Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az ittas vezetésem óta nem csodálkozom semmin
olyankor kicsit sajnálom a rendőröket...
nekem nem vágja fel a sarat.mindig tiszta a mocc
Igen sok esetben döntö az, hogy a dörzsölt ügyvéd mennyire bírja "félrevezetni" a Bírót.
Igen ebből volt botrány. Bár engem ilyennel nem baszogattak soha.....vajon miért? De ha így ki tudtad magyarázni ők meg nem jó jogszabály alapján dolgoztak....akkor egyértelmű, hogy a jogszabály alkotója a hibás fizesse be ő
nem pontos a jogszabály,de azért ezzel már én sem húznék ujjat,ezt ugyanis nincs az a biró aki benyeli
apropo jogszabály.2001-ben2002-ben és 2003 ban összeszedtem némi parkolási bírságot.1.994.000.-huf
2007 ben felszólitottak fizessem bé.nem tettem kiröhögtem.tovább basztattak.reagáltam.a jegyen rajta van :"..kérjük a szélvédő mögé jó látható helyre elhelyezni.." erre reagáltam.
1.első vagy hátsó szélvédő,mert én pl mindig odatettem a hátsó mögé,mert zavart a kurvasok kis papir .
2.fejjel le vagy felfelé?
3.a jegy legyen jól látható vagy a hely ahová helyezzük?forduljunk bírósághoz?
....nem basztattak tovább.
azóta itt nálunk igy szól a jegy:
Kérjük az első szélvédő mögé jól olvashatóan a műszerfalra elhelyezni

és akkor már nem megyek bele hogy 5 év után kérni parkolási díjat?ezt is megváltoztatták.60 napon belül birósági fizetési meghagyással kell érkeztetni a büntit
az az ügyvéd akik a váci parkolási tartozásbekérő levelekhez adta a nevét-nem mondom ki-már nem az ügyvédi kamara tagja
KRESZ 5§.

(5) A hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.

Fejjel lefelé nem jól olvasható
6/1990 köhém 27. § (1) A jármű - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.

Itt a "az e célra kialakított helyre" azt jelenti, hogy gyárilag kialakított és elfogadott helyre, gondolom itt is játszik a típusbizonyítvány meg minden más és ha gyárilag így jó akkor elfogadható a túlnyúlás ezen mértéke. Egyébként az az "ojektum" az mkp. sárvédője ha jól gondolom és arra van rászerelve, ami ugye a motorhoz tartozik, tehát az még a motor eleme és nem nyúlik túl. Az autón is így van és persze kilóg, kevés autónak van besűlyesztve főleg elől.

Hát én az R1-ről mikor leszedtem és túrán összevágott sárral hátul elgondolkodtam, hogy megérte e leszedni csak azért, hogy jól nézzen ki. Ha lesz még saját gépem arról nem szedem le.
DE AZT IS EMELD KI HOGY .."....NEM LÓG TÚL A JÁRMŰVÖN..."mert a gyári az bizony igen.és látszik akkor is ha felülök rá.az elől és a hátul arra vonatkozik merrefelé nézzen.arra van jogszabály hogy fejjel le vagy felfelé?
akkor is,mi?
És akkor ki emelném még ezt:

(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira "HÁTUL"

Tehát nem középen, hanem hátul
Sokmindent nem tudok, de azzal nem kezdek el kötöszködni sem. Ha valami újat látok amiben nem vagyok biztos akkor hazamegyek és meló után utánnaolvasok. Legközelebb ha látok ismét olyat, akkor már képben leszek és meg is marad a memóriában, mert tudom mihez kötni. Hiába olvastam el 1000x valamelyik jogszabályt....előbb-utóbb elkopik, "felülíródik" valami mással......megmaradnak a "valamihez köthető" dolgok és a napi rutin során alkalmazottak. Ezért is szeretek ide írogatni, mert sok kérdés megfog pillanatyilag, de utánajárva segítek annak aki kérdezte és magamnak is, mert tudni fogom.

Az is tuti, hogy bár látható az a rendszám és jól is néz ki attól még nem megközelítőleg függőleges és a másik motoré szembetűnően jól láthatóbb valamint nincs kitéve összesározódásnak annyira szóval nem szabályos szerintem, bár én ezért még nem szólnék. Kollégámnak is így volt az SV-n és talán a gixer750-en is így van neki. Az R1-en nekem is enyhén meg volt hajlítva felfelé, de ha ráültem beült annyira, hogy bőven jól látható volt. A te esetedben ha ráülsz, már nem biztos, hogy jól látható lesz, főleg, hogy jól bent van a motor közepén.
egyszer egy ilyen rencámtalan tolult mögöttem...280 nál már ugy gondoltam mennyé bazmeg..ment is.Lambo Murcielago.genya meleg volt mögötte,de távolodott.2/A
Meg a nappali gyorshajtáshoz
Ez azért van mert ha a tiéd lenne bármit csinálhatnál vele, nemde? Így meg az teheted vele amit megengednek.
elhiszem.egyébként a műanyag tartó addig rezgett,míg le nem törött.
a motorra nem gyártathatom le újra,kocsira is csak az egyiket(összesen 3 db készülhet egy rendszámból)
há mee az esti ráblásho nem ánnyira jó há fönn vann főnök étti?
kicsit olyan diktatórikus szocreál szagú ez a rendelet
Az új 1 évet el nem érő 7-es BMW-ről meg leesik......
Az a hivatal tulajdona te csak "bérled". 1x elhagyod legyárthetod megint, ha mégegyszer elhagyod akkor átrendszámozzák a gépet + forgalmi csere. Nem olcsó. Én csak azt nem értem, hogy a 11 éves vectránkról, hogy nem tud elveszni soha a rendszám? Pedig "no csavar" csak sima snassz műanyag rendszámtartóban van mint mindenkinek.
én szívesen adom oda ha legközelebb is kérik. százezreket hoz a konyhára.annyié meg örökbe is adom,forgalmistul
nekem azt mondták a rendszám az enyém! hiszen akkor mi a faszért fizetem ki ha cserélni kell?
amikor elhagytam a motoromról,akkor mondták,hogy ha már csináltattam másikat,akkor is megkapom,mert az enyém.
farkaspóz van,mi? ülsz a lyuk mellett és vonyítasz
meg téged is nemi erőszakért,mert megvan hozzá mindened