Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyébként nem értem miért baj az, hogy táncoltak.....vicces volt senki nem botránkozott meg rajta max. 1-2 fapicsa, de szerintem mindenki jót nevetett rajta és kész.
És ami a lényeg: a zsetont beszedni (tökmindegy hogy kitől, az elkövetőtől vagy a jármű gazdájától), és utána minden rendben van
Az intézkedés felvételéről volt szó gino nem arról, hogy 3 rendőr alszik az autóban a kereszteződés közepén......távol álló dolgok
Nem értetted amit ki akartam fejezni. Úgy gondolom, h mivel ők a rendőrök még szép hogy vannak előjogaik. Ha nem lenne előjoguk semmihez sem, akkor igazából nem is számítanának senkinek sem. Mint pl a polgárőrök. Azok olyan semmilyenek. Nincsen semmihez sem előjoguk, így nem is állhatnak sehol, nem mérhetnek be stb...

Gondolom vége is lett, csak azt nem láttad a tévében. Igen, nem kapták azt a büntit mint egy magánember, de pl elveszítették a munkájukat. Sztem az is elég nagy bünti. De pl ott volt az a táncolós eset. Ott ki is rúgták őket, és az benne volt a tévében is.

Nem írtad, h milyen előzésnél!
Ha országúton halad a kocsi 70-75-el és te megelőzöd kutya nem fog hozzád szólni. Pont a múltkor volt hasonló helyzet 1 barátommal, és ejtették az ügyét, mert előzött és hogy biztonságosan befejezze, azért gyorsított.
A másik meg, h olyan gyorsan előzzél motorral, h ne tudják rádállítani a kamerát..
Duplán kapják.....dupla védelem jogos esetkeben, dupla elmarasztalás jogtalan esetekben.
Azt látom, hogy nem tiszta....

Nem arról van szó, hogy sétálsz és egy szabálytalanságot elkövető rendőrről, rendőrautóról nem készíthetsz felvételt.
De ha szemből mérnek és pl. az előzőekben leírt szitu történik és aztán meg is állítanak, akkor te már nem készíthetsz felvételt, hogy ők hol és hogyan mérnek "dolgoznak", mert az intézkedés közben történne.
Ha csak úgy lefényképeznéd, akkor meg nehéz lenne bizonyítanod, hogy ez a kép ott és akkor készült, mikor téged bemértek....

Összességében te ne tudj bizonyítani semmit, de veled szemben lehessen bármit, bármikor, bárhol.
ennyi fizetésért nem tudnak válogatni és "szűrni"...
ki a faszom megy rendőrnek ennyi léért...
Egyformán gondolkodunk....

Nem gondolkodom hülyén, már bocs. Hogyan jön ide, hogy bárki mérhetne, nem lennének rendőrök....stb? Szóval, aki hülyeségeket beszél és hülyén gondolkodik az nem én vagyok...

Jól mondod, "eljárás indult ellenük"....vége is lett? Ha igen, kevés esetben kapták ugyanazt a büntit, mint pl. egy magánember.

Ki beszélt városban 120-ról Te!

Én pl. arra gondoltam, hogy halad egy kocsi országúton 70-75-el és én kielőzöm. Ilyenkor az ember általában a gázt nyomja és gyorsít, tehát simán beleugorhat a 100-ba vagy picit fölé....persze utána vissza 90-re. Viszont ha közben pont bemérték.... De látom, nem tudtad elképzelni a helyzetet.
huh... ez most nem tiszta...

arról nem csinálhatsz fényképet, hogy a rendőr szabálytalan helyen parkolt/állt/ tevékenykedett?! miért ne csinálhatnál egy képet az autóról úgy, hogy látszódjon a rendszám?
én úgy tudtam, hogy magáról az igazoltatásról nem készíthetsz felvételt, csak akkor, ha ebbe a rendőr beleegyezett!

igaz,hogy a fényképpel nem mész sokra, max elküldöd/eladod vmelyik kereskedelmi tv-nek v. újságnak, hogy legyen min csámcsogni, és az ebből kapott pénztből kifizeted majd a bírságot!
Ez elég nagy baj. Ugyanis vica-verza kellene hogy működjön a dolog. Az angol rendőrség is simán letagadta amikor a tüntetésen fellökték az illetőt, beverte a fejét és pár perc múlva meghalt. Sosem derült volna ki, ha valaki a tömegből nem veszi fel mobillal. Utána a másik példa a gumibottal lábonvert hölgy a múlt héten, de ide sorolom még az amcsi rendőrség tévében leadott túlkapásait, mint pl Rodney King megölése igazoltatás közben, amiből négerlázadások lettek kb 10 éve. Pohi, sajnos igenis van közöttetek olyan nem odavaló személyek, akiket ki kellene szűrni, és erre tökéletesen alkalmas egy ilyen bizonyító erejű felvétel. Ezek a kollégáid ugyanis túl sokat képzelnek magukról és azt hiszik sérthetelenek és nekik mindent szabad. Hozzá kell tennem, én még nem voltam ilyen "csillagvadász" műanyagszázadosnak az áldozata, de ne is legyek. Rendkívül rossz ügyfél lennék ugyanis ha észrevenném hogy az illető rá van hajtva a pénzbeszedésre. Ha nem ittam, a gumim jó, műszaki érvényes, nem telt le az EÜ csomag szav. ideje, égőkészlet bontatlan, forgalmi, jogsi rendben és még kötözködne, hamar elküldeném a náthásba, elhiheted. Egy zsebben pedig bármikor lapulhat egy mobil, ami jó minőségű hangfelvételt tud készíteni....... Maximális a tiszteletem akkor amikor megállítanak, mert tudom hogy tiszta vagyok és a dolgukat végzik. Kocsiból mindig kiszállok és úgy adom át a papírjaimat, nem az öt centire leengedett ablakból, motoron kérés nélkül veszem le a bukót meg a maszkot hogy azonosíthasson, de ha májerkedik hamar szóváteszem......
Na ja, ez a felvétel dolog kicsit gáz, bár mint észrevetted ha voltak ilyen felvételek(Pl mikor alszanak, amikor mozgássérült helyen parkolnak, amikor táncolnak, amikor túlkapás van) mindig balhé lett belőle, és kirugdalták, eljárás indult ellenük, meg nemtom miket csináltak még velük...

Te is hülyén gondolkodsz.
Még jó, h nekik vannak előnyeik. Mert ők a rendőrök. Ha nem lenne előnyük, akkor akárki mérhetne. Akkor nem is lennének rendőrök hanem sima emberek lennének. Az egész rendszer felborulna.
Sztem előzés közben nem mérnek be, főleg nem motorral. De mondjuk nem 120-al kell városban sem előzni...
....stb.......stb.....stb...
meg amikor a hídon állnak...
Még jó, hogy egyenlőek az esélyek....
A rendőr készíthet bizonyítékot "ellenem", de én nem készíthetek "ellene" amivel esetlegesen az intézkedés közbeni túlkapást vagy szakszerűtlenséget tudnék bizonyítani.

Példával élve, ha a rendőr engem bemér, mert mondjuk picivel gyorsabban haladtam -egy előzés miatt, hogy biztonságosan és minél be tudja fejezni- és ezt a leállósávon vagy forgalomtól elzárt területen álló autójából rögzítette. Én nem mondhatom (vagy hiába mondom), hogy a felvétel közben ő a gépkocsijával szintén szabályokat szegett meg......mert ugye nem tudom bizonyítani, mivel nem készíthetek róla felvételt.

Tudom, mindig és mindenhol szabályosan kell menni, akkor nincs félni való. Pont ezért említettem az előzés közbeni sebességtúllépést.

Szóval hivatásukból kifolyólag előnyt élveznek az általuk ellenőrzés alá vont személyekkel szemben és ezt úgy tehetik, ahogy akarják, mert róluk nem készíthető olyan bizonyíték, ami azt bizonyíthatná, hogy visszaéltek a munkakörük által biztosított helyzeti előnnyel.

Természetesen nem minden rendőrre igaz, de sajnos sokra....
Az Rtv. 2008. január 01-jei módosítása lehetőséget ad kép és hangfelvétel készítésére az intézkedésről. Az alábbaikban olvashatod a jogszabályt, és a rétszletszabályokat megtalálod a törvényben.

Fordított helyzet, azaz, hogy a rendőrről készítsen felvételet az intézkedésről, nem jogszerű csak a rendőr hozzájárulása esetén.

42. § (1) A Rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet.
Látod a lényeget
Csak megnyugtatásul, te viszont nem videózhatsz le engem intézkedés közben....
Engedélyt erre a rendőrségi törvény ad. Nem a lányok bugyiját videózom a szoknya alatt, hanem az olyan intézkedéseket amelyek túllépnek egy határt. Tehát az olyanokat mikor a jó kur...a anyámba elküldenek, stb. tehát szabálysértés vagy bcs. megvalósul az állampolgár részéről.
Inkább kamerázzon meg vidijózzon, minthogy megállítson és zsebre dolgozzon. Nekem pl. semmi bajom azzal ha feljelent mert rosszalkodtam. Többnyire jogos a yard duzzogása.
Közterületen kamerázhat. Ott akár te is.
Eljárási cselekmény során magánterületen is, ennek szigorúbbak a szabályai.
Igen videózhat, csak a képed nem fog feltűnni valami sex-portálon, mert onnantól büntetendő. Pl: utcai kamerák.
" Legyél velük kemény Tibi, KŐ KEMÉNY" /Argó/
Na csá én nem értem ezt. A rendőr fényképezhet, videózhat engem? Ki ad rá neki erre engedélyt? Ilyenkor mi van az én személyiségi jogaimmal? Hogy használhat fel egy olyan felvételt amibe én nem egyeztem bele? Az alkotmány smafu? Igen az alkotmány egy fos. Nekem jogom lenne azt feljelenteni aki rólam engedély nélkül kép és hanganyagot készít. Az ombudsman mindig ezt pofázza de szarnak rá.
Ha nem titkos kiváncsi vagyok az ügyed végére.
Nekem más okom volt bemenni, de az már szakma:)
én egyetlen egysze mentem be ilyen helyre.amikor az öcsém bringáját ellopták a cukrászda elől ami az ork kocsma mögött volt.megláttak nem szóltak semmit,csak felhívtak valakit hogy vissza kéne jönnie.
fizettem nekik egy kört.ez így megy..