Ha a 90-es táblánál 85-tel mész, akkor 100 leva.
Egyébként Európa összes 40-es tábláját oda szállították szerintem tévedésből 400 km szabályosan megtéve majdnem 8 óra volt.
De ha van időd és türelmed, akkor le lehet alkudni 20 leváig.
Ez így kicsit erős. Az osztrák a többi szomszédhoz képest kifejezetten szereti a magyarokat. A gond annyi hogy nem hiszik el hogy nem beszéled a nyelvüket.
Azért annyira nem rossz, a tájak egyszerüen gyönyörűek és közel nincs annyi rendőr mint nálunk, vagy legalábbis nem az utakon.......egyébként többnyire belterületen mérnek, máshol még nem láttam, ott pedig érdemes betartani a seb. határt. Az előbbi gondolatmenetem pedig általánosságban szólt, a szemedbe úgysem mondják, de gyakorlatilag nem vesznek emberszámba.
ez szerintem kimeríti az utonállás fogalmát. ad1. nem igazolta magát stb. ad2 nincs bizonyíték. ilyen erővel, ha mondjuk letol az autópályán 1 osztrák rsz. autó(nem 1x előfordult), utánamehetek, követelhetek tőle több ezer eurót és kap róla 1 kockás papírt. ha nem fizet akkor autó elvéve és mehet panaszkodni ahova akar. ugye?
a magyart az osztrák általában utálja......nem bírják, hogy már nem vagyunk a szolgájuk....egyébként trianon után ők voltak a legelnyomóbbak az odacsatolt magyar területen élőkkel és a legerőszakosabban asszimilálók(alig vallják már ott magyarnak magukat páran).....csak erről nem illett és illik beszélni, de 1-2 műsorban még megszólalnak ott élő öregek.....különben marha érdekes szabály náluk ha nem beszéled a nyelvüket akkor ellenszegülsz az igazoltatásnak és kapásból 1000€ az alap......nem kitaláció, nemrég a magyar külképviselet munkatársa mondta, hogy ez így van....
vagy épp a gyerek felébredt mielőtt megtölthette volna az asszonyt odahaza
amúgy jobban örülnék én is az osztrák rendszernek
erre felénk jön egy csomó szerb, török, meg mittudoménmilyenidegen "vendég" munkás amik nem kicsit mennek hajmeresztően és a yardok le sem szarják őket
Én nem a gyorshajtást sérelmezem!Hanem az eljárást!Bemutatkozás,jonapot,stb nélkül,üvöltött(de sz oszerint) 5-centiröl a képembe vagy 10-percen keresztül!Evvel kezdte!Oszt jött,hogy 160-nal mentem!Mondtam ez nem lehet,és mivel egész nap ment GPS,mondtam nézzük vissza!Mivel a legmagasabb aznapi sebességet megjegyzi(itt közölném 112-öt mutatott).erre ö,az nem érdekli!A végén kialkudtuk a 120-at!No én ezt sérelmezem!Az eljárást!Nem azt hogy megbüntetett!Ja és mivel nem volt nálam annyi euro,mondtam menjünk bankba,automatához,stb. hogy rendezhessem a birságot!Mereven elzárkozott!Már elnézést,de hol van az elöirva,hogy nekem esetleg többezer euroval a zsebembe kell közlekedni!?
Szoval röviden ennyi!
Szerintem simán megálna a rendöri tulkapás!Nem?
Persze, ne aggódj. Tudod, én is még a régi fajta motoros vagyok. Nem is akarom, meg nem is kapná meg! Azért venném meg, h megcsináljam nyugodtan mondjuk 1 év alatt(nem vesz ki nagy pénzt a zsebemből hirtelen), addig mennie kéne mással, meg aztán én is mennék a véjeferrel...
Megkérdeztem 1 oktatót. Rutin vizsgára kell 21-nek lennie.
Mert nem akarok sokat fizetni. K2-est nem is kapná meg...
A Véjjefert is csak ha már elötte a báttya simójával stunt dolgokat művel...
Logikus levizsgázni korlátlan A-ra ha mindjárt 21 éves lesz, ugyan annyiba kerül mint az A korlátozott vagy A1, de ugye ezek után meg később megint lehúznák ha korlátlant szeretne. Tegye le a korlátlan A-t és attól még kezdhet kisebb motorral...
Csak sirva könyörgök járasd végig a Ranglétrán, Halkan jegyzem meg és nem fikázom a barinőd tudását, de szerintem a vfr- is sok még neki. Szerinted miért mondtam le a javadra róla, nekem kicsi Erikának meg sok. Jó lessz neki valami 125ös vagy 250es nem kell mindjárt aládugni a legerősebb 400ast
Na ez jó kérdés, elméletileg mivel nincs még 21 nem lehet A kategoriáa, max korlátozott, ennek utána kell járni. és miért nem jó neki a korlátozott? Hmm, nem javallot rutin nélkül felültetned a K2-re a vfr- elvileg belefér a "csonkitott kategoriába" aztán jövöre meg csak a külömbözeti viusga, az meg nem vészes anyagilag sem
Sztem is. Úgy emlékszek. Csak mert a barátnőm úgy néz ki, h elkezdené a jogsit, de csak jövő februárba lesz 21... Aztán mondtam neki, h sztem addig csinálhatja ameddig nem lesz rutin vizsga...
Na ezt én sem, de asszem nekem a forgalomba vezetéshez kellett 17-nek lennem annó...ezt egy vizsgáztató biztos tudja......bár szerintem is elég a vizsgára annyinak lenni.
Nekem ha balesetem lenne és nem én lennék a vétkes és ne akarnák elismerni a étkességüket, azonnal ügyvédhez mennék....a szart is kipréselné belőllük. Ügyvéd nélkül átvernek ahol tudnak.
Nálam még a helyszínelő rendőr is rosszúl végezte a munkáját, mint mondta az előadó, de persze arra is basztak rá. Ha lett volna ügyvédem faszult volna az is...
Egyébként Európa összes 40-es tábláját oda szállították szerintem tévedésből 400 km szabályosan megtéve majdnem 8 óra volt.
De ha van időd és türelmed, akkor le lehet alkudni 20 leváig.