látod Pohi ezt szeretem benned.mert nem az az okos aki mindent tud hanem aki tudja hol kell keresni.ennyi.valószínűleg te utána is nézel és tanulod azokat a jogszabályokat amiket alkalmazol vagy alkalmazni szeretnél.
a lényeg a képemen van/lejebb/.a rendszám jól látható.csináltam hozzá világítást is.10 rendőrből 8 nem kötözködik vele,mert látják hogy a cél nem a láthatatlanság volt./amikor az volt akkor levettem a faszba/.azért raktam oda mert igy nem olyan undorító mint a gyári nagy törölközőszárító.a rugóstag behajlást pedig értettem kb az első szónál és semmivel sincs jobban megdöntve mint általában.csak ellenkező irányba.és ez váltja ki az ellenszenvet.
Az úgy semmiképp nem jó. Az, hogy némelyik bíró mit hogyan ítél meg az az ő dolga, de ez nem biztos, hogy igez sőtt biztosan nem jogegységes.
6/1990 Köhém rendelet:
Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
27. § (1) A jármű - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.
(2) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira a szabványos „H” betűt feltüntető államjelzést a jármű hátsó részén, jól látható helyen és úgy kell elhelyezni, hogy az államjelzésnek a hatósági jelzéssel való összeolvasását kizárja.
Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó további műszaki feltételek
28. § (1) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a pótkocsit úgy kell kialakítani, hogy arra a hatósági jelzés - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseknek megfelelően - felszerelhető legyen.
(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.
KRESZ 5§.
(5) A hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.
Ezek vonatkoznak rá. A "megközelítőleg függőleges" (egyezzünk ki abban, hogy a sík úthoz mérten a függőleges az 90 fok) A megközelítőleg szerintem nem 70 fok, legjobb esetben 85-95 fok. Ezen vitatkozhatunk, de felesleges.
A lényeg itt van, és ez logikus magyarázat:
mivel a hátsó rugóstag miatt mozog a motorkerékpár hátulja ezért a 90 fokot nem lehet megállapítani jogszabályilag, hiszen ha ráül a 100 kg-is mama és az 50 kg-os papa akkor az eredetileg súly nélkül felszerelt állpotban lévő 90 foktól el fog térni a szög. Érted? Ezért van a megközelítőleg föggőleges írva. A hossztengelyre merőlegesség az fix, ha döntöd a motort akkor is mert a motor hossztengelyére vonatkozik. De a függőlegesség a rugóstag mozgása során változik,........ennyi.
"...már csak azt szeretném megkérdezni öntől,hogy..." de legalább tisztelettudó.
dávid!itt nem magázódunk baszki,nem tűnik fel?itt mindenki motoros ként van jelen
azt a törvényt lödd be nekem légyszi ami meghatározza hogy hogyan kell állnia.nekem megvan.segítek egy köhém rendelet,amely korántsem egyértelmű,mégkevésbé nem pontos.joghézag van.tehát szabálysértés sem volt és ez már biztos és amíg ez a rendelet érvényben lesz így fogom használni.és alig várom hogy újra levegye valaki,mert folyamatosan ingyé lesz a motorozásom.amugy ha megnézed a képet,látod hogy látszik az frsz.egzer egy zsaru azt mondta:oldalról így nem látszik
volt olyan is aki azt mondta:ilyen motorja lenne ő is iderakná
köszönöm...azt hiszem akkor megvárom azt a 2 évet....addig meg marad a simson na és az erdő...köszönöm a felvilágositást...mert,.azt hiszem ez nekem igy sok....nnem hiányzik nekem a baj...pláne meg a hatósággal....
Azt hittem egy 10.000 ft büntetéssel meg lehet uszni egy ilyet...amint látom nem....ugyhogy motorozás jogsi nélkül kilőve...viszlát.
Hát az elég durva, fórumon elmegy, de életben ezt kevesen teszik meg. Koskázatos, mert ha véletlenül elütsz vagy meglöksz (esetleg lefejeled a gumibotot) akkor súlyos sérüléseid lesznek, vagy az útzár is kikerülhet az útra más kollégák zárhatják az utat több helyen.
üdv..látom maga rendőr...szóval megértettem amiket leírt....már csak azt szeretném megkérdezni öntől,hogy esetleg akkor mi van,ha nem állok meg......akkor meguszom az egészet?
Feljelent engedély nélküli vezetésért, a motort meg tolod hazáig, persze leeresztett gumikkal, nehogy kísértésbe ess és ráüljél . Aztán eltiltanak pár évre a vezetéstől meg pénzbírság, ha ennek ellenére mégis közlekedsz akkor a következő elkapáskor már a Bíróság tárgyalja az ügyedet és ha még ez sem elég és továbbra is motorozol és megint elkepnak akkor örökös eltiltás is lehet minden kategóriától, ez ritka eset de láttam már ilyet épp egy lopott ktm-en ült és megfogtam......na ez a pech......még jó, hogy nem volt ittas
Ennél már csak az lehet súlyosabb , ha azzal védekezik ,hogy a rendszám nélküli motorral azért ütötte el a rendőrt , mert a féket nem csináltatta meg, mert nem volt jogosítványa.És azért hagyta cserben mert részeg volt. Boldog ünnepet!
nekem legfőképp a rencám levétellel volt gondom,nem a büntivel.viszont mostmár végképp beigazolódott hogy nincs jogszabály ami tiltaná hogy ott legyen.amikor le akarta venni mondtam hogy ,mert az saját tulajdon.de csak erősködött hogy ha bűncseló akkor leveheti-mondtam ez nem bűncseló -de ő:vegyem le.mondtam nem.erre csekk,megbüntet 10 e re hatóság akadályozatásé.mondom ebből baj lesz.ő csak kitölti.
majd mondta hív lakatost az 10é leveszi.mondom ne hívjá-ja letegezett ezért én is-ha kifizeted a 10 est leveszem én ,mivel lakatosz vádzsok.na itt má bepöccent,rencám lekerült.pedig rendes voltam,szóltam gondolja ezt át.azt már csak mellékesen említem hogy Barna Laci motoros barátunk temetéséről jöttünk haza fekete zászlóval és tudták hogy ott voltunk mivel kifelé menet a megyehatárig rendőri felvezetést kaptam-tunk.mindenkit megbüntettek kivétel nélkül-31motor-égőkészleteztek elsősegélycsomag egyéb szopatások...
annyit hozzáteszek hogy nem a helyi motoroszsaruk voltak..
rendszámot leveheti e?hm .ez esetben fogas kérdés mivel tudatosan éltél vissza a hatósági jelzés használatával,de szerintem nem az frsz levételének van jelentősége.inkább ahogy zdobrotka irta hazatolatják veled,rossz esetben lezáratja ott ahol van,téged meg bevisz egy kicsit pihenni-hogy gondolkodj ha még ennyi hátravan akkor motorozz olyanon amire van jogsid.baszni is fasz nélkül mész?amúgy szerintem ez már nem szabs.
én csak azt szeretném tudni,hogy mi a büntetés?meg hogy leveheti e a rendszámot,vagy mehetek tovább,vagy mit csinál olyankor egy rendőr?
és szerintem ez nem hülye kérdés,csak szeretném tudni,
6/1990 Köhém rendelet:
Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
27. § (1) A jármű - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.
(2) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira a szabványos „H” betűt feltüntető államjelzést a jármű hátsó részén, jól látható helyen és úgy kell elhelyezni, hogy az államjelzésnek a hatósági jelzéssel való összeolvasását kizárja.
Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó további műszaki feltételek
28. § (1) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a pótkocsit úgy kell kialakítani, hogy arra a hatósági jelzés - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseknek megfelelően - felszerelhető legyen.
(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.
KRESZ 5§.
(5) A hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.
Ezek vonatkoznak rá. A "megközelítőleg függőleges" (egyezzünk ki abban, hogy a sík úthoz mérten a függőleges az 90 fok) A megközelítőleg szerintem nem 70 fok, legjobb esetben 85-95 fok. Ezen vitatkozhatunk, de felesleges.
A lényeg itt van, és ez logikus magyarázat:
mivel a hátsó rugóstag miatt mozog a motorkerékpár hátulja ezért a 90 fokot nem lehet megállapítani jogszabályilag, hiszen ha ráül a 100 kg-is mama és az 50 kg-os papa akkor az eredetileg súly nélkül felszerelt állpotban lévő 90 foktól el fog térni a szög. Érted? Ezért van a megközelítőleg föggőleges írva. A hossztengelyre merőlegesség az fix, ha döntöd a motort akkor is mert a motor hossztengelyére vonatkozik. De a függőlegesség a rugóstag mozgása során változik,........ennyi.
dávid!itt nem magázódunk baszki,nem tűnik fel?itt mindenki motoros ként van jelen
volt olyan is aki azt mondta:ilyen motorja lenne ő is iderakná
Azt hittem egy 10.000 ft büntetéssel meg lehet uszni egy ilyet...amint látom nem....ugyhogy motorozás jogsi nélkül kilőve...viszlát.
35/2000 Bm.rendelet 45. § (1) A rendszámtábla olyan hatósági jelzés, mely a Hivatal tulajdonát képezi.
majd mondta hív lakatost az 10é leveszi.mondom ne hívjá-ja letegezett ezért én is-ha kifizeted a 10 est leveszem én ,mivel lakatosz vádzsok.na itt má bepöccent,rencám lekerült.pedig rendes voltam,szóltam gondolja ezt át.azt már csak mellékesen említem hogy Barna Laci motoros barátunk temetéséről jöttünk haza fekete zászlóval és tudták hogy ott voltunk mivel kifelé menet a megyehatárig rendőri felvezetést kaptam-tunk.mindenkit megbüntettek kivétel nélkül-31motor-égőkészleteztek elsősegélycsomag egyéb szopatások...
annyit hozzáteszek hogy nem a helyi motoroszsaruk voltak..
Aztán hazatolatja veled a motort, felírja az adataidat, feljelet, kapsz pénzbüntetést és két év eltíltást.
És örülj neki, ha rendőr kap el mielőtt közlekedési balesetet okozol.
és szerintem ez nem hülye kérdés,csak szeretném tudni,