Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

indokolni kell neki.
Magyarázd meg a bírónak, aki erre annyit mond..."A törvény nevében" smkp......semmi indoklás....
Tényleg nagy. Bármelyik definicióban amit találtam mindben benne van, hogy a dízelmotor, belső égésű.
Nem is ezen volt a hangsúly hanem azon, hogy attól, hogy EU tagállam vagyunk még nem lett sokminden EU-s....
Más se keres annyit mint a nyugati országokban, a versenyszférában sem
Ezt mondom én is, meg az NKH is és ők még egyéb jellemzőket is felsorolnak miért nem, de a Bíró meg rávágja, hogy a diesel motor ami 600 ccm az nem belső égésű, hanem egyéb..... Nagy a baj.
Hát igen, anyum is 73 körül keres és 25 év munkaviszonyon felül jár már a jó magyar egészségügyben........6 ember munkáját végzi.....
Nincs mopedauto? Dehogynem van. Mint annak idején a dacia 500. Auto és kész.

Segédmotoros kerékpár az olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 m3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Belső égésű motor: 50 ccm max. 45km/h tervezési seb, 350kg
Egyéb motor (villany): 4kw. 45km/h tervezési seb, 350kg

Én így értelmezem az smkp fogalmát.

Belső égésű motor:
Olyan Otto- vagy dízelmotor, amely a tüzelőanyag-levegő keveréket körfolyamatának egyik szakaszában a motoron belül égeti el.
Ez a körfolyamat lehet kétütemű (egy munkavégzési ütem jut minden második dugattyúütemre) vagy négyütemű (egy munkavégzési ütem minden negyedik dugattyúütemben). A hőerőgépek közé sorolható eszközök.

Ezek szerint hiába hajtja dízel motor a kis tetvet, csak 400 vagy 500ccm-es ami barátok közt sem közelít az 50ccm-hez. Szerintem nem segédmotor.
Hát az szívás.....én is dolgoztam előtte furcsa volt 6000Ft-ból elleni 1 hónapig és én még jól kaptam mivel szakaszparancsnok voltam a többiek csak asszem 3000-et.....de az ebéd ingyen volt főlleg, hogy a pesti csajok nem ettek és nekem adták a kajajegyüket nekem csak az almát vagy csokit kellett visszahoznom ami a kajához volt nekik.....Ha komolyan gondolod és a család tud támogatni 2 évig akkor hajrá, ha nem akkor el kell felejteni.
anyámnak 43 év(egy helyen) után is annyi van
én is motoros nyominger akarok lenni! csak ne lenne az a szar szakközép, és az éhenhalás addig..
Az őszüléshez, idegeskedéshez és a jogszabályok napirenden képbenlevéséhez képest nem
na persze, papíron...mond azt, hogy abból élsz és tartod fent a motort, hadd röhögjelek körbe.
15 év munkával éjszakázással nekem szűk 90van
jól keresnek a yardok.......
nekem mindeghy, legyne a helyén kezelve.
És akkor még Te nem keresel "rosszul" Amivel én mentem , az nem ment többet.lehet még nem volt kiherélve. A 18 Le traktorom sem megy 28-nál többet .
Nem smkp az eu-ban sem, hanem L2 kategóriájú könnyű szgk.
Az sem normális, hogy a környező országokban a legkisebb rendőr is 300.000 ft-ot keres én meg 120-at, de attól még így van mert az itteni törvények alapján kapom a bért.......azért mert eu van még nem minden eu-s egyből.
Ez csak duma....nehogy már egy 600 ccm-es diesel motort megfogjon a 45......úgy pengetett előttem a kis szarral a srác 80-al mint a huzat
Szia POHI! A bennelevő motor egy alacsonyfogyasztású diesel ,és lassú mint a tetű.Ez zavaró, mert messziről úgy látod , autó és mégsem.És tényleg 45-öt megy. Lomis cigányoknál próbáltam ,elég jól gyorsul, 45-ig. Annyit pörög! Meg azért nem igyekeznek mert nem lehet milliárdokkal lehúzni a polgárt.
de csak azért nincs mert nem hozzák meg a kellő szabályokat. attól még nem ez a normális.
Magyarországon az az SMKP, ami nem haladja meg az 50 cm3 és max 4 kW ha jól tudom. És a MAGYAR KRESZ-ben olyan nincs hogy mopedautó... Szerintem. Vagy ha igen mutassa meg.
hallod pohi, itten arról van szó hogy a maygar szabályozás szerint neeem fér bele minden szempontból a mopedes kat.ba, DEEEEE ez is oylan elvileg jogharmonizáció keretében rendbe kéne tenni ezt az uniós irányelvek szerint, csak basznak rá, az uniós nomrák szerint meg a mopedautó bizony smkp. Ez kizárólag a törvényalkotó nemtörődömsége, hibája hogy nem rendezi megfelelő (! mert amit akarnak az fél vagy annyisem megoldás), megnyugtató módon a dolgot.
Pohi, kakukk79, köszönöm szépen!
Én csak azt nem értem a 600 ccm-es diesel motor hogyan fér ebbe bele?

"amelyet 50 m3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt"

A diesel nem belső égésű? a 4kw pl:elektromotorra vonatkozik....tehát a belső égésűn kívülire.....de lehet én vagyok a buta