A káromkodást visszaavonom, hirtelen felindulásból volt (azt meg enyhébben veszik, de nem megyek bele ).
Az lehet, h te orkokat büntetsz, vitathatatlan, de az is, h ezzel olyan egyedül vagy, az országban, mint az ujjam...Ez lenne pedig a normális.Nem az, h a rendőrkapitányunk behajol a narkóscigó sl merdzsójába (!)....
Mellesleg, mi a garancia, h az ork be is fizeti?Semmi.Mert mi történik, ha nem fizeti be?Semmi...Ha én nem fizetem be?Nemtom, de nem is merem kipróbálni.Ez a különbség a védett faj és köztem.
A rendőröknek meg tudom, h a parancs az parancs, az pedig fentről jön.Azért méltányolni igazán lehetett volna az esetemben...Megmértem, 5fokkal tér el a jogszabályban meghatározottól.
Igazuk van, tényleg, 5fok az 5fok.De: Minden fasza az országban h az 5fokkal nagyobb dőlésszögű rendszámtáblák jelentik a legnagyobb bűnt?Mert minden szép és jó.
Akkor pl. naponta hányan váltanak sávot fényjelzés használata nélkül?Vagy a KRESZ-szabálysértések csak az enyjebenje kategóriát jelentik?Lakott területen kívül világítás(!) használatának mellőzése.Amiért időnként majd megszívom előzés közben...
Mind1.
Kérdés: ha belövöm 30fokra, akkor a rendőr hogyan méri le, h szabályszerűen jártam el?Kérjem akkor is a feljelentést, vagy, hogyan járhatok el szabályosan?Én a becsületes utat választanám, ha végre béke lenne.
nálam egyik igazoltattásnál az is érdekelte a rendört ,hogy E szabványos e a sisakom igazábol csak az olyan olcsok E sek amik nem sokra valok nekem még olyan nem volt a fejemen ( meg nem is lesz ) kicsit nagyon gyenge de a lényeg van rá szabály ,hogy csak E sisakban gurulhatunk?
azért mert azokra rásem mernek nézni inkább még a fejüket is el forditsák csak észre ne keljen venni öket tudom mert itt a balcsnál egész nyáron eszt látom mikkor megindul a szezon csak a magyaral szívoskodnak a németekel ,meg az össze külföldivel semmi sisak nélkül 2 személy ugy is jó mert hozzák a pénzt ide hozzánk a tv ben is foglalkoztak vele én csak megerösiteni tudom mert én is láttam mi folyik itt
Tessék ha ebbe belefér akkor legközelebb kérj feljelentést ha nem értik meg a helyszínen aztán majd kimented magad a szabálysértési előadónál.
A "férgezést" "fasszopózást" meg jobb lenne befejezni. És azt se határozd már meg, hogy a rendőr mivel foglalkozzon. Azzal foglalkozik amit parancsba adnak neki. Én naponta mérek orkokat túlsúllyal és csapom ki nekik az 500.000-es bírságot. Az, hogy ezzel nem találkozol, az még nem jelenti azt, hogy ilyen nincs.
A B. Függelék B/10. számú melléklete a 6/1990. (IV 12.) KöHÉM rendelethez
A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok hátsó rendszámtáblájának elhelyezésére vonatkozó követelmények
I. Rész
Alapvető rendelkezések
1. A melléklet alkalmazási köre
1.1. Ez a melléklet motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok (a továbbiakban: jármű) hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyére érvényes.
II. Rész
Követelmények
2. Méretek
A jármű hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyének az alábbiak a méretei:
2.1. Segédmotoros kerékpárok és négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik
2.1.1. Szélesség: 100 mm,
2.1.2. Magasság: 175 mm, vagy
2.1.3. Szélesség: 145 mm,
2.1.4. Magasság: 125 mm.
2.2. Motorkerékpárok, háromkerekű járművek 15 kW legnagyobb teljesítményig és négykerekű motoros triciklik a négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik kivételével
2.2.1. Szélesség: 280 mm,
2.2.2. Magasság: 210 mm.
2.3. 15 kW-nál nagyobb teljesítményű motoros triciklik és a négykerekű nem nyitott (karosszériával ellátott) motoros triciklik
2.3.1. A gépkocsikra az MR A. Függeléke A/4. számú mellékletében meghatározott előírások érvényesek.
3. A rendszámtábla helyzete általában
3.1. A hátsó rendszámtábla felszerelési helye a jármű hátsó oldalán úgy helyezkedjen el, hogy
3.1.1. a rendszámot azok között a hosszanti síkok között lehessen elhelyezni, amelyek a legnagyobb szélesség külső pontjain átfutnak.
4. A rendszámtábla helyzete
4.1. A hátsó rendszámtábla
4.1.1. merőleges legyen a jármű hosszanti középsíkjára;
4.1.2. legfeljebb 30°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal felfele mutat,
4.1.3. legfeljebb 15°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal lefele mutat;
5. Legnagyobb távolság a talajtól
5.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének felső széle és a talaj közötti távolság maximálisan 1,50 m lehet.
6. Legkisebb távolság a talajtól
6.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének alsó széle ne legyen a talajtól 0,20 m-nél, illetőleg a kerék sugaránál kisebb magasságban.
7. Geometriai láthatóság
7.1. A rendszámtábla felszerelési helyének láthatóságát abban a tartományban kell biztosítani, amelyet két térszög határoz meg.
7.1.1. a függőleges térszöget az a két sík határolja be, amelyek a rendszámtábla felszerelési helyének felső és alsó peremén futnak át, és a vízszintessel azt a szöget zárják be, amelyet az 1. ábra mutat.
7.1.2. a vízszintes térszöget az a két sík határolja, amelyek a rendszám felszerelési helyének bal és jobb szélén futnak át és a hosszanti középsíkkal azt a szöget zárják be, amelyet a 2. ábra mutat.
1. ábra: A függőleges térszög (a felszerelési hely alsó és felső pereme, vízszintes éllel)
mindíg a feljelentést kell kérni.hagysz magadnak esélyt.igaz ,így marad priusz ha szarul sül el.nekem amíg fel volt rakva mindíg basztattak.onnantól hogy levettem soha.egyszer visszaraktam,le is vették
A dizájn miatt csináltam...Tök szabályosan mentem lakott területen 60nal...
Meg sem fordult a fejemben, h továbbhajtok.Ismeretlen terep, nem is vagyok egy szálguldozós fajta, a motort sem kezelem állat módon, így esélyem se lett volna elmenekülni...Pedig egy astra nem ellenfél az Sv-nek.
Csak bosszant, h az ember megcsinálja a Vasat, h szemnek szép legyen meg minden, igyekezve minden szabályt betartani, s pont abba kötnek bele...
Amíg nem csavartam föl a helyére a rendszámot, mert épp éppült a hátulja, de menni meg kellett az ülésem alatt volt 1 hétig a rsz.(kb. 200km-t mentem így), akkor bazzeg, nem volt semmi genyózás...
Lehet, h a sok sanmarino-i, lett, litván, szlovák, floridai rendszám közt megörültek egy magyarnak a yardok? .
A 2Milka + értékű autókon egy darab magyar rendszámot nem láttam, Abszurdisztán, én így szeretem...
Szerintetek változik majd valami jövőre a választásokkal?
igazából a legjobb megoldás a széria rendszámtartó, vagy legaább szabályos rendszámelhelyezés, és AZT eltakarni biztonsági lánccal, rongyal, vagy bármivel ami NEM plüssállat, tangabugyi, vagy power tape. Azt ha megállít a rendőr akkor jajj a fene, lelógott ez a kurva lakat, kösz hogy szólt a gumipók részbe játszik, bár azt nehéz véletlennek beállítani
igen? amin én mentem ott láttam a kamerát.. mit ami a házakon szokott lenni mint egy webcam akkora... ighaz kérdeztem haveromat azt mondta az nem ilyen kamera hanem csak forgalom figyelés vagymi, de valami kibaszott putri kis szakaszon van!
nem kjaptam még csekket, de láttam már több kereszteződésben. onnan ismered meg hogy iylne búrageci van, és ha a nap út süt még látod is benne a kamerát. az forog mindig a pirosas utvonal felé hoyg az áthaladókat lekapja, megnemmondom hol van, de van.
ebben az esetben elhet feljelentést kellett volna kérned, mert a rendszám mgaga nincs rongálva (mint pl az enyém)....csakhát ki van tisztába a jogaival!
Ha akarnak, valamiért ugyis beléd kötnek.
De sokan már közülük is emberből vannak, nem genyóznak.