Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ez nem lesz egyszerű, ahogy látom,
kitartás és türelem hozzá
Természetesen hívtam, de mire a helyszínelők megérkeztek elvittek a mentők! Úgyhogy csak az ő kép és jegyzőkönyv anyagaikra hagyatkozhatok! A rendőrök egyébként jól látták a szitut, csak hát az nem biztos, hogy "perdöntő".
Pablo: rendőrt hívtál?
Ironed: a táblát direkt nem írtam :) pont ezért!
Nagyon köszönöm a segítségeteket, ez nekem most nagyon fontos, mert szerda este eltrafáltam egy autót, amely a menetirány szerinti jobb oldali útpadka felől indult és át akart kanyarodni a bal oldalra. Természetesen féktávon belül indult meg, ahogy "kell". Megengedett sebességgel vagy az alatt haladtam, így le tudtam fékezni kellőképpen, de az ütközést nem tudtam kivédeni! Eléggé széttört így is az autó, én mivel pólóban voltam a karom lehorzsolódott illetve zúzódásaim vannak. Sajnos nekem nem volt tanúm, a kocsi sofőrjének két barátja állt a szemközti járdán és rögtön letámadtak, hogy az én hibám, jobbról kellet volna kikerülni (a menetirány sávjában már keresztben volt az autó, tehát nem a szembe sávban kaptam el, előzésről szó sem volt), nem így, hanem úgy stb stb. És természetesen egy locsolókocsi is 5 percen belül megjelent és az üvegszilánkokat meg ha volt, a féknyomot is lecsurrantotta! Viszont, ha a sárga vonal még "élt", akkor nemhogy az út jobb oldaláról, de még a fehér felezővonaltól sem kanyarodhatott volna balra!

Bármilyen tábla befolyásolhatja a sárga záróvonal hatályosságát? Mert azt hiszem együtt érvényesek, de nem értek hozzá, ezért kérdezem.
hja, azért erre érdemes odafigyelni, mert általában egy tábla is jelzi a gyalogátkelőt, márpedig ebben az esetben hiába kopott le....hamar cumi lehet...
De ha látható és csak darabok hiányoznak belőle akkor cumi :(
Hát ez nem egy egyszerű eset. Fotók stb kell, ha nagy a gáz belőle akkor jogász is....
él még.
De akkor ez nem azt jelenti, hogy ahol 2 méter hosszan lekopott ott át lehet kanyarodni rajta, tehát ha nem teljesen egybefüggő? Szabad szemmel jól látható felfestésről van szó, de helyenként kopott!
Amíg ott van érvényes :(
Pld. kressz : Ha lekopott a zebra nem zebra..... csak ha látszik.
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne, remélem tudja valaki a jogszabály szerinti választ. Az úton felfestett sárga záróvonal, amelyet egy korábbi gázvezetékcsere miatt jelöltek ki, érvényét veszti e, ha már a munkálatok megszűntek az adott szakaszon, de a sárga felfestést nem távolították el vagy festették át?

Előre is köszönöm a segítséget!
köszi Bear! akk marad a tréler...
a jogsit nem, de a motort ott helyben lefoglalja, téged meg megbasznak a biztosítás, a papírok hiányáért, a műszaki is hiányzik, és ha semmilyen papírja nincs többé nem kapod vissza.
üdv:Pohi!
Azt kérdezném,h ha valakit megfognak egy pályamotorral közuton,aminek az ég világon semmi papírja nincs,azért elvehetik az illető jogsiját?
azaz, Balassagyarmat, én néztem el
Csilivili új mocikon nyomtátok
Akkor az ocsmány irodában miért adtak autóra való E betűs rendszámot -2 éve- a motorra? 200-nál csákót hajtogatott belőle a szél, de szerencsére nem állított meg senki sem
Új vásárlásakor szokták ezt megoldani, nem hallottam még utólagos lekorlátozásról. Ilyen nem létezik szerintem.
Csendháborításnak nem jó, mert em indokolatlan, szerintem, de polg.hivatalban panaszkodj írásban és hátha lesz értelme...
Sziasztok!
Remélem ez a legmegfelelőbb fórum ahová kérdésem irhatom.
Tehát, hirdetésekben sokszor olvasni hogy pl. KTM 690 SM 24Kw-os papirral, A korl. jogsival vezethető eladó. Ezt hogy lehet megoldani, hogy forgalmin vissza irják a teljesítményt ?
nem motoros de hátha valaki ehhez is ért:
szőlőtermelő vidéken lakon, és kezd érni a termés
a seregélyek érdeklődnek iránta rendesen (milyen fura fekete jószágok&ingyenkaja&más tulajdona elsajátítva&stb.... honnan ismerős ez nekem......)
no de a lényeg:
ravasz őstermelők rájöttek, ha hangoskodnak elrepülnek és kevesebb fogy a termésből.
evvel van a hiba:
már reggel 6-7 től este 8-9 ig nyivákol az a sz@r folyamatosan minden nap.....
valami madárhangot utánzó szirénaszerűség
de heteken-sőt hónapokon át (folyamatosan érik több fajta)
az ideg szétvág amikor erre ébredek minden nap és ezt kell hallgatni estig
erre nincs valami jogszabály?
akivel beszáltem a szomszédságban/környékben mindenkit irritál
A B. Függelék B/10. számú melléklete a 6/1990. (IV 12.) KöHÉM rendelethez
A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok hátsó rendszámtáblájának elhelyezésére vonatkozó követelmények
I. Rész
Alapvető rendelkezések
1. A melléklet alkalmazási köre
1.1. Ez a melléklet motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok (a továbbiakban: jármű) hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyére érvényes.
II. Rész
Követelmények
2. Méretek
A jármű hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyének az alábbiak a méretei:
2.1. Segédmotoros kerékpárok és négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik
2.1.1. Szélesség: 100 mm,
2.1.2. Magasság: 175 mm, vagy
2.1.3. Szélesség: 145 mm,
2.1.4. Magasság: 125 mm.
2.2. Motorkerékpárok, háromkerekű járművek 15 kW legnagyobb teljesítményig és négykerekű motoros triciklik a négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik kivételével
2.2.1. Szélesség: 280 mm,
2.2.2. Magasság: 210 mm.
2.3. 15 kW-nál nagyobb teljesítményű motoros triciklik és a négykerekű nem nyitott (karosszériával ellátott) motoros triciklik
2.3.1. A gépkocsikra az MR A. Függeléke A/4. számú mellékletében meghatározott előírások érvényesek.
3. A rendszámtábla helyzete általában
3.1. A hátsó rendszámtábla felszerelési helye a jármű hátsó oldalán úgy helyezkedjen el, hogy
3.1.1. a rendszámot azok között a hosszanti síkok között lehessen elhelyezni, amelyek a legnagyobb szélesség külső pontjain átfutnak.
4. A rendszámtábla helyzete
4.1. A hátsó rendszámtábla
4.1.1. merőleges legyen a jármű hosszanti középsíkjára;
4.1.2. legfeljebb 30°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal felfele mutat,
4.1.3. legfeljebb 15°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal lefele mutat;
5. Legnagyobb távolság a talajtól
5.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének felső széle és a talaj közötti távolság maximálisan 1,50 m lehet.
6. Legkisebb távolság a talajtól
6.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének alsó széle ne legyen a talajtól 0,20 m-nél, illetőleg a kerék sugaránál kisebb magasságban.
7. Geometriai láthatóság
7.1. A rendszámtábla felszerelési helyének láthatóságát abban a tartományban kell biztosítani, amelyet két térszög határoz meg.
7.1.1. a függőleges térszöget az a két sík határolja be, amelyek a rendszámtábla felszerelési helyének felső és alsó peremén futnak át, és a vízszintessel azt a szöget zárják be, amelyet az 1. ábra mutat.
7.1.2. a vízszintes térszöget az a két sík határolja, amelyek a rendszám felszerelési helyének bal és jobb szélén futnak át és a hosszanti középsíkkal azt a szöget zárják be, amelyet a 2. ábra mutat.

Megvan....valami...átolvasom.....a képeket is feldobom...majd
Bemásolhatnád ez hol van leírva. Én nem találkoztam még ezzel az adattal.
Igen forgalmi vizsga után mikor megkapod a kis papírodat akkor kérhetsz....

Ideiglenes vezetői engedély

10. § (1) A vezetői engedély eltűnése, megsemmisülése, megrongálódása esetén, valamint a képzés és vizsgáztatás tekintetében a jártassági feltételhez kötött kategória megszerzéséhez a vezetői engedély kiállításáig a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre ideiglenes vezetői engedélyt állít ki. Az engedély kiállításához az adatoknak - amennyiben azok a nyilvántartásból nem állapíthatóak meg -, valamint a külön jogszabályban meghatározott esetekben az egészségi alkalmasság, illetve a pályaalkalmasság igazolása szükséges.

(2) Legfeljebb hat hónapra kiszabott jármű-kategóriától, alkategóriától, kombinált kategóriától vagy járműfajtától való eltiltás esetén az ügyfél kérelmére ideiglenes vezetői engedély állítható ki.

(3) Hivatalból kell kiadni az ideiglenes vezetői engedélyt, ha a vezetői engedély kiállítására gyártási hiba, elírás miatt kerül sor.

(4) Az egészségi minősítéseket, valamint a vezetői engedélybe bejegyzett korlátozásokat az ideiglenes vezetői engedélyben is fel kell tüntetni.

(5) Az ideiglenes vezetői engedély csak belföldön jogosít járművezetésre.
Szoktam, általában, de van mikor érdemesebb a kormányt két kézzel fogni