Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De lehet. A neten fent van, és Lakitelek környékén még ingyen adnak papír alapút is a motorosoknak/quadosoknak, hogy biztos ne tévedjenek be.
ez a gond hogy fene tudja........
pl egy rendes térképet nem találni a természetvédelmi területekről sem (bács megye)
így mindenki mondhat mindent.......
Hááát...a fene tudja. Ha közút, akkor KRESZ / és KöHÉM van. Azokban pedig nem nagyon láttam olyat, hogy meg kell állnom egy kekiruhás, bepálinkázott embernek, ha sörétes lóg a kezében
azért kérdezem mert régen a mezőőr vadőr és a hivatásos vadász igazoltathatott és intézkedhetett
most meg minden bokorbaszaró vadász istennek képzeli magát
Ha nincs kiírva hogy magánterület, akkor az KÖZÚT. Tehát ugyanazok a szabályok, mintha a 44-es szélén akar a rendőr igazoltatni.

2002-ben módosították, addig csak a műutak voltak közút megnevezés alá sorolva.
még mindig érdekelnem ki állíthat meg földutakon, és milyen intézkedési joga van
de a rendes jogszabály érdekelne.
thx!
De ez mind azért van, mert toleráns, a KRESZ nem teszi lehetővé jogilag itthon...
Én még olyan rendőrt nem láttam aki azért állított volna meg, mert a kocsik között előregurulsz a lámpánál, sőt van hogy a tükröt is behajtja a rendőrautón ha ugy férek csak el mellette.
A tolerancia, nem Nyugat-Európában vagyunk, ahol ez működő dolog, h a motoros, biciklis ésszel előregurulhat. Ez a vadkelt...
Köszönöm a tájékoztatást.
Üdv! Elvileg október 1-ére tervezték, de még nem volt idejük aláírni a legfőbb illetékes szervnek. Így vélhetően január 1-el lép majd életbe. A módosított jogszabályok majd azt is tartalmazzák, hogy a rendőrök bárhol, értsd forgalommal szemben, elzárt területen, megállni tilosban is mérhessenek, ahol ugye eddig is tették, csak innentől már legálisan fogják...
Jó reggelt motorosok!
Kérdésem lenne, tudja valaki azt, hogy a kresz változásaiban hangoztatott vasúti átjáró megközelítésére vonatkozó 30-as illetve 40-es korlátozás eltörlése életbe lépett-e vagy ha még nem lépett életbe, mikortól lesz.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mivel nem vagyok önző ezért bemásolom azt a cikket, amit tegnap találtam véletlen. Én igen jót derültem rajta amit Fülöp Gergely humorista tollából olvashattam. Igaz ez április végi cikk, de ez mindíg aktuális. "Szabálytalannak tűnő elhelyezés" "munkagép" Ez az alacsony szintű magyarázkodás már közröhely tárgya, írjátok meg véleményeteket és sírjunk eggyütt a nevetéstől.

Elbújhat a trafipaxos autó?
"A traffipax a forgalommal szemben állt meg és a városból kijövő gépjárműveket mérte az út jobb oldalán a járdán, a buszmegálló után. Megállni tilos tábla is ki van téve" - írta olvasónk, melyre Fülöp Gergely r. százados, az MRFK szóvívője válaszolt.

– Szeretnék egy olyan kérdéssel Önökhöz fordulni, amely sok közlekedő társamat érdekelné! - kezdte levelét olvasónk. – A kérdésem a rendőrségi traffipaxot érintené! Konkrétan az érdekelne, hogy hol állhat meg a traffipax szabályosan, vagy megállhat-e úgy, ahogy a kressz nem engedélyezi? Az eset, amiről írni szeretnék, 2009.04.03-án történt körülbelül a déli órákban a Debreceni úti felüljáró tövében - a városközponthoz közelebbi felüljáróról van szó.

– A traffipax a forgalommal szemben állt meg és a városból kijövő gépjárműveket mérte az út jobb oldalán a járdán, a buszmegálló után. Megállni tilos tábla is ki van téve, ezért csak a felüljáróról lejövő járdát tudta elfoglalni! (kék kombi Opel Astra).

– A kérdésem az, hogy szabályosan állt-e meg? Elbújhat-e? Ha nem szabályosan állt meg, akkor büntethet-e? Mert én úgy tudom, hogy jogellenes magatartásból nem lehet jogkövető magatartást tanúsítani! A törvények mindenkire vonatkoznak! Ha egy háromlábú állvánnyal mérnek a járdán, akkor szó nem érheti a házat! Bármelyikünket a járdán érnek parkoláson, azonnal büntetnek. Úgy gondolom, sokunkat érdekelne ez a kérdés.Önök a nyílvánosság támogatásával biztosan hamarabb választ kapnak a kérdésekre!

– Hazánkban a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek 25-30%-a gyorshajtásra vezethető vissza, a halálos baleseteknek pedig körülbelül 40%-a következik be a sebesség túllépése miatt - tájékoztatta lapunkat Fülöp Gergely r. százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Érthető tehát, hogy a sebességellenőrzés a rendőrség egyik közérdekű feladata. Ennek ellátása során a rendőrségi gépkocsi nem mint jármű, hanem mint sebességmérő eszköz, munkagép áll az út szélén. Természetesen ez nem teremthet balesetveszélyes helyzetet, de az előfordulhat, hogy csak szabálytalan parkolásnak tűnő elhelyezéssel lehetséges a száguldozókat kiszűrni a forgalomból - ami pedig mindannyiunk érdeke.

A traffipaxos gépkocsinak lehetőleg szabályosan megállva kell a munkát végeznie, de előfordulhat, hogy csak szabálytalan parkolásnak tűnő elhelyezéssel (akár a járdán) lehetséges a száguldozókat kiszűrni a forgalomból - ami pedig mindannyiunk érdeke. A legfőbb baleseti veszélyforrást jelentő gyorshajtás visszaszorítására a sebességellenőrzés és szankcionálás az egyik fő (és valószínűleg a leghatékonyabb) hatósági eszköz. A gépjárművezetők belátására bízni a sebességhatárok betartását- a szakemberek tapasztalatai, és az itteni hozzászólások alapján nem igazán lehet építeni - válaszolt Fülöp Gergely.

Országos traffipax listaTraffipax lelőhelyekA legfrissebb rendőrségi hírek© 2005-2009 - Inform Média
Hát ja... Sajna hosszú a lista... :)
Ha nincs a földút bejáratánál egyértelmű jelzés hogy magánterület tábla,sorompó stb akkor közútnak minősül.Tehát azok a szabályok érvényesek rá.Nekem legalábbis ez rémik a kresz oktatásról.
tudja valaki milyen jogszabályban van leírva hogy ki állíthat meg a földutakon?
vadőr, mezőőr, természetőr stb
némi vita támadt a vadásztársasággal pár cimbinek
Hát sajnos nincs... de én is elmegyek közöttük, csak nem mindenáron, és nem agyament sebességgel
Bezzeg másért...
Viccelsz? Kb 200 büntetésem lenne, ha mindíg bünttnének ilyesmiért... Járok sokat a belvárosban, minden be van kamerázva. Ilyenért még nem büntettek...
Nem, ott konkrétan egy képes vizsgakérdés volt, és az volt rárajzolva, amit írtam... Ami felmerül bennem, az az, hogy az ürge a jövőbe magyarázott... Mert valami góré az oktatók között... Lehet hogy olyasmit mondott, ami hamarosan a kreszbe kerül... Csak az a fura, hogy utána a tesztgyakorlásnál sokszor előjött ez a kérdés, és mindíg ugyanazt mondta...
Ez most komoly ha felveszi a kamera az oszlopról akkor lehet bünti?
Én még soha életemben nem vártam ki a soromat motorral,ha egy kocsi áll elöttem azelé is bemegyek
szerintem azt keveri az oktató, hogy egynomon haladó járművet előzhet kétnyomon haladó. A motoros rendőr, ha nem csinálsz marhaságot nem bánt érte, de a kamerák működnek.....
A bátorságod....
Amelyik ábrát kivetített az oktató, azon nem jobbról lehetett elmenni! Úgy volt, hogy piros lámpánál azonos irányba 2 sáv, és az azonos irányba haladó kocsik között lehet elvileg felmenni a pirosig. Az oktató azt mondta, hogy jobb oldali sáv jobb oldalán tilos. Most viszont jól beparáztattál, mert mi a faszt csinálok, ha felmegyek, aztán egy rendőr meg megállít e miatt... Mondhatom neki, hogy ezt, meg azt tanítottak! Ha nem tudom bizonyítani, már írja is a csekket. Ezért holnap megpróbálok a végére járni. (Pár hete lassan gurultam fel az Üllői útnál a piros lámpáig a körúton, és ott állt egy motorosrendőr. Elgurultam mellette, de nem szólt semmit. Most azon agyalok, hogy ha én tudom rosszul, akkor mákom van, hogy nem állított le... De a végére kell járnom, hogy a rendőr toleranciája, vagy a KRESZ, ami akkor ezt megengedte...)