holnap viszem szemlére! azt hittem h kell fizetni mint egy normál műszaki vizsgáért! teljesen gyári a motor tehát nem lesz bukta! még a papíron hangosnak talált kipuff is gyári pedig én alig hallom a sisak alatt:D
köszi a válaszodat!
Honnan tudjam. Ezek szerint tényleg hangos volt? Mert ha nem akkor nem kell fizetned. A szemlén csak akkor kell fizetned ha bukik a motor. Egyébként az NKH-nál 5000 Ft most kb.
A felvonulás attól még épp eszűen kellene, hogy lezaljon. Ugyanolyan normális közlekedéssel, csak éppen segítenek közlekedni...... Ez pont az az eset, hogy ha nem szól a rendőr sokszor a hülyeségért akkor már az állampolgár úgy veszi, hogy azt meglehet csinálni .....
A múltkor láttam egy videót,ahol egy motoros felvonuláson kicsit egykerekezett egy gyerek.Kiugrott alóla a gép és felborított 7-8 motort és kórházba juttatott néhány vétlen kollégát....
A teljesítményadót azért fizeted mert csak! A segílykét elgépező állampolgártól nem tudnak mit beszedni szaron kívül.Kitől szedik be? tőled meg tölem meg attól akinek van valamije mert nem verte el nem szórta széjjel A 22 éves motor átírásakor 17000 Ft "vagyonosodási" illeték. A Sztojka klántól szedjék be talán? Jövőre választás! Menjetek szavazni.Ennyit a politikáról.A 150 -el meg vigyázz a te motorod mozgási energiája ennél a sebességnél nagyjából 4,3 megajoule.Ezt kellene annak a szegény féknek adott esetben felemészteni néhány másodperc alatt.A 80 négyzetcenti gumifelületen!
Néztem a "tarfi árlistát" hát országúton 150km/h a kényelmes utazó sebesség,az már 90rugó bassza meg!
És kérdezem én....a teljesítményadót mi a f...ra fizetjük?A 2 kerekemmel meg a 270kg-al gondolom nagy kárt teszek az utakba....aztán még egy autópályát is 50évig épülnek és akkor se jó!
Nah mindegy!
Köszi szépen az infókat!
Hát a trafi az így is úgyis rábaszás,ezért volt nekem olyan a rendszámom amilyen!Bízok-bíztam benne,hogy olcsóbb mint ha bemérnek,mert akkor 3kilót nem nehéz összeszedni!
Természetesen utána tudsz nézni a www.magyarorszag.hu oldalon megtalálsz minden jogszabályt a jogszabálykeresőben. Rendőrségi törvény, szabálysértési törvény büntető törvénykönyv 5 és 6/1990 köhém rendelet, ezek az alapok nameg a KRESZ
Ezen esetben egyébként jogos ha feljelentenek, de ezt gondolom te is felfogod, mivel nem látható volt a rendszám. Ez Kresz szabályszegés....
Szia Pohi!
Köszönöm a válaszod...picit megnyugodtam most!
Viszont a rendszámom nem állt a látható formában!
Nem volt még semmim,szóval se gyorshajtás,se egyéb büntetés!
Tudod azt kérdezték még,hogy az enyém e a moci!Ebből következik számomra,hogy rendszám alapján megtalálnak úgyis!Főleg a fényképekkel!
Nekem olyat is a fejemhez vágtak,hogy ez bűncselekmény,mert eltakarom a rendszámot....
Többet nem nyaggatlak,csak szerettem volna egy ebben jártas embert megkérdezni!
Jah még egy kérdés....sokan bajban vannak azzal ha a rendőr odamegy igazoltatni és szerintem a forgalomban lévők 98%-a nincs tisztában a jogaival,azaz a rendőr tudja mit lehet és mit nem!
Esetleg utána lehet nézni annak,hogy mikor mit lehet?
Nem tudom mennyire voltam érthető!
Ha fel akar jelenteni akkor felír mindent, vagy ha ismer már korábbról akkor végül is nem kell mert megvannak az adataid a rendszerben. De amit írtál abból kitűnik, hogy valószínűleg nem lesz semmi. A rendesen állt a rendszámod akkor meg pláne...mert nem követtél el semmit...szerintem.
Na neeeeee...