Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha jól tudom,csavarozhatod,átfúrhatod,a lényeg az,h egyértelmű maradjon.remélem érted,mire gondolok.pl:ne a 3-nál fúrd át,hogy 8-nak tűnjön.Ha egyértelmű marad a rsz,akkor nincs gond!
SZia Pohi !

Mivel úgy látom te vagy a Dr. ezen a fórumon , röviden azt szeretném kérdezni , a lézeres mérésnél az elhaladó jármű után is tudják fordítan a kamerát ? ( PL nemrég valószínű szemből bemértek , de ugye a motoron elöl nincs rendszám , és nem tudom milyen gyorsak a kollégák , de nem kis sebességgel elhúztam mellettük ) a mögöttem haladó srác "időben " vette a sugarat , és ahogy azt kell lefordult az útról !
Szia Pohi!
Tanácsot szeretnék tőled kérni a rendszámtábla rögzítéséről. A történet annyi volt, hogy valami jólelkű egyén egyszerűen letörte a rendszámomat a műanyag tartókeretével együtt. Ma lett meg az új rendszámom és nem szeretnék hasonló esetet. Valaki tanácsolta, hogy magát a rendszámtáblát fúrjam át és csavarozzam fel a motorra... Kérdésem, hogy ez szabályos-e? Ilettve gondolom magától értetődően ott fúrom ahol nem lóg bele a betűkbe vagy van rá pontos megkötés pl: a szélétől 5cm-re és tetejétől 7-re....
Előre is köszönöm a válaszod!
sziasztok!
az útszéli ember működtette kis helyi mérőkamera hátulrú nem vesz ugye? tehát ha nem állítottak meg, akkor nincs adatuk rólam...
(Kökinél a Sibriken a felüljáró tövében vannak, pesterzsébet fele)
Ha motorral voltál akkor meg az nem mindegy, hogy van e elhaladót figyelő kamera is a lámpa másik oldalán....
Hát érdekes eset, de minden napos gondolom. A "takarásban volt" szerint a követési távolság nem volt megfelelő ez nem a tgk. hibája sem a lámpáé.......szóval kifogásnak elég gyenge, sőtt a sárgánál meg kell állnod, ha nem bírsz akkor még átcsúszhatsz, de ez a pirosra nem vonatkozik......nemtudom milyen kamera az ott, ha küldenek valamit az közig bírság lessz......tilos jelzésen áthaladás nem olcsó 100.000 körül mérik, de nem tudom most pontosan, holnap megnézem a tarifáját. Az is számít szerintem, hogy a kamera látószögén belül vagy e még mikor rádvált a piros vagy már az első frsz nincs benne.......esetleg van e várakozási idő a tilosra váltás és a felvétel elindulása között.....
Pohi!

lenne egy olyan szakmai kérdésem, hogy ma úgy jártam hogy követtem egy teherautót, ami sávot váltott, s a lámpa előtt én lámpára nézve csak a sárgát láttam, mire az beváltott pirosra, nem akartam ráfékezni, mert azt veszélyesebbnek láttam, de van ott egy térfigyelő kamera, amiről nem tudok semmit, hogy mire van ráállva, csak annyit tudok, hogy egy ilyen fekete lefele néző, na most számíthatok-e vmire? -vagy ha esetleg kapok vmit, hivatkozhatok-e arra, hogy takarásba volt? kicsi az esélye, hogy lesz belőle vmi, mert máshonnan azt hallottam, hogy más is járt már úgy, hogy pirosba csúszott ott, s nem lett belőlle semmi.
Én az edelényi pályán pereceltem. Volt mentő meg rendőrség is. A rendőrök kérdezték, hogy volt e engedélyünk, mivel ki volt táblázva, hogy magánterület. Ennyi elég volt nekik nem kötözködtek.
A madzagot elszakítják a figyelmetlen arra járók vagy elesnek benne
Jó is lenne, de vagy a mindkét oldalról behajtani tilos közúti jelzőtábla kell vagy sorompó.....vagy a kettő kombinációja...
Akár.....
Motorozás előtt le kell ütni a pálya 4 sarkába 4 db botot, és egy madzagot rá körbe, és máris el van zárva.
?
Köszönöm!
KRESZ 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

a) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút).

sz) Földút: jármű közlekedésre szabadon tartott, eredeti termett talajú vagy ahhoz hasonló anyagú (pl. zúzottkő, kavics, murva, kohósalak stb.) út, amelyen legfeljebb talajszerkezetet javító beavatkozás történt, ideértve azon földutat is, amely a szilárd burkolatú úthoz való csatlakozás, illetve a vasúti átjáró előtt legfeljebb 50 méter hosszban szilárd burkolattal rendelkezik.

t) Szilárd burkolatú út: olyan út, amelynek úttestje szabályosan lerakott kő vagy műkő, továbbá beton vagy aszfalt burkolattal rendelkezik.

Az általad leírtak alapján ha nincs elzárva a közforgalomtól akkor érvényes oda is a KRESZ. Ha már egy mindkét irányból behajtani tilos tábla ki van helyezve magánterület felirattal a pálya bejárataihoz az úton az már jó, vagy ha bekerített az egész.
A kecskeméti esetben a pálya nem "elzárt", kvázi megközelíthető földúton bárki számára. ...ezt elfelejtettem ide írni.
Elzárt magánterületen nem kell jogosítvány.
Sziasztok! Szia Pohi! A véleményedet szeretném kérni, nem látok tisztán egy kérdésben. Crosspályákra járunk ki motorozni a lányaimmal (2 lányom van). A motorokat szabályosan utánfutón szállítjuk, a pálya minden esetben magánterületnek minősül (eddig így volt). Persze egyik lányomnak sincs jogosítványa (ezért is nem motoroznak közúton, vagy egyéb közterületen). Követünk-e el bármilyen szabálysértést, ha az előbb leírtak szerint örülünk a hobbynknak? (Meg nem mondom, hogy ki volt, de legutóbb egy lakitelki crossversenyen hallottam valakitől, hogy konkrétan Kecskeméten - mert hogy mi is azok lennénk - a YAMAHA DAKÓ által épített és magánszemélytől bérelt - crosspályán voltak kint a rend őrei és "cseszegették" a motorosokat (nem tudom ez alatt mit értett az illető). ...szóval a kérdés az, hogy vétünk-e a törvénnyel szemben, avagy sem? (elképzelésem van, de biztos nem vagyok benne) Előre is köszönöm, ha válaszolsz! Hali!
Jó kérdés.....szerintem biztos elnézik az okmányirodások ha odabicegsz az orvosi igazolással ...vagy nem
ennyi, tesitanár szak :)))))
csak vicc volt adam
kedves adamfzr. Az egyetemen annyit megtanulhattál volna , hogy ne ostobázz le senkit mert az bunkóság. Tudod én sem tettem.
Szia Pohi. Írtad, hogy 15 cm-es betont terítettetek , Nem lehetett volna 5 cm perlit , meg 10 cm beton?
üdv pohi mester, kérdés: ha balesetet szenvedek és ezért csuszik az átirás akkor is megbüntetnek, vagy van esély hogy meusszam? üdv mindenkinek.
Be fognak idézni tanúként elmondod és annyi. Ezért jobb a fényképet megcsinálni akár saját mobillal, csak a közignél van előírva hogy mivel kell rögzíteni sima szabsnál nincs. Kollégám most megy Miskolcra egy telefonálás vezetés közben ügy miatt. Jobb elébe menni a dolgoknak. Ha a helyszínen bírságolsz akkor annyi elismerte nem tud mit tenni, de ha feljelentesz akkor érdemes mindet fényképezni, mert felesleges utakat spórolhatsz meg megadnak az időről nem is beszélve...
Josef .petro-nál a pont.....ha normális keretek között teszed akkor nem szólhatnak érte és nem is fognak, de herélt kipuval fel le későn este, sőtt akármikor az zavaró lehet másoknak ezt megérted te is gondolom.
Szabványossal sem fog tetszeni úgy gondolom.