Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Asszem mindenkinek válaszoltam...lépek megnézek 1 filmet, mert reggel 7 óta válaszfalaztunk eléggé kifáradtam.....
Méééé? A szakszofon mááá nem tartya meg?
Vannak utángyártott "jóváhagyási jellel" ellátott dolgok.... "E" betűs lámpák stb.
Hát én ezt olvasom.....nem tudom máshogy értelmezni elég egyértelmű a jogszabály szerintem...
Hát....attól függ, lehet odaadod nekem az autót, de azt nem tudod milyen utánfutót csatolok hozzá......tehát nem lehetsz felelős...lehet belőlle 2 feljelentés és aztán majd letisztázzák a szabálysértési előadóval...

(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
Ez biztos ? Épp a totalcar-os Csikós 30év+ -os autójában volt róla szó ( ha jól tévedek ) hogy azért nincs öv, mert a jogszabály a GYÁRI HELYEN LÉVŐ rögzítési pontokat említi, ami pedig nem létezik az autón.

Ha Te utólag szerelsz be ilyeneket, akkor az minden, csak nem szabályos.

Ettől függetlenül persze kell az autóba öv (a gyakorlatban) de a szabály alapján, csak abba, ami gyárilag is el volt látva ilyennel.
újabb idézet pohinak a kérdezőkhöz intézett leveléből:

2) A személygépkocsinak a biztonsági öv rögzítő elemek kialakítására vonatkozó jóváhagyási jellel kell ellátottnak lennie.

na ezt csak a gyár teheti meg. visszaviszed a 63-as wareszt NDK-ba,hogy Jürgen behegessze?
ahogy csűröd....
ha nincs rögz.pont akkor nem hegesztgetheted össze saját szakálladra.
sok oldtimer-t láttam már műszaki vizsgán és amiben gyárilag nem volt ott nem kérték.
Uh , akkor megnyugodtam.
Vagyis a biztonsági pontokat is be kell szerni
Hát igen, de olvasd csak hogyan is kezdődik Fel kell szerelni előlre, hátulra is x év után.....az elsőt kötelező a hátsót meg vagy vagy szabálynak megfelelően
Nem csinálik ilyet de megtehetném....csak beszélgetünk
idézet pohinak a kérdezőkhöz írott leveléből (sportmotor,gyorshajtás topik):

(5) A biztonsági övnek meg kell felelni a járművön kialakított rögzítési pontok elhelyezésének és darabszámának. Biztonsági övet csak gyárilag kialakított, biztonsági öv rögzítésére szolgáló elemekhez szabad csatlakoztatni.

noha azonmód nincs az említett gépkocsiban gyári kialakítású rögzítődési pont,akkor az biztonsági övet bizony mondom néktek...nem kell alkalmazni.
Ámen.
Azt ne felejtsd el, hogy az öv normális szabályos tempóhoz van kitalálva és nem 200 km/h-hoz védelem szempontjából
Szerintem kell:

(4) Biztonsági övvel fel kell szerelni
a) a személygépkocsi első üléseit, a taxi vezetőülése kivételével,
b) az 1992. évi július hó 1. napja után forgalomba helyezésre kerülő személygépkocsik hátsó üléseit,
c) a tehergépkocsi vezetőülését és első utasülését, valamint az autóbusz vezetőülését ha az ülés kialakítása a biztonsági öv használatát lehetővé teszi,
amennyiben a biztonsági öv rögzítésére szolgáló rögzítő elemeket gyárilag beépítették. A b) pontban említett biztonsági öv helyett biztonsági gyermekülés is beszerelhető.
(5) A biztonsági övnek meg kell felelni a járművön kialakított rögzítési pontok elhelyezésének és darabszámának. Biztonsági övet csak gyárilag kialakított, biztonsági öv rögzítésére szolgáló elemekhez szabad csatlakoztatni.
(6) Ki kell cserélni a biztonsági övet, ha védő tulajdonságait befolyásoló maradó alakváltozást szenvedett.
A vezetőtérre és utastérre vonatkozó további műszaki feltételek
81. § (1) Gépkocsiba csak jóváhagyási jellel ellátott biztonsági övet szabad beépíteni.
(2) A személygépkocsinak a biztonsági öv rögzítő elemek kialakítására vonatkozó jóváhagyási jellel kell ellátottnak lennie.
(3) A személygépkocsi vezetőülésénél és első utasülésénél legalább három, összes egyéb ülésénél pedig legalább két, a biztonsági öv csatlakoztatására alkalmas, a mezőgazdasági vontató ülésénél (üléseinél) vagy az ülésen legalább két, a rögzítőöv csatlakoztatására alkalmas rögzítő elemet kell gyárilag kialakítani.
(4) Biztonsági övvel kell felszerelni a személygépkocsi hátsó utasüléseit, amennyiben a biztonsági öv rögzítésére szolgáló rögzítő elemeket gyárilag beépítették. E bekezdés rendelkezéseit 1991. évi július hó 1. napjától kell alkalmazni.
Á, Én mindig becsatolom az övemet a motoron is. Különben leesne a nadrágom.
Ez még nem is gonoszság! Majd ha megbüntet azért, mert a motoron nem volt bekapcsolva a biztonsági öved, na az már cifra lesz.
Az egyes szabályszegéseket, valamint a kiszabható bírság összegét részletesen 410/2007 Kormány rendelet melléklete tartalmazza.

Az Sztv. 134. § (1) bekezdésének 2009.02.01-től - a közig. bírságolást érintő - hatályba lépő rendelkezésének értelmében: amennyiben az elkövetővel szemben az eljárás alapjául szolgáló cselekmény miatt közig. bírság kiszabásának van helye, helyszíni bírságolásra nem kerülhet sor!

Ennek megfelelően - amennyiben a közig bírság kiszabására vonatkozó intézkedésekre (fényképfelvételek esetleg videófelv. készítése) nem kerül sor - csak szabálysértési feljelentésre lehet intézkedni. Így például az általad említett leállósávon való megállás, vagy azon történő haladás!

Röviden tehát: bírság kizárva!, vagy közig vagy "sima" szabs. feljelentés, utóbbiak attól függően, hogy tudják e a helyszínen dokumentálni technikai eszközzel a cselekményt és azt megfelelően dokumentálni vagy sem.
Határőr nincs mivel beolvadtak a Rendőrségbe, de határőr ruhás rendőr még van. A bírság jogos 3000-20000-ig lehet csekken, de a vezetői engedély elvétel nem lehetséges ilyen esetben, hacsak a barátod nem ismerte fel a táblát másodszorra sem mert akkor ott már vannak gondok
Te ilyen gonosz vagy?
Olvasd el a KRESZ-t mert nem így van írva
Jörg Haider is sokra ment a légzsákokkal öv nélkűl...
Az öcsém fater scenic-jével hitte azt fél éves jogsival, hogy ő már g..i jó pilóta , szarrávágta az elejét, persze öv nem volt kapcsolva, a légzsák egy kicsit pofánbaszta/sajna nem eléggé / de egyébként nem lett semmi baja.
Na az szerncse mert szokása a légzsáknak az orr-t az agyba feltúrni bizt öv hiányában, volt már ilyen halálos baleset nem is egy.
volt középiskolai tanárom városon belül ütközött,a kocsi megpördült Ő meg ki a szélvédőn neki egy villanyoszlopnak. 3hét kóma,enyhe beszédzavar meg tenyérnyi kráter a feje jobb oldalán. ennyit fizetett a bekötetlen övért
hozzáteszem: általában én sem kötöm be ha egyedül vagyok.