
Ez a gyerek összekeveri a szezont a faszommal

Majd ha szétbassza néhány "tüntető",vagy meccsre balhézni járó patkány a családját,autóját,motorját,lehet másképp fog beszélni.
havernak le volt fóliázva a zsigulija, szélvédő kivételével, arra nem kapott engedélyt
de amúgy hivatalos volt,valami e betűs biszbasz volt rajta, ez olyan 5-6 éve volt
Tudom baszki

Legalább megismertem az "R"-es rendszám hovatartozását.
Lazulj már el
Nem akarnám lefordítani,de én is így gondoltam.

Aki ezeket lefóliázza,nem adhat ki sem cimkét,sem semmiféle igazolást mivel illegális.
Ha gyári fehér az üveg,akkor is max 75%-fólia kerülhetne rá.
A szinezettre pedig semmilyen

Na de ki merné ezt számonkérni?
a rendszámod elött mindig ott van az a kis cucc?
Az enyém korom fekete és nem szolnak érte a rendörök.
Multkor volt egy kis afférom és kénytelen voltam kivillantani egy kis zsetont. Nem szoltak ott sem a foliáért csak annyit kérdeztek mielött átadtam a kp-t hogy kik ülnek a kocsiban mert nem látott be

Nekem nincs bajom a rendörökkel. Álltalában mindent meg tudunk beszélni
elmondtam már neked párszor, hogy nyomozó vagyok, semmi közöm ezekhez a szarokhoz. Ha elolvastad akkor látod, én is beleszaladtam. A pohi által leírtak a helyesek, de ezt az infót én nem osztottam volna meg veletek.....ki tudja, ki olvassa.
Lehet
Nem hiszem, hacsek nem biztonsági üveg...

A személygépkocsik üvegfelületeinek fóliával történő leborítása csak akkor lehetséges, ha a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990 (IV. 12.) KöHÉM rend. (továbbiakban: MR.) vezetőtérből való kilátásra vonatkozó követelményeit a jármű a fólia ragasztása után is teljesíti.

A jármű üvegeinek utólagos fóliázásához általában nem szükséges a közlekedési hatóság előzetes engedélye, ha figyelembe veszik az alábbiakat:
Az MR 97. §-a a jármű ablakok fényáteresztő képességének csökkentése tárgyában a következőkben idézett előírásokat tartalmazza.
„...(5) A személygépkocsi ablakain - kivéve a lakófelépítmény ablakait - menet közben nem szabad függönyt, vagy olyan más megoldást (fólia, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteg stb.) alkalmazni, amely a személygépkocsi ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza.
(6) Az (5) bekezdésben meghatározott követelmény nem vonatkozik a gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközre, amely alkalmazására az NKH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága az ER. 2. § (3) bekezdés h) pontja alapján, az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott, a biztonsági üvegezés járműbe szerelésére vonatkozó műszaki követelmények figyelembevételével engedélyt adott.”

Tehát: az idézett előírás szerint az alkalmazható fóliának rendelkeznie kell a jogszabály alapján kiadott alkalmazási engedéllyel. A fólia felhelyezését végző vállalkozás a fóliázott üvegfelületeken köteles feltüntetni az engedély számát, továbbá műbizonylatot kell kiállítania, melynek tartalmaznia kell az alkalmazott fólia típusjelét, a minőségi jelet, továbbá azt is, hogy az adott fólia mely ablakokra helyezhető fel. A jármű műszaki megvizsgálásakor ellenőrzik az engedély számának feltüntetését a fóliázott üvegeken, valamint be kell mutatni a műbizonylatot is.
A fentieken túl a fóliázott felületek fényáteresztő képessége meg kell feleljen az ER. 5. számú melléklet, IV. fejezet, 4. pont, 4.1.bekezdésében előírt követelményeknek:
„ 4.1. Követelmény
A fényáteresztő-képesség mértéke megfelelő:
a) a szélvédő esetében - kivéve a lehajtott napellenzők által takart üvegfelület - ha a fényáteresztő-képesség legalább: Tmin=75%;
b) a vezetőtéri oldalablakok üvegei (amelyen keresztül a gépjármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történő hátralátás biztosítva van) legalább: Tmin=70%;
c) egyéb ablakok (utastéri, raktéri oldal és hátsó ablakok) üvegei esetében nincs követelmény.”
A szélvédő felső részére helyezhető fényszűrő csíkra vonatkozó követelmény az ER. 97. §-a szerint: (e csík célszerűen készüljön a fenti követelményeknek megfelelő fóliából)
„Nem kell a kilátást zavarónak tekinteni...
b) a szélvédő felső részén elhelyezett olyan fényszűrőt, amely a kilátást nem akadályozza, magassága a járműre felszerelt belső napellenző magasságánál nem nagyobb, rajta keresztül a közúti jelzések színe tévedésmentesen felismerhető;”
A jármű ablakok különböző célú fóliázására engedélyezett fóliák közül egy adott ablak sötétítésére csak az alkalmazható, melynek felhelyezése esetén a fólia és az üveg együttes fényáteresztő képessége nem kisebb, mint az idézett jogszabályban meghatározott vonatkozó érték. Hátsó ablak sötétítő fóliázása esetén a járműnek rendelkeznie kell jobb oldali visszapillantó tükörrel.
Ha ez lerendeződik akkor lehet hogy kap
Nincs . nemrég rohantam bele egybe 170-el.
de már kint van a fotom jövőhéten
Az nem 50 első randi?
neked van vmi ien a busán ? blokkoló vagy vmi
A jobb cuccok jeleznek és 7 másodpercig blokkolnak. Ennyi idő 200 rol elég 0-ra
Hagyjuk már ezt gyerekek....a tüntető tömeg nem volt békés, hanem felfegyverkezve támadott és rongált. A tüntető tömeg 5-10 felszólításra sem oszlott fel. A rendőrökön minden volt jelvény csakhát ilyenkor szokás védett hejre tenni mivel könnyen leszakad, leszakítják, az meg kellemetlen, valamint egyéb azonosító ezen kívül nem volt előírva soha, csak ez után lett bevezetve. Aki a társamat megszúrja késsel annak én is szívesen kilőttem volna a szemét. Ez az én nézőpontom. Nem örülök a dolognak, nem tetszik, hogy megtörtént, de az éremnek ismét két oldala van. Ahogy a "40 első randi" című filmben mondták......"A cápa nem bánt, csak ha huzigálod a farkát". Érdekes az a videót nem nagyon ismételgetik mikor a kockakő hullott az égből, vagy az ártatlan emberekkel sincs riport akinek az autóját felgyújtották és mondjuk nem volt casco-ja.....arról sem szól semmi, hogy mennyi pénz ment el a rongálások helyreállítására......
Köszönöm a választ

A lesötétített autóból történő sebességmérés is ide tartozik?

Sorry nem kötekedés,csak kiváncsiság.
Igen....KRESZ-ben ott van
Hát ha ennyi a válasz akkor csak gratulálni tudok Maci
Bár eddig azt hittem te nem bujkálsz ilyen lesötétített szarba amiből (persze jogosan)basztatják a népet.

Tudom.Szabályosan kell közlekedni
És nektek?
Van különleges engedély általában a páncélozott autók páncélozott üvegei esnek ebbe bele, valamint olyan autók, ami mondjuk feladatánál fogva szükséges...megfigyelés.....ilyesmi.
A police-nak így jobban megéri, mármint költségvetésileg, mert így a police-nak folyik be a pénz.
Ha beállítom 50-es táblánál 69-re akkor mikor jön az autó 68-al nem mér ez logikus, mikor eléri a 69-et akkor kell neki 1 másodperc és csak akkor kezdi el a felvételt, persze ha pörög tovább a sebesség felfelé akkor ez lényegtelen.