Ne aggódj amikor lomtalanításkor az autórádiómat is ingyen elvihetőnek nézték volna a buckalakók nem kérdeztük, hogy mit csinálnak csak kiugrottunk az ajtón és a hátukhoz érintettük a változó átmérőjű alumínium-ólom összetételű eszközt illetve a földkábel termékmintát.
Hozzáteszem jó fejek nálunk a zsaruk is. Komolyan még szeretjük is őket. Volt nálunk két hete lomtalanítás és megnőtt a kocsival szaladgáló dakoták száma is. Kijöttek az őrsről a zsaruk elkezdtek azonnal igazoltatni amiért fel is háborodtak ezek az állampolgárok, h most ez azért van mert cigányok vagyunk. Kaptak is hamar választ, önök nem idevallók azt látjuk. Fel fogjuk önöket írni és ha történik esetleg valamilyen bűncselekmény lesz kiket meghallgatniuk tanúként a bűnügyes kollégáinknak. Ekkor persze még a dögevőknek lett volna egy két kérdése. Mondta is nekik a rendőr, h még továbbra is válaszol a kérdéseikre készítsék elő minden itt lévő autó összes papírját és kötelező tartozékát. Amíg válaszolgat átnézi, akinek viszont nincs kérdése az ülhet be az autóba és mehet tovább. Szerintetek milyen kuss lett?
Szerintem minden egyes cigóbalhéban elhangzik, h felgyújtom a házad és kinyírom a családod 100-ból 100-ba. Ha csak a tizede igaz lenne akkor naponta legalább 10 ilyen hír lenne! És azért ugye nem így van?! Fenyegetőznek, de mivel állatok úgy is viselkednek aki beparázik tőlük annak mernek nekimenni. Ahol van ellenállás onnan mint az oldalba rúgott kóbor kutya elhúznak.
Különbözőek vagyunk, neked is van egy véleményed és nekem is. Te nem, én igen is vissza fogom tartani a cigust ha feltöri a kocsim és viszi a cuccom. És nem fogok csak azért dolgozni, h ő ellophassa. Lehet azért mert kertvárosban lakom, de szerintem ha itt az utcában egy kocsifeltörésre nem szaladna ki a szomszédok fele akkor lehet elfogadnám a húzzuk be a fülünket felfogást. Lehet csak jó helyen jó emberek közt lakom, de itt meg lenne baszva a cigus.
nem tudom mit tennék. Tapasztalatból mondom, a rendőr nem fog tudni semmit csinálni. Ha nekimegyek a cigusnak, úgy is én járom meg, mert ha mást nem másnap a házamnál keresnek fel 30an. Nekik semmi egy késszúrás, nekem meg az az életem. Na mind1, én befejeztem mára, azt mondom nyugodtan állíts meg minden szab.sértést és bűncselekményt elkövető cigót, csak számíts rá hogy nem leszel hosszú életű.
Amúgy a bolti lopáson ha rajtakapnak valakit nem azért tarthatják vissza mert több joguk van, hanem azért mert erre a törvény lehetőséget ad. És a rendőrség csak akkor fog felelősségre vonni ha valakinek a személyes szabadságát ilyen indok nélkül korlátoztad.
Semmi bajom a büntetéssel mindaddig, amíg az nevelő célzatú és nem a pénzbehajtásról szól!
Pl.: ha egy iskola előtt kint van a 30-as tábla és rendszeresen mérnek ott, teljesen igazuk van, szavam nem lenne. Viszont amikor egy útfelújításból 2 hónap után is "kint felejtett" 30-as táblánál csinálják ugyanezt, akkor forog a gyomrom! Most őszintén, hány példát látsz az előbbire és hányat az utóbbira? Erősen meglepődnék, ha az arányok nem 10%-90% körül oszlanának meg!
Örülök, h ez tetszik, de így mi értelme idézni? Ez olyan mint ha pl. azt írnám, h Bizonyíték nélkül nem kaphatsz büntetést és ebből te a nem szót kihagyva azt írod ide, h tényleg "Bizonyíték nélkül kaphatsz büntetést"
1x próbáld ki a cigányos sztorit élesben, de szvsz. baromira nem úgy fog zajlani a dolog ahogy te azt elképzeled. Ha fenntartod a cigust, mire kiér a rendőr, addigra 40 romák lesz ott, és ha a kiscigus még nem késelt le, azok tutkóra megteszik. A rendőr meg talál majd egy félig feltört autót, meg téged lekéselve. Aztán elmegy.
de ha nem számítana annyira az életem, tényleg kipróbálnám. Szegeden belémköt a cigány, ki akar rabolni. Én meg fogom a grabancát, és addig el nem engedem, amíg ki nem ér a rendőr. 90% hogy engem basznak meg :(
gondolkozzunk.......
lát az ember egy 40 es táblát meg sem fordul a fejébe, hogy lassítson, és még fel is van háborodva hogy büntetik.....
hogy is van ez?
nem kellene rendet tenni a fejekben?
és még én is le leszek hurrogva.....
Ha csak a mondat felét idézed persze, h fura lesz! Így szólt az egész mondat "Ha csináltál valamit (szabálysértés, bűncselekmény) akkor a polgárőr és bármelyik állampolgár is feltartóztathat a rendőrök kiérkezéséig, de az okmányaidhoz egyéb tulajdonodhoz semmi közük."
Mondok egy példát és te is azt fogod mondani, h persze így okés, és értem, ez azt jelenti, h ha látod a suttyó cigánygyerek feltöri a kocsid igen is vissza tarthatod amíg a rendőr kiérkezéséig!...
Ha nem lenne ez az állampolgári jogod akkor max nézhetnéd és telefonálhatnál egész nap mert ezt ők tudva mindent felhabzsolnának amiért, te dolgozol!...
Megyek oda házat venni (ha nyerek a lottón)
túl nyulak vagyunk, és gátlásosak
vagy ez a jóneveltség?
még mindig kevesebb a cigó........
a kint hagyott tábláért nem a yard okolható, meg az egyéb közúti anomáliákról
részemről inkább betartom a sebességhatárokat
Nem tetszik.
Pl.: ha egy iskola előtt kint van a 30-as tábla és rendszeresen mérnek ott, teljesen igazuk van, szavam nem lenne. Viszont amikor egy útfelújításból 2 hónap után is "kint felejtett" 30-as táblánál csinálják ugyanezt, akkor forog a gyomrom! Most őszintén, hány példát látsz az előbbire és hányat az utóbbira? Erősen meglepődnék, ha az arányok nem 10%-90% körül oszlanának meg!
lát az ember egy 40 es táblát meg sem fordul a fejébe, hogy lassítson, és még fel is van háborodva hogy büntetik.....
hogy is van ez?
nem kellene rendet tenni a fejekben?
és még én is le leszek hurrogva.....
Mondok egy példát és te is azt fogod mondani, h persze így okés, és értem, ez azt jelenti, h ha látod a suttyó cigánygyerek feltöri a kocsid igen is vissza tarthatod amíg a rendőr kiérkezéséig!...
Ha nem lenne ez az állampolgári jogod akkor max nézhetnéd és telefonálhatnál egész nap mert ezt ők tudva mindent felhabzsolnának amiért, te dolgozol!...
A lényeg, hogy nincs rendszám a motoron, és hogy így kiderítik-e.