Én pont ma voltam az ocsmány irodába. Ma indítattam el az új kategória bejegyzését! Kérdezték hogy be e vonja a jelenlegi kártyámat, vagy majd ha megjön az új akkor lecserélem.
Én a bevonást választottam, és az ideiglenes jogosítványt.
Azon már be van jegyezve az A kategória is, és a mai naptól érvényes.
De a hölgy felhívta a figyelmemet hogy nem minden hol fogadják el ezt az ideiglenes papírt. Veszprémet kifejezetten kiemelte!
Minden esetre én már úgy közlekedem mint ha a kezembe lenne, mert hatóságilag be van jegyezve az "A" kategória :) Végre legálisan motorozhatom! Jó érzés :) !
Ha jó állapotú a gép és más gond nincs vele hagyd a fenébe.Van hogy az idomok 2001-esek a váz 97-es a blokk meg 2000-es és vígan megy.Ezekkel a gépekkel rengetegen legoztak annak idején.
Abban egyetértek hogy az állapot a lényeg.
Cumi akkor van az évjárattal ,ha alkatrészt rendel pl. egy 1998-as modellhez és az nem passzol az 1994-eshez(nekem járt így ismerősöm nagymotornál...)
Ezt hívják úgyhogybukta.. De miért számít hogy mikori pontosan ha jó a motor? Ez amúgy gyíkság simán, mert ha ilyen szőrözős féle faszkalap, akkor az informálódéskor mielőtt megnézte miért nem okosította ki magát eléggé, ha meg ahhoz buta volt akkor így járt, ne utólag legyen okos, ha meg nem szőrözős féle faszkalap akkor meg a műszaki állapotot nézze, nem vadiúj motornál úgyis 100szor többetér az.
Üdv emberek, nekem az lenne a kérdésem, hogy az egyik osztálytársam vett egy 50ccm-es robogót, de kiderült , hogy a motor öregebb mint amilyennek eladták neki (1998-asnak adták, de csak 1994-es), mert ugye ott helyben nem ellenőrizte le, mert megbizott az eladóban, és tegnap felhivta, de ő azzal védekezett, hogy már neki is igy adták el. a Kérdésem az lenne, hogy ezzel az üggyel lehet perelni, vagy szopott kicsit? Mert ugye az árkülönbözet igy van pár 10000-es.
Miért nem kerested meg a rendört akihez az ügy került?
És azt csinálni amit crazy írt!
Mikor én is csak forgalmira vártam mivel ahova beiratkoztam csak oktatás után engedtek forgalomba én meg dolgoztam,sulibajártam így mondtam nincs időm oktatásra menjünk forgalmi vizsgára ők nemengedték,leszartam...
...kijött elénk egy öregember tipikus kalapos balról azt rendőrt hívott a balesetnél.Én elmondtam a rendörnek mi a szitú aztán mondta keresem meg kihez kerül az ügy.Azzal is beszéltem azt mondta neki 30napja van a határozat meghozásáig és ha addig befejezem faxoljam át a jogsiról szoló papirt amit okmányiroda kiad,hogy tudja benne már a rendszerbe.
Így nemkaptam eltiltást csak pénzbírságot,mivel:
1.kreszt ismertem(krerszvizsga)
2.motort tudtam kezleni(rutin)
3.szabályosan mentem eltekintve atól,hogy nemvolt még vezetői engedélyem(ugye forglami nem volt meg)
4.mire a határozatot meghozta meglett a jogsim és ez enyhítő körülmény.
Megúsztam 20e rel és a balesetért meg az öreget hozták ki hibásnak mivel nekem volt elsőbbségem.Mivel volt határozatom,hogy nem én okoztam a balesetet még a biztosító is fizetett.
na igen. Csakhogy a videokamrán értékelhető kép csak pár száz méterről, ill. tíz méterről van, tehát baszhatja ha lekanyarodsz közben....
Vagy ha nincs első rendszámod a kocsin.......ahogy egyre több kocsin látom mostanában, és nem is hülyeség, mert a kollégák egyfolytában szemből trafiznak....
Gratula.