Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez nem szakértelem kérdése, elég visszaolvasni: thebear/pohi leírta, hogy a felvételnek folyamatosnak kell lenni pl. a sebességmérés esetén, azaz ha szemből lekap, akkor utánad kell forduljon a ketyerével (itt gondolom nem probléma, ha pár pillanatra hiányzol a képről közben). Adja magát, hogy mozgókép-felvételről van szó.
Ehhez képest egy "hobbi" fénykép nem bizonyíték, főleg, ha a bizonyítás alapja az, hogy a gép által a fotóra pattintott dátum/idő kb. ugyanannyi a két képen, mert a manuálisan állítható dátum nem egész ugyanaz, mint a hiteles mérőcuccok gps/rádió/egyéb módon a pontos időhöz szinkronizált.
A leírt esetnél nem kapkodott a cimbid, fel kéne fogni, hogy a jogban úgy találták ki ezeket a határozatokat és hasonlókat, hogy x napod van az értesítés után kifogást v. egyebet tenni, ellenkező esetben pont olyan, mintha kereskedelmi ajánlatot kapnál és ráutaló magatartással (a tétlenség is annak minősülhet) elfogadnád. Ez is a jó benne (a bürokráciából élőknek), ők ráérnek levelezni, postázásra is van 'idejük', illeték nincs, a dolgozók meg érjenek rá (idő=pénz). Tehát nyár végi dologho' képest nem kapkodott.
Amit megcéloznék, hogy az ügyintéző az általa bizonyítéknak mondott dolgok után, ill. az állítása után büntetőjogi felelősséget vállaljon, ekkor egy hamis tanúzás(nak is beállítható) dolog túl nagy kockázattá válhat az autópályás kocsikázós állás tekintetében és nem ér annyit az egész. Valós bizonyítékkal szemben persze ez lóf..t se ér.
Urak!

Ha van valakinek ismerőse,barátja stb a pilisvörösvári örsön dobjon már egy mailt legyen kedves! Adatlapomon a mail címem!
Ha valóban ez a helyzet, amit leírtál, akkor szerintem a két kép közül csak az egyik, ami valamit is bizonyíthat, mégpedig azt, hogy az adott forgalmi rendszámú motoros szabályosan közlekedik. Elmehetnek a náthásba.... Nem kell elismerni! Ha meg nagyon agárkodnak, ezzel még egy "válóperes" ügyvéd is könnyen elbánik. Jelen pillanatban a közlekedés-rendészet első számú és legfontosabb feladata a bírságolás! ...És ezt sajnos a parancsnokaiktól kapják utasításként! Persze ha nyilatkoztatnak valami "főmuftit", akkor a csillagos eget is letagadják az égről! Ezt kell tennie a haverodnak is! A visszapillantós kép nem bizonyító erejű! Még "egyéb" használatra sem alkalmas, mert túl kemény hozzá!
Hali!
Én sétáltam autópályán, leállósávon benzinkútig.
Jöttek a yardok irgumburgum, feljelentés, mikor alá kellett írnom, oda írattam velük, hogy gyalogos, nem gk vezető.
Csalódottan távoztak
Nos, talán nem véletlen, hogy némely korábbi beírásomban firtatni próbáltam az állampolgárság témáját, mivel csak az állampolgárok alanyai ezen sarcoknak. Meg is lepett volna, ha olyan jogászra bukkanok, aki a saját, elsajátított nézőpontjáról hajlandó lett volna átváltani.

A legjobb baleset megelőzés (vagy inkább a személyes szabadságjogok korlátozásának lehetősége), ha az emberek számára olyan büntetési tételeket helyezel kilátásba, ill. olyan adókkal sújtod magát a közlekedést, hogy lehetőleg otthon maradjanak, vagy, ha mégis mennek, akkor döcögve, kétszer annyi időt, aki meg sietni próbál, az a havi megélhetésének megfelelő összegtől esik el. Természetesen a befolyt összegekből a közszférai nagyobb kutyák szolgálati autót, szabálymentességet/térítést és vagyont szereznek.
Közben a tömegközlekedés megszűnik (MÁV csőd, eü megszűnik, az igazságszolgáltatás, ha kikérik is maguknak joggal a nem működést, akkor pusztán a kapacitása elégtelen + piti bűnöknek kikiáltott dolgokra százezrek, évek, állami korrupcióra meg végkielégítések.

Az a baj, hogy csak bicskanyitogató, de még ha ki is nyílik az a bicska, a legális pengehossz nincs 10 cm, ami édeskevés még a vízágyúval szemben is, márpedig szerintem nyugodtan lövetnének is a tömegbe. Nem véletlen bérelt adópénzekből fletó is két páncélozott audit (már csak azért sem, mert így többe került, mint megvenni).
Azon is el lehet gondolkodni, mi volna, ha a csőcselék kifosztaná a nagyobb üzleteket, mert onnantól kaja nem lenne, hála az ölbe tett kézzel végignézett mezőgazdaság-tönkretételnek.
egy két írás kicsit buzisan jófiús.
Nincsmit. Csak ügyesen.
jaja az megvan! Thx mindent!
Aha, az 5ös akar lenni...
Sztem az nem kell rá.
Inkább ezt, a te számoddal mit néztünk neked.
http://motorosok-sos.blogspot....
Ha van időtök nézzétek meg ezt blogot és terjesszétek. Szóljatok hozzá, indítsatok témákat, írjátok le személyes tapasztalaitokat. És minden egyebet. kössz
a 0486 milyen magas? 5mm? amúgy thx!

szted a yoshi logot is nyomassam oda?
Tessék...
Nem, sajnos a leállósávban kizárólag műszaki hiba esetén lehet tartózkodni! Sőt, ha kifogyott a benzined, és látod a benzinkutat, nem sétálhatsz el a benzinkútig a leállósávban, mert ha épp arra járnak a rendőrök brutálisan megbüntetnek 150.000 forintra! A szalagkorláton kívül a szántásban mehetsz csak! Szerintem elmebeteg ez a büntetési tétel! Nem emberölésről van szó, csak egy közlekedési szabálysértésről! Ha napi 1000 forintjával leülné a srác, 5 hónapig ülne! Aránytalan! Olvasd el ezt:

http://www.vezess.hu/magazin/e...

Engem felháborított!
Nem, nem mondhatják. Arra a lehajtósáv való, a leállósáv meg leállásra.
na öcsi ezhogy lett? nekem fordítva volt egymotorom, de azé nemugráltam
Ha annak a rendszáma látszik aki szabályosan halad, akkor nemértem hogy mit agyalnak benn...
De azt nem lehet mondani, hogy azért mentek a leállósávba mert a legközelebbi kihajtónál el akarták hagyni a pályát?
van egy cagiva 350es motorom
a forgalmiban tévesen 37kw van benne (25 ló helyesen)
ezt hogy lehet visszacsinálni? 82-83ban gyártották tehát gyári dolgokat nemigen lehet találni hozzá
lenne egy cserebere csak a gyereknek 25kw jogsija van csak
thebear!

A Mátra topikban nekem cimeztél valamit... kikérem magamnak! :) Amúgy meg nem lehet velük megértetni semmit... buták és annyi.
Na ez már durva!

Már kezdenek nagyon idegesíteni.....
háá, most persze tagadni kell, alap. most az h két pék mit állít.. necces lesz.
egy biztos
tagadni kell
még akkor is amikor a hurkot megszorítják a nyakadon
Üdv a szakértőknek!

Egyik ismerősöm kért meg, hogy kérjek segítséget a nevében... Nyár végén kapott egy levelet az egyik megyei főkapitányságtól, hogy közigazgatási hatósági eljárás indult ellene. A motorjával a leállósávon haladt az egyik autópályán. Erre ő kíváncsi volt a bizonyítékokra, és bement a rendőrségre. Ott 2 fényképet mutattak neki számítógépen. Az egyiken az látszik, hogy egy rendőrautóból a visszapillantón keresztül lefényképeztek pár motort szemből, (3-4-et kb.) hogy a leállósávon jönnek az autó után. Elég rossz minőségű a kép, mivel a motorok lámpája rendesen elvakította a fényképezőt, és elég messze is vannak(minimum 50 méter, de lehet hogy 100, kb. úgy saccolta), egymás mögött haladva. Annyi látszik, hogy motorok, és többen vannak... A másik képen jól felismerhetően ő van, hátulról, a rendszám tisztán olvasható, viszont nem a leálló sávban halad, hanem szabályosan a forgalmi sávban, a fényképező autótól egyel balra lévőben. Kérdés a következő: ha ő nem ismeri el, hogy azok között a motorok között van, akiket ott a távolban előlről lefényképeztek, akkor ráfoghatják-e, hogy a leállósávban haladt? Mert ilyen alapon bárkire rámondhatják, hogy ő is ott van a másik képen szemből... Azért is elég ideges a srác, mert 150.000 forint a büntetési tétel... Mert szerintem csak az lenne a megfellebbezhetetlen bizonyíték, ha a rendszám is látszik, meg az is, hogy a leállósávban halad... Így külön-külön csak arra van bizonyíték, hogy valakik a leállósávon haladtak, illetve arra, hogy ő szabályosan, nem a leálló sávban haladt! Szerintetek?

Köszi a srác nevében is a választ!
Ettől a tetű tolvaj bandától mit vártatok? Közben 100 millás végbélkielégítések?.
Szasztok! Tegnap hallgattam a TV-ben, hogy miként tervezi a kormány növelni a rendőrség jövő évi költségvetését 20 milliárt Huf-fal - mint utólag kiderült! A HírTV adta le, Dr. Lázár Jánossal (Hódmezővásárhely polgármestere) volt interjú, aki az én ismereteim szerint meglehetősen szavahihető ember. Szóval mint kiderült, a szóban forgó 20 milliárdos többlet-költségvetés fedezete az elkövetkezendő időszakra vonatkozó, rendőrség által majdan kiszabott bírságokból befolyó lóvé lesz! Magyarul: "büntessenek kicsit többet", és akkor lesz lóvé is! Jó nem? Egyszerűen bicskanyitogató, ami ebben a tetves országban folyik... Elképesztő!