Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Már csak ez érdekel, kivonatni csak végleg tudod ami ugye azt jeleni, többé itthon nem helyeztetheted fogalomba.....megéri?:

Az ideiglenes rendszámtáblát önjáró munkagépre, (a továbbiakban: munkagép) és azon járművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, vagy a forgalomból végleg kivonták,

Vagy ebbe megengedik a M.o-on forgalomba helyezettet is?

illetve amelynek az állandó rendszámmal történő közlekedése bármely okból átmenetileg nem lehetséges.
Pohi, hallottál már a D.A.S. jogvédelmi biztosítóról? Ha igen, mi a véleményed róla?
Valóban.....
Jó jó, de most nem a sebesség tullépésére gondoltam erre a kis szösszenettel. Arra ott a tengerentuli rendszám.. ovatosan adom Én már elő....Megyek Én gyorsan elég sokat más közegben.... Én a költséghatékonysági oldalát néztem a dolognak. No müszaki, no telejesitményadó, mivel több járművön használom igy sokkal gazdaságosabb ....nekem.
Képben vagyok, nem véletlenül van ez nekem kigyűjtve sorban.
Foglalkoztam a dologgal, mert ha csak a 35-öst nézném akkor lapozgathanék mint a hülegyerek jobbra balra....
Központi okmányban ül az emberem Ő mondta.
Persze ez ok, de ettől még tudni fogják melyik cég nevén fut a rendszám és a cég perkál a sebességtúllépés végett.....nemde?
Kis hátizsákban elfér.. Sőt még azt is elintéztem hogy szerepeljen benne a személyszállitás aloli tilalom felmentése a közigazgatási hivatal állitja ki ezt az okmány amelyet csatolni kell a P-s papirhoz.
Mondjuk Én mindenre 1 rendszámot használok az Oldtimereimre, illetve lehet hogy a Fireblade-t is ezzel fogom használni..
Csak Cégként válthasz, BT, KFT, ZRT, stb... a tevékenységi körében szerepelnie kell a jármű kereskedelemnek vagy jármű javitásnak...
A "P"-nek is vannak szabályai....a napló nem fér az ülés alá

Eddig ez volt:

„P” ideiglenes rendszámtábla

52. § (1) Az ideiglenes rendszámtáblát önjáró munkagépre, (a továbbiakban: munkagép) és azon járművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, vagy a forgalomból végleg kivonták, illetve amelynek az állandó rendszámmal történő közlekedése bármely okból átmenetileg nem lehetséges. Az ideiglenes rendszámtábla leírását a 10. számú melléklet tartalmazza.
Az ideiglenes rendszámtáblák leírása
1. A CD betűjelű rendszámtáblák két betűjelet és 4 számjegyet tartalmaznak 1-től 9999-ig.
2. A Z, a P, az E és a V betűjelű rendszámtáblák a betűjel után 5 számjegyet tartalmaznak növekvő sorrendben, 1-től 99999-ig. A P, az E és a Z betűjelű rendszámtábla a rendszám után tartalmazza a kiadás évének utolsó két számjegyét, a V betűjelű rendszámtábla esetén a rendszámtábla érvényességi évének utolsó két számjegyét.
3. Az ideiglenes rendszámtáblák alapszíne fehér, karaktereinek színe fekete. A közúti közlekedési szolgáltatást végző járműre kiadott V betűjelű rendszámtábla alapszíne sárga.
4. Az ideiglenes rendszámtáblák az MSZ 140 szabványban meghatározott nemzeti színű sávozással, H jelzéssel, osztóvonallal és kerettel készülnek.
5. Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla egy betű és hat szám karaktert tartalmaz, a 4. pontban leírtak szerint a következő eltérésekkel:
- a betű és számkarakterek színe zöld,
- az alapszín fehér.
Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla A-B és B-B típusban kerül előállításra

(2) A közlekedési igazgatási hatóság
b) kísérlet vagy kipróbálás céljából üzemeltetett járműre P betűjelű, ideiglenes rendszámtáblát ad ki és használatát engedélyezi

60. § (1) Kérelemre P betűjelű ideiglenes rendszámtáblát kell kiadni a járműgyártónak, a járműjavítónak, a közlekedési kutatóintézetnek, valamint egyéb olyan vállalkozásnak vagy intézménynek, amelynek tevékenysége indokolja a még forgalomba nem helyezett, vagy a forgalomból ideiglenesen kivont, de javítás alatt álló jármű ideiglenes részvételét a közúti forgalomban.
(2) A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át.
(3) A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott járműnek a közúti forgalomban való részvételéről a közlekedési igazgatási hatóság által hitelesített indítási naplót kell vezetni.
61. § (1) A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott járművel a személy- és teherszállítás, valamint a vontatás tilos. A korlátozás alól az engedélyező közlekedési igazgatási hatóság indokolt esetben felmentést adhat.
(2) A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű esetén az (1) bekezdésben meghatározott személy- és teherszállítás, illetve vontatási tilalom alól akkor lehet felmentést adni, ha a tesztelés a jármű ezen jellemzőinek megismerésére irányul. A közlekedési igazgatási hatóság a jogszabályban előírt korlátozásokon túl egyéb indokolt megszorításokat rendelhet el, így különösen útvonalbeli, területi és időbeli korlátozásokat írhat elő. Erről és a jogszabályban meghatározott tilalmak alóli felmentésről határozatot hoz.
(3) A P, az E és az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott járművel csak a Magyar Köztársaság területén lehet közlekedni.
62. § A P, az M, a Z és a CD betűjelű ideiglenes rendszámtábla csak olyan járműre szerelhető fel, amely a közúti közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van. E feltételek betartásáért a jármű üzemben tartója felelős.
63. § Amennyiben a jármű üzemeltetési jellege vagy üzemben tartója (tulajdonosa) megváltozik, a rendszámra való jogosultságot felül kell vizsgálni, azt indokolt esetben ki kell cserélni.

80. § (1) Ideiglenes forgalomban tartási engedélyt kell kiadni az E, a P és az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblához, valamint a forgalomba helyezett, illetve forgalomból kivont, de érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező jármű esetén.
(5) A B típusú ideiglenes forgalomban tartási engedélyt P betűjelű rendszámtábla kiadása esetén tizenkét hónapra adja ki a közlekedési igazgatási hatóság. A P betűjelű rendszámtáblához kiadott B típusú ideiglenes forgalomban tartási engedély a 15. számú mellékletben meghatározott 3-6. pontja nem kerül kitöltésre.
A B típusú ideiglenes forgalomban tartási engedély tartalmi elemei
Ideiglenes forgalomban tartási engedély
Engedélyező szerv kódja és az engedély száma
1. Engedélyes neve, lakcíme, székhelye/telephelye
2. Rendszám
3. Jármű gyártmánya
4. Jármű típusa
5. Jármű alvázszáma
6. Műszaki alkalmasság érvényességi ideje: ..... év ......................... hó ..... napig
7. A forgalomban tarthatóság feltételei
8. A forgalmazási korlátozásra vonatkozó adatok
9. A kiadás alapja (a hosszabbítás esetén)
10. Az engedély érvényességi ideje: ..... év .............................. hó ..... napig
11. Kiadás: ..... év ......................... hó ..... nap
12. Aláírás
13. P. H.

(7) Az ideiglenes forgalomban tartási engedély a Magyar Köztársaság területén érvényes.

91. § (1) A közlekedési igazgatási hatóság a P betűjelű ideiglenes rendszámtáblát hat hónapra visszavonhatja, ha azt nem az engedélynek megfelelően használták.
(2) A közlekedési igazgatási hatóság a P betűjelű rendszámtáblát egy évre vonja vissza, ha a rendszám jogosítottja:
a) az indítási naplót rendszertelenül vagy az ellenőrzést nehezítő más módon vezeti,
b) a rendszámtáblát arra jogosulatlannak átadja,
c) a rendszámtáblát a Magyar Köztársaság területén kívül, vagy nem a 60. § (1)

60. § (1) Kérelemre P betűjelű ideiglenes rendszámtáblát kell kiadni a járműgyártónak, a járműjavítónak, a közlekedési kutatóintézetnek, valamint egyéb olyan vállalkozásnak vagy intézménynek, amelynek tevékenysége indokolja a még forgalomba nem helyezett, vagy a forgalomból ideiglenesen kivont, de javítás alatt álló jármű ideiglenes részvételét a közúti forgalomban.

bekezdésében meghatározottak szerint használja,
d) az engedélyben előírt korlátozásokat hat hónapon belül két alkalommal megszegi.
(3) A (2) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben az indítási napló vezetését ellenőrzést nehezítőnek kell tekinteni, ha a kitöltés hiányos, olvashatatlan, és ennek alapján a jármű nem azonosítható, illetve a használat időtartama nem állapítható meg.
(4) A (2) bekezdésben meghatározott esetben, amennyiben a jogosítottnak több P betűjelű rendszámtáblája van, a visszavonás valamennyi rendszámtáblára is kiterjedhet.
(5) A rendszámtáblát, az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt és az indítási naplót a visszavonás időtartamára a közlekedési igazgatási hatóságnál le kell adni. A visszavonás időtartamának lejártáig az újabb rendszámtábla kiadása iránti kérelmet el kell utasítani.

Annyiban módosult, hogy külföldre is lehet menni......
Hogy is van ez a 'P'?
Jöhet 'P'rivátban is! (adatlapon a címem)
THX!
Na ez az a kollégám igy járt jött haza és megállitották és ellenörizték szintén 08' CBR-ről van szó... szép volt... Telefonált hogy vigyem a P- rendszámot meg a könyvet le kellett vinnem aztán azzal motorozott ...Én is gondolkozom hogy kivonatom a forgalomból és P-t rakok rá, Április 01-től módosult a Magyr P rendszám használati feltétele, már lehet vele külföldre is menni, az enyém most járt le Árilisban most csináltatok ujat de most már viszont 12 hónapra kell mellé a biztositást is kifizetni.
Nem kötelező tartozék, de éjjel és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül ha leszálsz a motorról vagy kiszálsz a járműből akkor köteles vagy hordani. Tehát ha csak városon belül motorozol vagy csak nappal, esetleg soha nem robbansz le éjjel lakott területen kívül és még az aprófosás sem kap el véletlenül sem amiért azért tuti le kell szállni, akkor nem kell nálad lennie a mellénynek
Hát az okmányiroda vonja ki és ír róla egy határozatot amit kiküld a tulajnak...
Egyszerü példa belefut valaki a trafiban, aztán jön a levél, nem nyilatkozik, mert külföldön dolgozik visszamegy a levél, pl egy mint egy kollégám kivonják a forgalomból a motort akkor is? Gondolom ilyenkor csak egy közuti ellenörzés alkalmával szembesül a dologgal ugye?
sőt én tavaly mikormegvolt 3 autó meg egy gyalogos 3 alkalommal viseltem is a bőrruhán. Plusz van a világító a sisakon. Olyanon filóztam mint talán az angol zsaruknak van ilyne átlós vállpánt meg derékrész visszaverősben csak nem egész mellény.
ja...
Mellény?
Azt is kéne motoron magunkkal hordani?
A Francia vasutasok egyszer úgy sztrájkoltak, hogy minden előírást betartottak.
köszi az infót
van sapka nincs sapka..
áá, akko lenne izzókészlet, melény stb..
Köszi, így már értem!
És szabsértésnél van 30-ig a bírság, és a közignél meg 300-ig?
Ott a pont
Na,ez a tuti!