Jobbulást! Egyébként is mondtam, hogy inkább igyál! Nekem egyszer az epertől lett ilyenem, illetve hasonló, (pici hólyagok mindenhol,) megettem vagy két kilót és azóta nincs .
Elvagyok, most a hátam van telefirkálva az allergiavizsgálat miatt, még 2 napig nem moshatom meg......nem is tudom mitől viszket a rákent anyagtól vagy a piszoktól de sebaj 2 nap már eltelt még 2 nap és többet tudok legalább......meg még vagy 2 hét és kiderül a vérmintából is az ételallergiám....... banán, mogyorófélék, tej már kilőve testi jelek alapján....... a kivizsgálás mellett döntöttem mióta feldagadt a fejem kezem a banántól, meg majd meg fulladtam....
Na igen, ez felénk is így megy.....de már rég szólítottak így és remélem sokáig nem is fognak, na meg ugye jutalomkor esetleg, dehát az sem veszélyeztet mostanában, bedig rendesen dolgozom ám , csakhát nincs keret, meg különben is tavaly kaptam a seggem alá egy saját használatú "only for Pohi" FJR-t, tehát pár évig csipi van.....
Motorkerékpár fényszóró átalakítás tárgykörében az alábbiakról tájékoztatjuk.
AZ ENSZ-EGB 98. számú Előírásának címe:
„EGYSÉGES FELTÉTELEK GÁZKISÜLŐ FÉNYFORRÁSSAL ELLÁTOTT GÉPJÁRMŰ FÉNYSZÓRÓK JÓVÁHAGYÁSÁRA”
Az Előírás alkalmazási területe:
„Ezt az Előírást alkalmazzák gépjárművek fényszóróira és gépjárművek olyan megosztott világító rendszereire, amelyek üveg vagy műanyag lencséket tartalmazhatnak, és amelyeket gázkisülő fényforrással szerelnek fel a fényszóróban vagy a megosztott világító rendszer külön fénygenerátorában.”
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelék II., a közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak alapján:
„j) Motorkerékpár: olyan gépjármű, amelynek két vagy három kereke van és a tervezési legnagyobb sebessége 45 km/óránál nagyobb, továbbá olyan négy kerekű gépjármű, amelynek saját tömege legfeljebb 550 kg és motorteljesítménye nem haladja meg a 15 kW-ot.”
Tehát a motorkerékpár is gépjármű, azaz elméletileg vonatkoznának rá a 98. számú Előírásban foglaltak.
Azonban motorkerékpárok esetében gyárilag még nem alkalmazzák a gázkisülő fényforrással szerelt fényszórókat.
A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990 (IV. 12.) KöHÉM rendelet (MR) 1. számú mellékletének 1/A., a gépkocsik jóváhagyási kötelezettségeit tartalmazó táblázat tartalmazza a gázkisüléses fényszórókat, ezzel szemben az 1/B. táblázat a motorkerékpárokra vonatkozóan nem.
Az MR alábbi előírásaiból ered a világító berendezésre előírtaktól eltérő műszaki jellemzővel rendelkező, illetve az E jóváhagyási jellel nem rendelkező izzólámpák alkalmazásának tiltása.
„37. §
(4) A világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát szabad használni.
38. §
(3) A járművek jóváhagyásra kötelezett aszimmetrikus tompított fényszóróiban és távolsági fényszóróiban csak jóváhagyási jellel ellátott izzólámpát szabad alkalmazni.”
Az utólagos átszerelésre gyártott gázkisüléses izzólámpák nem rendelkeznek a halogén üzemű berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel, továbbá nem rendelkeznek az ENSZ-EGB 99.számú Előírása (Egységes feltételek gépjárművek jóváhagyott gázkisülő fényszóróiban használatos gázkisülő fényforrások jóváhagyására) szerinti jóváhagyással.
Fentiek alapján a motorkerékpárok halogén izzólámpáival szerelt fényszóróinak átalakítása is szabálytalan, tiltott, és balesetveszélyes.
Én a "sáros" az nem az ittasságot,vagy más részemrölis megvetendö dolgot értek!Ugymond aproságot!Az auton egy ADR csomag,menetlevél,vagy egyébb papir gondok,stb!
Hát ugyanúgy vitázink mint itt, csak hangosan van mikor túl hangosan is..... ......de legalább így nem csesszük el kint a dolgokat. Nem úgy mint jópár törvényalkotó.......na ők az igazi problémák......
Ezt minden eszes ember kifigyeli arra ahol lakik vagy amerre jár, felénk is megteszik az ittasok érdekes mód mindíg akkor isznak mikor váltás van ezért szokott lenni akció más időben és elcsúsztatott szolgálatok pl 08-20 az egyik járőr 06-18 a másik és akkor van átfedés mert az éjszakás is 20-08 és 18-06 ban jön, csakhát mivel kevesen vagyunk ez egyre ritkább...
"Tisztelt Pohánka Úr!
Gyakran szólítanak meg így?
"Tisztelt Pohánka Úr!
Motorkerékpár fényszóró átalakítás tárgykörében az alábbiakról tájékoztatjuk.
AZ ENSZ-EGB 98. számú Előírásának címe:
„EGYSÉGES FELTÉTELEK GÁZKISÜLŐ FÉNYFORRÁSSAL ELLÁTOTT GÉPJÁRMŰ FÉNYSZÓRÓK JÓVÁHAGYÁSÁRA”
Az Előírás alkalmazási területe:
„Ezt az Előírást alkalmazzák gépjárművek fényszóróira és gépjárművek olyan megosztott világító rendszereire, amelyek üveg vagy műanyag lencséket tartalmazhatnak, és amelyeket gázkisülő fényforrással szerelnek fel a fényszóróban vagy a megosztott világító rendszer külön fénygenerátorában.”
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelék II., a közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak alapján:
„j) Motorkerékpár: olyan gépjármű, amelynek két vagy három kereke van és a tervezési legnagyobb sebessége 45 km/óránál nagyobb, továbbá olyan négy kerekű gépjármű, amelynek saját tömege legfeljebb 550 kg és motorteljesítménye nem haladja meg a 15 kW-ot.”
Tehát a motorkerékpár is gépjármű, azaz elméletileg vonatkoznának rá a 98. számú Előírásban foglaltak.
Azonban motorkerékpárok esetében gyárilag még nem alkalmazzák a gázkisülő fényforrással szerelt fényszórókat.
A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990 (IV. 12.) KöHÉM rendelet (MR) 1. számú mellékletének 1/A., a gépkocsik jóváhagyási kötelezettségeit tartalmazó táblázat tartalmazza a gázkisüléses fényszórókat, ezzel szemben az 1/B. táblázat a motorkerékpárokra vonatkozóan nem.
Az MR alábbi előírásaiból ered a világító berendezésre előírtaktól eltérő műszaki jellemzővel rendelkező, illetve az E jóváhagyási jellel nem rendelkező izzólámpák alkalmazásának tiltása.
„37. §
(4) A világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát szabad használni.
38. §
(3) A járművek jóváhagyásra kötelezett aszimmetrikus tompított fényszóróiban és távolsági fényszóróiban csak jóváhagyási jellel ellátott izzólámpát szabad alkalmazni.”
Az utólagos átszerelésre gyártott gázkisüléses izzólámpák nem rendelkeznek a halogén üzemű berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel, továbbá nem rendelkeznek az ENSZ-EGB 99.számú Előírása (Egységes feltételek gépjárművek jóváhagyott gázkisülő fényszóróiban használatos gázkisülő fényforrások jóváhagyására) szerinti jóváhagyással.
Fentiek alapján a motorkerékpárok halogén izzólámpáival szerelt fényszóróinak átalakítása is szabálytalan, tiltott, és balesetveszélyes.
Kérem tájékoztatásom szíves figyelembe vételét."
Ugye ez már halmazatinak számít?!
Gyorshajtás,egy kerék,ülésen állva,szolgálati járgánnyal,veszélyeztetés,no meg rossz példával elöjárás!
hali ez nem véletlenül a te motorod?
Ebben nagyon igazad van!
Még csak beleolvastatok,és már van külömbség!
Milessz mire az egészet bevágod?