Nem értem miért támadtok!? nem mondtam egy szóval sem, hogy nem használok övet, csak a jogi hézagokat akartam boncolgatni egy kicsit. tisztában vagyok azzal, hogy az öv engem véd. Csak a múltkor eszembe jutott ez a dolog és érdekességként felvetettem, persze nem sejtettem, hogy így reagáltok rá...
szerintem pont nem az övvel kell mókolni. Becsatolom helyesen indulás előtt mindig, és nagyobb eséllyel élek túl egy autóbalesetet. Zavarni nem zavar, akkor meg?
Csak úgy érdekességként vetem fel, hogy hol van az a kreszben leírva, hogy a becsatolt biztonsági övnek elől, vagy esetleg a hátam mögött kell becsatolva lennie...Szal, ha én egyszer amikor megveszem a kocsit, és becsatolom csak úgy az övet, hogy benne sem ülök, majd ráülök, szerintem a becsatolt öv fogalmát kimeríti. vagy nem jól gondolom?
Bíróságon az is kétséges...
Részrehajló, elfogult... még ha lehet rendőr tanúja rendőrnek, akkor is. Ilyenkor döntenének a bizonyítékok.
Mert én megint azt mondom, hogy ha ez így menne, akkor 2-3 rendőr kitalál valamit valaki ellen, -mert utálják vagy az ember az egyik volt barátnője új pasija...stb.....- aztán jól megszívatják, mert úgy is nekik van igazuk, mert ők többen vannak. 1 tagadás áll szemben 1 állítással.
Pohi?
ha utánad fordul és gyorsan bekötöd hiába vannak ketten, vagy százan. Mindig a rendőrnek kell bizonyítania az álláspontját és a vádját, ha nem készült róla hitelt érdemlő fotó, vagy filmfelvétel amin tökéletesen látszik h nincs bekapcsolva az öv, te ülsz az autóban és az a te autód, valamint a gyanusítás időpontjában készült, akkor akkor semmit nem tehet. Ketten is láthatták úgy h nincs bekapcsolva, mikor be volt. nem bizonyítható.
Mi van olyankor? Hát kell neki egy kis pénz...ennyi.
Rengeteg rendőrt látok kocsiban, haladva (nem megkülönböztető jelzéssel) öv nélkül, telefonnal a kezében.....és?
Én nem szólhatok neki, de ő szólhat nekem......ez van.
Akkor azt beszívtad... Sztem jobb nem kötekedni. Ha meg akar büntetni meg is fog...
Haverom esete. Megállította a jard, mert nem állt meg a stoptáblánál. Mondta a haverom látta a féklámpát? Mondta a rendőr igen. Akkor megálltam, de az nincs benne a kreszben, h mennyi időre kell megállni stb... Erre a rendőr: Az igaz, de nincsen becsatolva a biztonsági öve...3000Ft...
Pohi! lenne egy kérdésem: mi van olyankor mikor kocsival megyek és utánamfordúl, megállít a rend éber őre és kedvesen közli velem, hogy nem használtam a biztonsági övet, én pedíg azt állítom hogy igen használtam. Ezt neki bizonyítani kell, vagy elég csak az hogy ő azt mondja úgy látta, hogy nem használtam. Mit lehet ilyen esetben tenni? Mert azt mondja vagy csekk vagy feljelent.
Köszi
megtörtént eset volt ,hogy a rendőr szabályos körkörös rúdlámpával leadott állj jelzését közelről is megnézhette az a motoros aki a fék helyet a gázt húzta. A sisak beszakadt stb....
Ebben a szituban szerintem ha nem ő az üzembentartó akkor az üzembentartót is terheli a felelőség a KRESZ4§(2) szerint. Szóval lehet egy hb.+egy feljelentés is belőle.
hy Pohi! lenne egy kérdésem te tuti hogy tudod!
én meg még évekkel ezelőtt azt hallottam hogy motorost nem üldözhet rendőrautó vagy valami ilyesmi.. igaz ez? vagy ez hogy van addig üldözi amig fel nem borul vagy mi vag yhogy szoktátok ilyenkor?
Azt szeretném még megkérdezni hogy állítólag az autópályán nem lehet helyszíni bírságot alkalmazni vagy feljelenteni,csak közigazgatási bírságot lehet kiszabni azzal szemben aki például hátramenetet végez ill. megáll a leállósávon.
Hát ilyenért nem szólok. A forgalmit sok helyen elveszik én nem, mert utánajárva van rá esély hogy visszanyal a fagyi. Bár nem sok esély van rá.......... Így is szívás az embernek szemlére menni meg pénzbírságot fizetni, sőtt ha balek akkor sötét fóliával állít oda megmérik neki, bebukja és onnantól az NKH veszi el a forgalmit és új műszakira kötelezi...
Aha most már értem szóval például ha Ford transit össztömege 3290 kg mondjuk akkor már semmikép sem vontathat utánfutón egy személygépkocsit mondjuk a polgár olaszból csak ha van ,,BE" kategóriás vezetői engedélye.
Részrehajló, elfogult... még ha lehet rendőr tanúja rendőrnek, akkor is. Ilyenkor döntenének a bizonyítékok.
Mert én megint azt mondom, hogy ha ez így menne, akkor 2-3 rendőr kitalál valamit valaki ellen, -mert utálják vagy az ember az egyik volt barátnője új pasija...stb.....- aztán jól megszívatják, mert úgy is nekik van igazuk, mert ők többen vannak. 1 tagadás áll szemben 1 állítással.
Pohi?
Rengeteg rendőrt látok kocsiban, haladva (nem megkülönböztető jelzéssel) öv nélkül, telefonnal a kezében.....és?
Én nem szólhatok neki, de ő szólhat nekem......ez van.
egyedül meg nem fog ilyenen szívózni
talál mást
Haverom esete. Megállította a jard, mert nem állt meg a stoptáblánál. Mondta a haverom látta a féklámpát? Mondta a rendőr igen. Akkor megálltam, de az nincs benne a kreszben, h mennyi időre kell megállni stb... Erre a rendőr: Az igaz, de nincsen becsatolva a biztonsági öve...3000Ft...
Köszi
én meg még évekkel ezelőtt azt hallottam hogy motorost nem üldözhet rendőrautó vagy valami ilyesmi.. igaz ez? vagy ez hogy van addig üldözi amig fel nem borul vagy mi vag yhogy szoktátok ilyenkor?