Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én úgy tudom, egy kötelező tartozék. Nekem adtak is autóvásárláskor. Ugyanakkor most komolyan, egy 300Ft-os mellény nem fér el a kocsin belül, az ülés zsebben? Nekem ott van
Még egyszer köszi, a pontosítást is.
Ez nincs szabályoza még legjobb tudásom szerint. Tehát nem "kötelező tartozék" az autóban, így nem is lehet érte büntetni szerintem. A gyalogosnak kötelező ezért van, hogy ha kiszálsz kereket cserélni akkor rajtad kell lennie azon túl, hogy így tényleg biztonságosabb a dolog. Tehát nekem az autónkba nincs is sárga mellény. Ha én lerobbanok és nem szálok ki a vasból akkor a kutya men nem büntethet a sárga mellény hiánya miatt. Ha kiszálok és nincs rajtam akkor megbüntethet. Így már értehtőbb, szerintem
Így gondolom én is, mivel a másik az hogy sokan az első táblánál satuféket nyomnak, hogy lassítsanak 30-ra és ez is balesetveszélyes lehet.
A másik az hogy minél előbb áthalad az átjárón annál jobb.
Hát igen az jó nagy baromság, mire 30-al odaérsz nem is a "villogót" meg a vonatot figyeled, hanem minden mással foglalkozol, mert elunod az életed, és ebből lesz a baleset. Az 1 csíkoson van kint a vasúti előjelző ami miatt lassan kell menni, ha azt átraknák az 3 csíkosra akkor onnantól kellen a 30-al vagy 40-el menni ami még ésszerű is szerintem, de legyen 50, az lenne a legjobb.
Ez érthető , de a hivatalos álláspontnak jobban örültem volna. Konkrétan: 1 db kell,vagy X db kell, vagy ahányan vannak, annyi kell.
De azért persze köszi.
Köszönöm a jóhíreket!
Igaz barát vagy!
Amúgy olvastam róla hogy felülvizsgálják a vasúti átjáró előtti 30-as korlátozást.
Ha ez így van végre kellemesen is tudunk csalódni.
Legrosszabb esetben is lesz legalább valaki itt a fórumon aki ezt végigjárta így a többiek is okolnak belőlle.
Én fellebbeznék és bemutatnám a csekket, valamint elmondanám, hogy nehogy már 1 dologért 2x büntessenek meg.
Az rendben is van, mindenki várjon a sorára.
Elméletileg most így van, ahogy írtam, de nagyjaink havonta találgatnak.
És Te mit tennél most a helyemben?

Fellebbezhetek 15 napon belül 5000 ért.
Ezt tudom.
Jah Én is így gondolom. Tehát azt mondod, hogy ilyen már nem fordulhat elő? Vagy helyszíni vagy feljelentés. Nincs kombinálva?
Amúgy én gyorsan megreklamálnám. Bevinném a befizetett csekket.
Talán még a büntipontot is megússza, ha azt mondja nem ő volt a motorral, hanem egy barátja akit nem kíván megnevezni. Így ő fizet és ennyi.....ha jól gondolom.
93.000 bocs :)
Persze, hogy kimennek írnak róla egy jelentést. De ha van valami súlyosabb ügy akkor lehet várnod kell, mert nem ez a legfontosabb......
De ha jól értelmezem akkor zdobrotka kapott 3000 helyszínit + 5 büntipont + 90.000 FT = 90.000 Ft + büntipont.

Tegyük fel nem fogadja el a helyszínit akkor 5 büntipont jár ugyanúgy? De akk megússza 90.000ből?

Mert 50 helyett 98-al ment ami 90.000 FT Nem?
Amúgy, már 3.000-20.000-ig van helyszíni bírság, változott a jogszabály a tiéd elavult picit
Üdv!
Így volt tényleg, esőben nem lehetett látni mert tele volt vízzel meg a látási viszonyok is korlátozottak voltak, de a rohadékok mára begányolták.
Na mindegy legalább más nem megy bele.
Azért az a jó az egészben, hogy most már legalább már tudom mi lesz a teendő legközelebb.
Remélem nem lesz legközelebb, mert azt hittem elharapom a nyelvem.
Mert a szemem a pályán lesz ezután.
Amúgy tényleg kijönnek a helyszínre a rendőrök, ha valaki szól nekik?
Hát ez jó nagy baromság szerintem. Az arra kell ha lerobban a vas abban mászkálj körülötte, mondjuk kerékcserénél. Amennyien szerelitek annyin kell hogy legyen mellény, de ha csak te szereled és a többi ül az autóba akkor nem értem miért kellene 5. Asszem érthetően írtam, de lehet nem
A rendőr figyelmeztet, helyszín bírságol és feljelent szabálysértés észlelése esetén. Nem mindent lehet bírságolni, de amit lehet azt sem kötelező. Tehát bármelyiket választhatom az eset súlyosságától és a megítélésemtől függően. Persze mindenki figyelmeztetést szeretne. Egy darabig alakalmaztam is, de a főnökök az én seggem rugdosták, mert nincs bírság nincs feljelentés. Ez még nem is lett volna nagy baj, de az emberek bunkó módon többszörre is elkövették ugyanazon szabálysértést. Tehát maradt a helyszíni bírság normális embereknél és feljelentés a bunkóknál. De viszont van olyan dolog mint mondjuk a műszaki lejárta ami alapból forgalmi elvétellel és feljelentéssel jár, tehát más lehetőségem nincs.
Pohi!

Nagyon kicsit off.
A zöd mellénnyel kapcsolatban kérdezném: Jelenleg mi a pontos igény a szervtől? Konkrétan autóra kérdem, de motorra is érdekel. Hány db kell?
Egy ismerősöm mesélte, hogy megbüntették, mert csak egy db volt az autójában. Mondván: 5 személyes autóba 5 db kell! Ö akkor egyedül volt.
Ez kicsit összetett dolog. Mi mikor kijött a "közig. bírság" meg az objektív felelősség úgy gondoltuk, hogy aki megáll és megkapja a bírságját az mehet tovább nincs feljelentés. De a nagyokosok nem így gondolták, hanem úgy, hogy pl: 50.000 a közig bírság, neked kiszabtak helyszínen 5000-et ,a kkor még ők küldenek ki 45.000-et. Na most a hónap elejéig ez így ment ha jól tudom és mostanra sikerült rájönniük, hogy nem faxa a dolog. Tehát, ha megállsz és kapsz helyszíni bírságot alias "csekket" akkor ott vége a dolognak és nincs közig. Tehát megéri megállni és visszamenni megkérdezni, belementél e. Ha nem akkor megmondják és megnyugszol ha igen akkor kapsz egy csekket és megnyugszol mert max. 20.000-el megúsztad és nem megy nagyobb összegről papíros.