A lényeg, az a legjobb ha fent van az eredeti. Ha nincs fent, de van egy saját gyártású valami akkor az már rosszabb mert szabálysértés rendszám és forgalmi elvétellel feljelentéssel jár. Ha nincs fent semmi de kellene akkor az meg bűncselekmény mint ahogy az is, hogy ha meghamisítod. Ha sáros vagy leragasztott akkor az megint szabs. szerintem, mások szerint bcs. ezt szerintem embere válogatja. De nekem van igazam szerintem....bár biztosan van pár magyarázó szöveg a témában csak ez online nincs fent, majd rákeresek.
BTK. 277/A. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben
követik el.
Na, mink szép egy bűnöző brigád vagyunk....
Főleg terepen nyomul a banda, de van időnként néhány km közút is. Ezt többféleképpen oldjuk meg:
1. Vannak, akiknek semmiféle papírjuk nincs a motorról, ami időnként cross, tehát pl. még lámpa se
2. Van, akinek papíros a vasa, de csak matricarendszám van a háccsó sárvédőn. Sztem ez is leszedés és megváltoztatás
3. Illetve vagyok pl. én, akinek abszolúte rendben van minden a papírok körül (műszaki, súlyadó, bizti is ok), csak éppen nincs rendszám a motorján, ami a "sima" leszedés. De ha fölekecselem, mint mondjuk a Joe, az is csak az első sárig mutat valamit
Ha leveszem miért bcs.?
Szerintem az kb. olyan mintha otthon maradt volna a személyim vagy a jogsim.
Pl. tegyük fel farokidomnál szereltem valamit és indulás elött merő véletlen elfelejtettem felrakni a rendszámot.
Vagy mi van ha télleg le esik menetközbe,nekem nagyon nagyon régen 1cer esett már le és nemestem kétségbe mentem tovább meg amig az ocsmányirodába jutott időpont ügyintézésre 1hétig úgy motoroztam.
Tegnap néztem valami amcsi rendőr valóság showt.Az palit megállították,kiderűlt hogy a jogsi bevonva.Erre kocsi lefoglal és elvontat.Pasinak meg séta...Hmmm,azért ezt nálunk merék megcsinálni,egyből sírva rohannának a jogvédőkhöz meg az ombudsmanhoz.
csak ha nagyon de nagyon sietünk.
BTK. 277/A. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben
követik el.
Főleg terepen nyomul a banda, de van időnként néhány km közút is. Ezt többféleképpen oldjuk meg:
1. Vannak, akiknek semmiféle papírjuk nincs a motorról, ami időnként cross, tehát pl. még lámpa se
2. Van, akinek papíros a vasa, de csak matricarendszám van a háccsó sárvédőn. Sztem ez is leszedés és megváltoztatás
3. Illetve vagyok pl. én, akinek abszolúte rendben van minden a papírok körül (műszaki, súlyadó, bizti is ok), csak éppen nincs rendszám a motorján, ami a "sima" leszedés. De ha fölekecselem, mint mondjuk a Joe, az is csak az első sárig mutat valamit
Melyik verziónak legkisebb a büntetési tétele?
Szerintem az kb. olyan mintha otthon maradt volna a személyim vagy a jogsim.
Pl. tegyük fel farokidomnál szereltem valamit és indulás elött merő véletlen elfelejtettem felrakni a rendszámot.
Vagy mi van ha télleg le esik menetközbe,nekem nagyon nagyon régen 1cer esett már le és nemestem kétségbe mentem tovább meg amig az ocsmányirodába jutott időpont ügyintézésre 1hétig úgy motoroztam.
van ilyenem.41es.25 papper
Te milyeneket szoktál venni a zx -re?sliket vagy mintásat?