A rendszám nélkülire is kötelező a biztosítás....nem értem az eszmefuttatást. A 190/2004 korm.rendelet szerint üzemben tartó = tulaj, 2§ szerint meg kötelező megkötni a biztosítást. Szóval......nemértem....
ma beszéltem egy rendőrrel
azt állítja hogy egy motort ha rendszám nélkül használom az 30ezer
de ha a rendszámosra nincs befizetve a kötelező biztosítás 100ezerig büntethető
ki érti ezt?
Elég érdekesen írsz. Az elejét még csak értem, de a vége homályos, számomra értelmezhetetlen mondat. Ha rendőrrel van gondod, besétálsz az őt alkalmazó kapitányságra és a parancsnokának elmondod a panaszodat.
ezért van már csak 1 tacho-s autóm és azzal is csak hetente egyszer megyünk valahová......1-2 környező ország már elkezdett szervezkedni a nálunk alkalmazott hatalmas bírságok ellen.....ennyit már nyugaton sem kell fizetni...
tudod hogy ez sokszor lehetetlen!mármint betartani!Mert megültetnek valahol,és elfogy a vezetési,meg a napi idöd!
Ergo,rá kell lépni a gázra,hogy ne járjon le egyik se!
ez a 22-es csapdája!bármit csinálsz,fizetsz!
a pohit kérdezném, hol lehet feljelenteni,milyen szervezetnél a rendőr tulkapásait. pontos cím kellene, feljelentés módja, emíl vs hagyományos beirkálós, bizonyíték, tanuk, most van egy pár belőle. és egy intim kérdés, valaki megkérte a tudtom és hozzájárulásom nélkül valami részletfizetést, tehát a tudtom vs hozzájárulásom nélkül, ez egy demokratikus országban lehetséges? az ügyvéd már dörzsölte a markát mikor meghallotta. van ilyen ebben az országban?
A lézerblokkolós témához hozzátennék annyit, hogy mielőtt külföldre mész a lézerblokkolóval felszerelt járművel, előbb nézz utána hogy szabad-e használni az adott országban... ausztriában például tilos a használata, és el is veszi a rendőr ha megtalálja.
Tartsd be a 70-et a monstrummal én az opel vectrával is betartom a 70-et, nem sietek sehová, és még sebességhatárolóm sincs ami 85-re lenne állítva...meg tachográfom se....spórolok a benzinnel válság van...........
Nekem va egy Leaser Interceptorom, bizony az nem olcsó. Amikor vettem 170 bruttó volt, két fejes de lefedi az egész furgonomat. Számtalanszor próbáltuk rendőrségi fámával. Nem talált rajta fogást a sebesség végig 0-át mutatott a fámán. Ezt bátran merem ajánlami mindenkinek. Kizárólag lézeres sebességmérők ellen hatásos. Radaros mérőt NEM ismer fel. A telepített trafipaxok és egyéb nyalánkságok rejtve maradnak előtte. Tehát ilyennel lehet cummantani.
Vitatkoznék azzal aki azt írta, hogy a radaros mérők ideje lejárt. NEM. Pont most kezd elterjedni és ha már kellőképpen betelepítették vele ezt a tetves országot akkor én úgy gondolom, hogy éppen a mobil, lézeres mérésnek nem lesz létjogosultsága, gyakorlatilag, okafogyottá fog válni.
Éppen ebből az okból kifolyólag beszereztem egy radarelőjelző készüléket is, amit a napokban szereltem be, így már viszonylag kellőképpen fel vagyok vértezve. Mesziről jelzi a fix trafit, sőtt a nulláson a híd hátamőgé szerelt készüléket is időben jelezte. Hátránya városban minden fotocellás ajtót meg lehet vele számolni...
az ELŐJELZŐ, ami minél több sávot ismer és használ, de ez nem blokkol se nem véd, azaz elkészíti a zsebbenyúlós felvételt a trafipax..lehetőleg eu radarokra.. típust fórumokon keress
fasszopó gecio rohadtak ma az oktogonnál egy autóst állítottak meg valamér, és bazmeg a ful gyalogos csúcsforgalomban az oktogoni zebrán FULLRa keresztben álltak a járda mellett... geco nyomi pékek faszom, ha nem lett volan nálam boxer, tuti elküldöm a faszba, remélem az ilynenek a terhes felesége meg majd másik uyganiylne parasztot kerülget a zebrán.
feltéve, ha nem megállni tilos tábla környékén filmeznek (nekik sajna még a törvényt is át lehet hágni, nem számít, hogy milyen eszközökkel szerezték a bizonyítékot). Tény és való, hogy ebben az esetben a leírt módszer eredményre vezethet.
az nem érdekel!
Egy jo nagy MAN-nal járok!
Lézerblokkolo azért nem jöhet szoba,mivel 12-db kéne belöle,hogy lefedje a nagy böszme elejét!
Had ne ecseteljem mibe kerülne csak a blokkolokat rá aggatni!
Ezért keresek köztes megoldást!
az oké,hogy amikor érzékel,addigra mértek is!
de tudtommal(igy mondták),használhato felvételt,"csak"50-80-méterröl képes készitteni!
a felvétel akkor hiteles(ennek meg én jártam utánna),ha folyamatas!Azaz megszakitás nélküli(mivel az csalásra adhat okot).
Igy csak annyi a dolgom,hogy megállok,és megvárom mig egy másik jármü elmegy!Vagy ha tehetem megfordulok!
valóban a jelződetektor már csak azt jelzi, a sebességmérő elvégezte dolgát elméletileg egy blokkoló elég egy motorra, ha azt veszem alapul, hogy a mérőlézer 300 m-en kb 1 m átmérőre nyílik, akkor a műszerfal környékén elhelyezett blokkoló hatékony lehet..
van aki nem savasolja a lézerjelzőt, ami kb 9000 ft, mert az sem véd, de én úgy gondolom, hogy a motor eleve kis felülete, és az eltévedt sugarat észlelő lézerjelző még sokat segíthet egy fékezés erejéig
járj a nyakukra, szerezz valami jó ügyvédet (az se baj, ha van rokonok között), és akkor sokminden egyszerűbb, nem neked kell utánajárni a dolgoknak, meg neki valószínű több rutinja van az ügyben.
csak "vígasztalásképp", nekem 1-1,5 év volt úgy, hogy a nyakukra jártunk
Pillanatnyilag Mo-on olyan 250 db LÉZERES mérőeszköz működik, és kábé 25 mobil RADAR + a telepítettek, ami 99%-ban radaros
Lézeres ellen a blokkoló a hatékony megoldás, autótípustól, színtől, felszereltségtől függően kell ellátni védelemmel - elöl és hátul is!
Radart blokkolni tilos, ellene detektort kell bevetni. Lehetőleg európai modellt, mert az ámerikai radarsávok eltérőek.
Ha valaki bővebben érdeklődik, akkor tudok több infót
azt állítja hogy egy motort ha rendszám nélkül használom az 30ezer
de ha a rendszámosra nincs befizetve a kötelező biztosítás 100ezerig büntethető
ki érti ezt?
tudod hogy ez sokszor lehetetlen!mármint betartani!Mert megültetnek valahol,és elfogy a vezetési,meg a napi idöd!
Ergo,rá kell lépni a gázra,hogy ne járjon le egyik se!
ez a 22-es csapdája!bármit csinálsz,fizetsz!
Beltronics (RX-65)!Bár nem olcso,de egyszerre képes az összes(6-sávot) figyelni!
ez elég kimeritö volt!Az általam választott,az látja mindet(radar,lézer)!
Vitatkoznék azzal aki azt írta, hogy a radaros mérők ideje lejárt. NEM. Pont most kezd elterjedni és ha már kellőképpen betelepítették vele ezt a tetves országot akkor én úgy gondolom, hogy éppen a mobil, lézeres mérésnek nem lesz létjogosultsága, gyakorlatilag, okafogyottá fog válni.
Éppen ebből az okból kifolyólag beszereztem egy radarelőjelző készüléket is, amit a napokban szereltem be, így már viszonylag kellőképpen fel vagyok vértezve. Mesziről jelzi a fix trafit, sőtt a nulláson a híd hátamőgé szerelt készüléket is időben jelezte. Hátránya városban minden fotocellás ajtót meg lehet vele számolni...
az ELŐJELZŐ, ami minél több sávot ismer és használ, de ez nem blokkol se nem véd, azaz elkészíti a zsebbenyúlós felvételt a trafipax..lehetőleg eu radarokra.. típust fórumokon keress
köztes megoldás
KRESZ betartása
De tipus annál inkább!
az nem érdekel!
Egy jo nagy MAN-nal járok!
Lézerblokkolo azért nem jöhet szoba,mivel 12-db kéne belöle,hogy lefedje a nagy böszme elejét!
Had ne ecseteljem mibe kerülne csak a blokkolokat rá aggatni!
Ezért keresek köztes megoldást!
de tudtommal(igy mondták),használhato felvételt,"csak"50-80-méterröl képes készitteni!
a felvétel akkor hiteles(ennek meg én jártam utánna),ha folyamatas!Azaz megszakitás nélküli(mivel az csalásra adhat okot).
Igy csak annyi a dolgom,hogy megállok,és megvárom mig egy másik jármü elmegy!Vagy ha tehetem megfordulok!
van aki nem savasolja a lézerjelzőt, ami kb 9000 ft, mert az sem véd, de én úgy gondolom, hogy a motor eleve kis felülete, és az eltévedt sugarat észlelő lézerjelző még sokat segíthet egy fékezés erejéig
csak "vígasztalásképp", nekem 1-1,5 év volt úgy, hogy a nyakukra jártunk