Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

?
Kösz a segítséget. Ti szoktatok szólni a lámpaburán a szemöldökért, vagy felénk nagy divat a motorháztető ráengedése a lámpaburára.De az utóbbi szerintem már biztos átalakításnak minősül Az itteni rendőrök némelyike szerint a rendelet ennyit megenged. Szóval nem kötelező ilyen esetekben a forgalmit elvenni a helyszínen csak a feljelentéshez kell csatolni a műszaki vizsgára való javaslatot ,ha nem vagyok bent biztos.
Vagyis a legoptimálisabb esetben 1750-essel vontathatod az 1750-eset B kategóriával ez a max. össztömegű pót....
Nem kell KRESZbe ütköztetni ott van a 35/2000-esben amit bemásoltam a kategória leírásában
Hát, engedély nélküli vezetés mindenképpen, mert ekkora súlyhoz BE kategória kell, a sima B nem elég.

B:
a) A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezetőülésen kívül legfeljebb nyolc állandó ülőhely van.
b) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 4250 kg.
c) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg.

A 4250 is csak akkor ok ha a pótkocsi 750 kg össztömegű és az autó 3500, de ha már a pót nagyobb mint 750 akkor a korlát 3500 kg tehát a 2800-as pótot nézve amit írtál a 700 kg-os autó lenne megfelelő de ugye az meg azért nem jó mert a pót nem lehet nehezebb a vontató járműnél.
mitmilyet? nem mondták el? viszgapapírok van az a szar kis füzet, de ne madnak valamit a peczválban, vag vidéken nemtomhol a közlekedési felügyeletnél? azt azzal me ga papírjaiddal. neem?
ÜDV!
Segítségeteket szeretném kérni. Okmányirodába mennék jogsit csinálni. Milyen papírokat kell vinnem? Köszi a válaszokat.
ÜDV!
hát, ez szvsz szabsért, mivel engedély nélküli akko lenne ha pl 3.5 feletti lenen a vontató, de a vezetői engedély ádám szeriont a vezetett gépjárműre vonatkozik, míg a vontatvány csakj vontatvány.
szabályos-e ha valaki ,,B" kategóriás vezetői engedéllyel egy BMW X5-el ami mondjuk 2700kg össztömegű utánfutó vontatására alkalmas , egy hajót vontat aminek a súlya motor nélkül 2800 kg és a BMW össztömege 2740 kg mondjuk. Kérdésem itt hogy engedély nélküli vezetés valósul-e meg mert a ,,B" kategóriás vezetői engedéllyel csak 4250 kg vontathatok. De a túlterhelt utánfutó is ütközik a 6/1990 KÖHÉM 21. § (2) A pótkocsi (pótkocsik) össztömege nem haladhatja meg a vontatásra használt
a) személygépkocsi össztömegét,de ezt a KRESZ-be nem tudom ütköztetni. Segítségeteket előre is köszönöm.
Köszi a segítséget.
Rabszíjon futtatták maguk után az elfogottakat.
Az elfogásra egy erdei úton kíváncsi lettem volna. És amikor beviszi a hátsó ülésen bilincsbe verve.
Ők is emberek, azért képzelj el egy simón repesztő határőrt?!
Az tuti !
Lehet hogy jól is jártatok ezzel. Lehet hogy több kilométer volt benne mint a nagymamában
Azé' tunnak ám ott künn a tengerentúlon is alakítani:
http://docler.hu/video/2536
mikor megszünt a határörség gyarmaton vótunk licitányi a szimóra unokaöcsémnek .Nem volt szerencsénk
A videó jó , de a közlenivaló főcím :

link

Na ja. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy casco-s az autó, ha te hibáztál fizeted az önrészt ha nem te hibáztál akkor a hibás biztosítója fizet. Ez nem kerül egy fillérjébe sem az államnak.
Egy amerikai motorosrendőr hogy röhögne ezen! Órákig nem tudna talpraállni!
Legalább Schwalbe?
Ja)))))) Közben a kék mellé még üvöltöznének, hogy Ízi rájder Öcsém!
Voltak itt simsonok is a határőröknél ne félj
Micsoda üldözések lennének!
Nem a motorra gondoltam a tolásnál, az 1,6-ra !Hogyan combosodnál!
Pedig a Babetták olcsóbbak lettek volna.......