3 = + csak a shiftet nem eléggé nyomtam le. Lehet hónapokban években kiszabni, lehet kategóriáktól eltiltani és csak egy kategóriától is és lehet végleges vezetéstől eltiltás is minden kategóriától örökre. Nem érdemes ezzel játszani.....drága mulatság, sok bosszúság...
95. § (1) A közlekedési igazgatási hatóság az ügyfél kérelmére véglegesen vonja ki a járművet a forgalomból:
a) a külön jogszabályban meghatározott M1, N1 kategóriájú, valamint a motoros triciklinek nem minősülő háromkerekű gépjármű esetén bontási átvételi igazolás alapján;
b) egyéb jármű esetén, ha annak ismételt belföldi forgalomba helyezési szándéka nem áll fenn. (Ebbe tartozik a moci, tehát ujra nem visszahelyezhető szerintem )
(2) Amennyiben a jármű forgalomból történő végleges kivonására bontási átvételi igazolás alapján kerül sor, a jármű hatósági jelzését, forgalmi engedélyét és törzskönyvét a közlekedési igazgatási hatóságnál le kell adni.
(3) A közlekedési igazgatási hatóság a jármű bontási átvételi igazolás alapján forgalomból történő végleges kivonása esetén a jármű hatósági jelzéseit selejtezés céljából megküldi a Hivatalnak, a forgalmi engedélyét és a törzskönyvét a bontási átvételi igazolás átvételével, valamint a bontási átvételi igazolás sorszámának járműnyilvántartásba történő bejegyzésével egyidejűleg egyszerűsített határozattal visszavonja.
(4) A bontási átvételi igazolás alapján forgalomból végleg kivont jármű ismételten nem helyezhető forgalomba.
(5) A jármű forgalomból történő végleges kivonásához el kell fogadni a más EGT-államban kiállított bontási átvételi igazolást is, amennyiben az megfelel az elhasználódott járművekről szóló 2000/53/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 5. cikkének (3) bekezdése szerint kiadott bontási igazolások minimumkövetelményeiről szóló 2002/151/EK bizottsági határozatnak.
(6) Amennyiben az (1) bekezdés b) pontja alapján kerül sor a jármű forgalomból történő végleges kivonására a hatósági jelzés visszavonásával, valamint a járműnyilvántartásba történő bejegyzéssel egyidejűleg a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet érvénytelenítve vissza kell adni.
(7) Az ügyfél kérelmére, valamint a 43. § (1) bekezdés, a 76/A. § (6) bekezdés b) pontja, a 88/A. § (7) bekezdés szerint hivatalból indult eljárást követően a jármű átmeneti időszakra történő forgalomból kivonása esetén, a forgalomból történő kivonás járműnyilvántartásba bejegyzésétől számított tíz év elteltével a járművet véglegesen forgalomból kivontnak kell tekinteni.
Engedély nélküli vezetés szabálysértése, pénzbírság 3 eltiltás. Nem kell hozzá "köcsög" rendőr elég egy teljesen átlagos normális munkáját tisztességesen végző is.
Az lenne a kerdesem ha minden papirom rendbe van, csak jogsim nincs meg meg nagymocira akkor mit kaphatok ha kiofogom a legkocsogebb rendort? A1 megvan.
Pohi Á-Á. Forgalomba tudod helyezni, de csak KF-nél tudod vizsgáztatni azaz NKH-s vizsgaállomáson most csináltak egy 06' R1-t .
Egyébiránt a szomszédomat kérdeztem meg mert Ö ott dolgozik. A procedura ugyanaz mint első forgalombahelyezésnél...
Áááá--ááá én úgy tudom véglegesen akkor tudsz kivonatni valamit, ha vn róla bontási papírod, azaz bezúzatod a vasat és ugye az ujbóli forgalomba helyezés ez esetben nagyon nem jön össze az tuti....
Csak akad olyan túlbuzgó rendőr, aki tudja, hogy miként használhatod a P-s rendszámot!
(személy nem ülhet a kocsiban, szállítani nem szállíthat semmit, talán hétvégén nem közlekedhet....stb.)
Ezzel is tudnak b*szogatni....
Nem én, hanem a szabálysértési előadó, meg a közig.bírság feldolgozó csoport :
Szabs:
Sebességkorlátozás jelentős túllépése
43. § (1) Aki a km/órában meghatározott vagy a jelzőtáblával km/órában jelzett sebességet
a) 100 km/órát meg nem haladó sebességkorlátozás esetén legalább a felével,
b) 100 km/órát meghaladó sebességkorlátozás esetén legalább a harmadával
túllépi,
hatvanezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen a határőrség helyszíni bírságot szabhat ki (€ami 3000-20.000-ig terjedhet ).
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.
Na látod,arról a gépről van szó!Egyébként a nevemen van,törzskönyvem is van,még egy hónap műszakim is van,csak nem szeretném fighterből visszaalakítgatni az eredeti ruhájába!Egyébként műszakilag tökéletes,csak a világítással annyi a bibi,hogy ledes a hátulja,(nem E betűs a hátsólámpa),meg nincs fent rajta index !Ennyi! Ja persze-nem lopott!
Egyébként meg aki motort lop,annak eltördelném a kezét szilánkosra!
Tagja voltam 3 évig, elég jó csak drága.....ha sofőr lennék, vagy ha többet keresnék akkor biztosan megérné az évi 38.000 Ft-ot. Van saját jogvédelmi biztosításom a lakásbiztosításhoz is meg a rendőrségen belül is.....szóval így már megszüntettem.
Koszi!