Áhhhhhhhh, ezt a rengeteg Magyar Közlönyt lehetetlen átolvasni... Kiszálltam a vitából... Ha majd megtudok konkrétat esetleg, jelezni fogom... (Lehet beugrok holnap a Szigetszentmiklósi vizsgaközpontba. Ott már tutira nem tévedhetnek...)
Mondjuk nekem az igy gyanús, hogy folyamatosan megyek előre, kb napi 50 alkalommal, kamerák előtt, és soha nem büntetnek meg? Rendőrautó, rendőrmotoros, mindenki mellett... (Persze csak ha állnak...)
ezek után én nem hinnék semmiben, amit ez az oktató mond....
Eleve 1 nyomon haladó járművel 1 forgalmi sávon belül tilos 2 nyomon haladó járművet előzni, kikerülni.....mivel értelemszerűen nem tartható a kellő távolság a járművek között.
Már megdőlt az egész....oktatói elmondás.
Hát, ez érdekes, mert ebben a pillanatban tettem le a telefont, az oktatóval beszéltem, azt mondta, hogy a 2008 februári, vagy márciusi közlönybe volt benne. Azt mondja, hogy a kresz könyvben sincs benne ez a módosítás, viszont a számítógépes teszten a gép már a jót fogadja el! (Tehát előre lehet menni...) Pl azt sem tudják sokan, hogy autópályán, ha 3 sáv van, a legbelső sávot motorral még előzés esetére sem lehet igénybevenni!
Hali!
Tervezet volt. De elvetették. Sógorom múlt héten vizsgázott "A" -ra.
Ő is meg kérdezte, miután engem is érdekelt, de nem szabad.
Sőt van a tesztek között kérdés ezzel is hát ott sem jó, a sort meg előzni.
Na szóval ma beszéltem az oktatóval! Én emlékeztem jól! Szó szerint ezt mondta ma: A párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, ha a sávok útburkolati jellel el vannak választva, sávon belül bal oldalt fel lehet menni a piros lámpáig! Tehát ha egy picit lehúzódnak az autósok, és elfér mellette a motoros, akkor előremehet. Jobb oldalt szigorúan tilos, de bal oldalt lehet! Az oktató úgy emlékszik, hogy idén január-februárban volt kresz módosítás, akkor vették ezt bele...
Hali!
Anno mikor még 4x4 telepjáróztam, beléptünk a magyar madártani egyesületbe, filléres dolog. http://www.mme.hu . Kaptunk igazolványt, a honlapjukról letölthető megfigyelési napló, kűttek kocsira matricát, bárhová bemehettem, fődúton. A naplóba meg beírtuk, hogy nem találtunk semmit.
A tábla már más tészta: ha az útról nem térsz le, és táblával nincs jelölve akkor nem vagy büntethető.
Mivel a földút is közút ( mármint az egyártelmű, legalább autó szélességnyi csapás ) csak akkor nem mehetsz be, ha tiltja valami.
Tehát ha az úton maradsz, és nincs semmilyen tábla, akkor nem b.sztathatnak!
Más kérdés, hogy ez akkor igaz, ha van jogsid, műszakid, biztosításod: szóval mindened, amit egy közúti igazoltatáskor kéhetnek.
hát én most kotorászok a kiskunsági nemzeti park honlapján aztán pont az hiányzik....
meg utóbbi pár hónapban egy csomó új táblát pakoltak ki
próbálna az ember szabályosan offroad közlekedni de nem sikerül és közben még basztatják is
úgyis előremegyek ....
Nem kell átolvasni az egészet, nyisd meg a közlönyt és a megjelenő pdf állományban a keresett kifejezéssel keress rá, megtalálja.
http://www.kozlonyok.hu/nkonli...
De az nem lesz 2 perc, amíg átbogarászom...
aZT ÍRTA , HOGY ELŐZNI VESSZŐ kikerülni ! ! !
Eleve 1 nyomon haladó járművel 1 forgalmi sávon belül tilos 2 nyomon haladó járművet előzni, kikerülni.....mivel értelemszerűen nem tartható a kellő távolság a járművek között.
Már megdőlt az egész....oktatói elmondás.
Tervezet volt. De elvetették. Sógorom múlt héten vizsgázott "A" -ra.
Ő is meg kérdezte, miután engem is érdekelt, de nem szabad.
Sőt van a tesztek között kérdés ezzel is hát ott sem jó, a sort meg előzni.
Anno mikor még 4x4 telepjáróztam, beléptünk a magyar madártani egyesületbe, filléres dolog. http://www.mme.hu . Kaptunk igazolványt, a honlapjukról letölthető megfigyelési napló, kűttek kocsira matricát, bárhová bemehettem, fődúton. A naplóba meg beírtuk, hogy nem találtunk semmit.
amúgy direkt ezért vettem rendszámos endurot és pont így rendszámosan tudnak basztatni....
Mivel a földút is közút ( mármint az egyártelmű, legalább autó szélességnyi csapás ) csak akkor nem mehetsz be, ha tiltja valami.
Tehát ha az úton maradsz, és nincs semmilyen tábla, akkor nem b.sztathatnak!
Más kérdés, hogy ez akkor igaz, ha van jogsid, műszakid, biztosításod: szóval mindened, amit egy közúti igazoltatáskor kéhetnek.
meg utóbbi pár hónapban egy csomó új táblát pakoltak ki
próbálna az ember szabályosan offroad közlekedni de nem sikerül és közben még basztatják is