Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még nincs meg, még van a forgalmi vizsgámig 1 hét. Idéglenes vezetői engedélyt is az okmányi irodába kérjek ?
Még jó,h pohi nem pesten mozog,mert az itteni rendőrök nem ilyen hozzáértőek .többnyire mindent elhisznek a kis naivak ja és nincs náluk szögmérő
Na én megyek,minden jót nektek rendőrök,és motoros bűnözők
nemrég átnéztem azt a bizonyos rendeletet és pontosan le van írva: a jármű terhelt állapotában max 30 fokos szögben állhat a rendszám a függőlegeshez képest.
Pohi, te intesz, vagy bólintasz, ha motor köszön neked? Én szoktam a rendőröknek is, volt, aki leszarta.
Kérned kellett volna ideiglenes vezetői engedélyt. Ne motorozz addig amig meg nem jön a vezetői engedélyed. Nehogy eltiltással kezdj..... Ha semmiképp nem bírod kérj ideigleneset....
legfeljebb, tehát max.150 cm és csak akkor ha a felépítmény lehetővé teszi, ha vasrudat szerelsz oda az már engedély nélküli átalakítás. hidd el jó van az a gyári helyén
13-án lessz a vizsga, csak nincs sok kedvem még várni aztánis 9 napot
Hát....nem balassagyarmat volt inkább? Ott láttam egy Bkinget fekete ruhás nagydarab emberrel, gondoltam is hátha te vagy....
Azzal a papírral nyugodtan mehetsz,azért adták. Én is mentem,igazoltak is,és nem olt semmi extra.Ugyhogy csapj a lovak közé.
Helló!
Ha az összes vizygám megvan már, és elmentem az okmányi irodába megcsináltatni a jogsit, akkor kapok 1 papirt, miszerint már van vezetői engedélyem. Ezzel a papirral már motorzhatok, vagy várjam meg mire ki is küldik ?
Nem szidom én a péket!Semmi bajom veletek!
Kösz,az infót,most már tudom,h mit tegyek.
egy rudat szerelek hátra és azon lesz 149cm magasan xenon háttérvilágitással a rendszámtábla,és lesz egy gomb is amit ha megnyom a közeg akkor felolvassa érthetően a motorom,természetesen Hofi Géza bácsi hangján.
Pohi, nektek köszüntem ma Salgótarjánban? Én kifelé mentem, két motoros rendőr meg besfelé gurult, az első vissza is intett.
A rendelet nem hiányos, pont, hogy elég egyértelmű:

Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

27. § (1) A jármű - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.

(2) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira a szabványos „H” betűt feltüntető államjelzést a jármű hátsó részén, jól látható helyen és úgy kell elhelyezni, hogy az államjelzésnek a hatósági jelzéssel való összeolvasását kizárja.

Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó további műszaki feltételek

28. § (1) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a pótkocsit úgy kell kialakítani, hogy arra a hatósági jelzés - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseknek megfelelően - felszerelhető legyen.

(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.

Havont 1x tuti mindíg be kell ezt másolonom.......

A rendőrnek igaza volt örülj, hogy nem büntetett meg, és ne szidd, inkább örülnöd kéne ....
Miazhogy! képzeld el , ha motorod sincs,amiről a rendszámot leszereld,azért meg lelőnek, csak előbb egy kis ungabunga!
Na igen vannak elvárások a motorosokkal szemben,streetfighterre sárvédő majd jövőre .
A törvények elég hiányosak,de azokat sem lehet betartani,nem baj,majd leülöm,vagy felkötnek,majd lesz valami.Én normálisan közlekedem,hiába mégis kihalásznak a pékek. Bezzeg a supermoto-kra nem kell rendszámtartó,csak mindíg a nagyokat kell basztatni...... Na igen itt látszik az általánosítás,sajnos.
sejtettem, csak sarkosítottam

Még egy fogós kérdés:
Ha megállok a parkolóban, út szélén...stb. és leszerelem a rendszámomat (ami egy "P"-s rendszám, de az is rendszám) majd beviszem a házba......akkor az bcs?
Igen, ezen én is gondolkodtam
Vagy ha valaki a parkolóban felhajtja a rendszámomat én meg jóhiszeműen ráülök és továbbmegyek úgy
De a cserére nem terjed ki szvsz.
Ha valaki rendszámtartó műanyagot cserél....azaz leszereli a rendszámot a cseréhez, akkor büncselót követ el?
A jármű hátsó síkjához kell lennie felszerelve, feltételezem ha le kellett hajolnia akkor nincs a hátsó felén. Csak feltételezem, mert nem láttam. Ha viszont leszeded a rendszámot előtte, az bűncselekmény
Elvileg kötelező a sárvédő a gépjárműveken, azonban ha a jármű kialakítása olyan hogy betölti ezt a szerepet, akkor nem kell felszerelni.
Én erre azt szoktam mondani,h nem tudom,h milyennek kellene lennie,mert én így vettem ahogy van,és ha müszakit kapott akkor ne a közuti rendőr mondja már meg nekem,h milyennek kellene lennie a motoromnak,amikor fogalma sincs a tipus eredeti kinézetéről
meg amugy is a ha kpm-re küld akkor is csak hülyét csinál magából,mert ott sem tudják,h mi van.
vagyis oylanon igen h E-s indexmásféle, meg hasonlók, de a sárvédőt szerintem amúgy sem szedheted le.. szerintem.. mások?
hát nézd, eeelvileg nem változtathatsz semmin
Nem büntettek,mert nem tudta megindokolni,csak kötekedett.Az a baj h állva a motor mögött,le kell egy kicsit hajolni hozzá,de messzebbről jól látszik,és ha mögöttem jön kocsival akkor is el tudja olvasni.Kép most nincs mert dolgozom.Csak fenyegetőzik,h legközelebb..blablabla.
legközelebb leveszem és az arca elé tartom ,csak ,h lássa.