Nem filmekből gondolom ezt, hanem említettem, hogy van kint rokon és sokat szokott mesélni és akkor az még egy elég szűk terület, mivel nem az egész országot/államot/város járja ő sem.
A sorozatgyilkosok nem gyilkolásznak évekig, mert 1x csak elfogják a lakhelyén, mivel ki tudják deríteni és nem arra várnak, hogy majd fennakad egy közúti ellenőrzésem, mert lejárt az eü dobozon az érvényesség.
Itt meg mintha úgy működne, mint a horgászat (= sok közúti ellenőrzés) , hogy majd csak fennakad sok raboló meg gonosz, rossz ember a sok-sok igazoltatáson (=háló). Persze a nagy halakat hagyják elúszni....
Persze, kellenek a közúti ellenőrzések....csak n e az legyen már a cél, a lényeg, hogy mennyire tudom megbüntetni...ha nincs égőkészlete vagy hasonló társadalomra roppant veszélyes dologért.
Különben nem azért sírok itt mert sűrün basztatnának, sőt a sok km ellenére évente jó ha 1X megállítanak és akkor sem büntettek még soha olyanért amit nem követtem el. Az egyetlen gondom az új(1 éve lévő) NKH-s büntetési tételek és az objektív rablás(én már csak így hívom).
Nem az éjjelre gondolok, ha későn érek haza és a rendőr mögöttem vagy mellettem van akkor még lassítok is, hogy lássa nem akarok meglépni vagy valami hasonló. A nappalra gondoltam.
Elvileg igen, gyakorlatilag, meg majd kitudom, talán van erre valami belső rendelet, hogy sebességmérés esetén lehet. Így emlékszem, de nem mondom amíg utána nem jártam biztosra.
Az a baj, hogy az USA filmek alapján gondolkodsz. M.o.-on kevés a gyilkosság, de ha van annak felderítése nagy arányban sikeres. Nagyobb lopások elkövetői is megvannak. A bolti szarkák és egyéb más nem megoldható, hogy rendőr figyeljen erre is 100%-ban erre vannak a biztonsági emberek, a rendőrség nem testőrség ezt már említettem. 1 város és 33 falu 2 fő járőr....ebből mindenhol ott lenni mindenkit csesztetni nehéz.....bár néha még ezt is soknak érzik egyesek....nem értem
A másik fele, hogy a közlekedési alosztályok kicsik, de jól végzik a dolgukat, sőtt a közrendes kollégák is ha nincs épp helyszín vagy nem látnak gyanús elemeket odafigyelnek a közlekedés szabályosságára, ez soknak tűnik az embereknek ekik nem szeretnek fizetni, de annál inkább megszoktak bizonyos kisebb szabályszegéseket amit 99%-ban megúsznak, aztán ha 1%-ként elkapják őket akkor fel vannak háborodva.
A bűneseteket kmb és nyomozók vizsgálják, elég jól dolgoznak, de mindent kideríteni nem lehet, nincs USA technika, lehallgatás, műholdról figyelés, sőtt a térfigyelők is sokszor kakik vagy nem nézi senki mert nincs rá pénz, hogy ott dolgozzon valaki. És mellette sok a papírmunkájuk, a statisztika világában élünk sajnos. Papaír hegyeket kell kitölteni....utcára ritkán jutnak ki a nyomozók....többnyire asztal mögött hallgatják ki a tanúkat....nincs rá idelyük, sok az ügy. Ezt bírálják az emberek.
De ha a rendőr szó elhallatszik mindenki az egyenruhásra gondol.....érdekes nem....minthe neki kellene mindenhol ott lenni, mindent kinyomozni, stb............ez lehetetlen......csak ritkán jön össze. Volt jópár elfogásom mióta rendőr vagyok és előállítás is, de mindenkit nem lehet elfogni az utcai rendőrnek.....olyan mint a szénakazal és a tű esete és még nagyítónk sincs.
Ez éjszaka érdekes történet. Én úgy tapasztalom, hogyha éjszaka látványosan ráfordulok egy autóra, úgy, hogy lássa, akkor már lehet tudni hogy meg kell állitani vagy nem. Errefelé gyakori jelenség hogy fék helyett a gázpedálra lépnek.
tehát ha a városban a forgalomtól elzárt területen mért megkülönböztető jelzést nem használva az elvileg továbbra is szabálytalan,nemde?
(tegnap erre volt példa,de motorról problémás menet közben visszafényképezni)
Ha jól értem akkor az a lényeg, hogy a sok előre nem látható indok nélküli ellenőrzésnek a bűnözők megfogása a célja? Nagyon kevés bűnöző bukhat le közúti ellenőrzésnél hacsak nem épp rablásból-betörésből jön(az igazi, a fehérgalléros pedig soha) viszont annál több kisebb szabálysértést elkövető egyébként teljesen normál életet élő állampolgár igen, ami az általános hangulatot a rendőrállam érzés felé viszi el mondván még a WC-n is megfigyelnek. De különben mint lejjebb írtam nem az ellenőrzés sűrüségével vagy mikéntjével van bajom hanem a mértékével. Ez nem fegyelmez hanem tönkretesz. Most az új szabályok szerinti gyorshajtás számtan egy kicsit enyhített ezen az érzésen.
Érdekes, annak ellenére, ami ott van....mégis rengeteg embert elfognak, rengeteg ügyet kinyomoznak, megoldanak.
Mert ott a rendőrök nem pénzt szednek be (tudom, itt is beszedetik velük), hanem DOLGOZNAK a ügyekben, ellenben az itthoni "rendszerrel", ahol alig van sikeres bűnügyi, lopási, betörési, emberölési ügy megoldva....
Tehát szerintem mégsem annyira jó ez így.....
"És mi nem is szeretnénk, hogy ha bármikor is ilyen jellegű módosítás lenne, úgy gondolom, hogy nem szolgálná a társadalom érdekeit. Hiszen akkor a jogtalanság talajára lépett emberek joggal számíthatnának arra, hogy ha ők a közlekedésben példásan viselkednek, akkor esélyük sincs arra, hogy hatósági közeggel találkozzanak." Szerintem meg így a jó...
Azt hittem a lézer állvány nélkül is lézer... Azt sose tanultuk fizikából, hogy meg is kell támogatni Biztos azért van akkora szórása pár száz méteren mert remeg az állvány
2000 környékén még Gyöngyösön tanultam, akkor általában mátraházán vettünk ki a csoporttársakkal házat. Éppen mutatom a srácoknak, este, mikor mentünk pizzázni be gyöngyösre, hogy én a suliig így szoktam lemenni: Kigyorsítok 80-ig majd üresben szépen legurulok a Szie akkor még Gate-ig. Na úgy 70 körül tarthattam a bemutatóba mikor szembe fa buszmegállóból zöld skoda villant. Szerencsére volt velem egy vámos gyerek, az beszélt velük ők /a rendőrök/akkor azt mondták ezt nem tudják elsimítani de végül is nem kaptam papírt erről soha.
Ott van respect.
Ha nem csinálsz semmit, normális vagy, normálisan közlekedsz....akkor soha nem állít meg a rendőr. Nem b@szogat feleslegesen.
Rokon kint él LV-ben és a 9 év alatt 2x állította meg rendőr. 1x, mert kerestek valakit és minden elhaladó autót megnéztek, 1x meg átment egy sárgán, ami a rendőr szerint piros volt.
Békéscsabára mentem és ott Szarvas környékén volt, a vasúti átjáró után....
Akartam fényképezni, de mire telcsi elővesz, bill. zár kiold, fényképező elindít....sajna elhaladtam mellette.
Bár erősen gondolkodtam, hogy megfordulok és megyek még egy kört, élesített fényképezővel, de sietnem kellett.....
Pedig "jó" fénykép lett volna....
Azért megnézném, h az usa-ban ki kötözködik / kötözködne a rendőrrel ha urambocsá' menetiránnyal szemben áll, vagy leállósávban... kuss van ott és kész.
A sorozatgyilkosok nem gyilkolásznak évekig, mert 1x csak elfogják a lakhelyén, mivel ki tudják deríteni és nem arra várnak, hogy majd fennakad egy közúti ellenőrzésem, mert lejárt az eü dobozon az érvényesség.
Itt meg mintha úgy működne, mint a horgászat (= sok közúti ellenőrzés) , hogy majd csak fennakad sok raboló meg gonosz, rossz ember a sok-sok igazoltatáson (=háló). Persze a nagy halakat hagyják elúszni....
Persze, kellenek a közúti ellenőrzések....csak n e az legyen már a cél, a lényeg, hogy mennyire tudom megbüntetni...ha nincs égőkészlete vagy hasonló társadalomra roppant veszélyes dologért.
A másik fele, hogy a közlekedési alosztályok kicsik, de jól végzik a dolgukat, sőtt a közrendes kollégák is ha nincs épp helyszín vagy nem látnak gyanús elemeket odafigyelnek a közlekedés szabályosságára, ez soknak tűnik az embereknek ekik nem szeretnek fizetni, de annál inkább megszoktak bizonyos kisebb szabályszegéseket amit 99%-ban megúsznak, aztán ha 1%-ként elkapják őket akkor fel vannak háborodva.
A bűneseteket kmb és nyomozók vizsgálják, elég jól dolgoznak, de mindent kideríteni nem lehet, nincs USA technika, lehallgatás, műholdról figyelés, sőtt a térfigyelők is sokszor kakik vagy nem nézi senki mert nincs rá pénz, hogy ott dolgozzon valaki. És mellette sok a papírmunkájuk, a statisztika világában élünk sajnos. Papaír hegyeket kell kitölteni....utcára ritkán jutnak ki a nyomozók....többnyire asztal mögött hallgatják ki a tanúkat....nincs rá idelyük, sok az ügy. Ezt bírálják az emberek.
De ha a rendőr szó elhallatszik mindenki az egyenruhásra gondol.....érdekes nem....minthe neki kellene mindenhol ott lenni, mindent kinyomozni, stb............ez lehetetlen......csak ritkán jön össze. Volt jópár elfogásom mióta rendőr vagyok és előállítás is, de mindenkit nem lehet elfogni az utcai rendőrnek.....olyan mint a szénakazal és a tű esete és még nagyítónk sincs.
(tegnap erre volt példa,de motorról problémás menet közben visszafényképezni)
Mert ott a rendőrök nem pénzt szednek be (tudom, itt is beszedetik velük), hanem DOLGOZNAK a ügyekben, ellenben az itthoni "rendszerrel", ahol alig van sikeres bűnügyi, lopási, betörési, emberölési ügy megoldva....
Tehát szerintem mégsem annyira jó ez így.....
link
Ha nem csinálsz semmit, normális vagy, normálisan közlekedsz....akkor soha nem állít meg a rendőr. Nem b@szogat feleslegesen.
Rokon kint él LV-ben és a 9 év alatt 2x állította meg rendőr. 1x, mert kerestek valakit és minden elhaladó autót megnéztek, 1x meg átment egy sárgán, ami a rendőr szerint piros volt.
Az más világ....
Akartam fényképezni, de mire telcsi elővesz, bill. zár kiold, fényképező elindít....sajna elhaladtam mellette.
Bár erősen gondolkodtam, hogy megfordulok és megyek még egy kört, élesített fényképezővel, de sietnem kellett.....
Pedig "jó" fénykép lett volna....