Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ma már nincs AF-es alvázszám, ha jól tudom 2004 óta, mert nem EU konform, és nem lehetett vele kimenni az országból, mert kint nem ismerték, és kiveték alólad a kocsit.
Még nincs "AF"-es motorom , csak kacsingatok feléjük. Ilyen forgalmit még nem néztem hogy konkrétan ez így benne van-e vagy sem, így aztán nem tudom . Ezért gondoltam itt biztos megmondják a frankót.
Szerintem ha ilyen korlátozás van, azt a forgalmiba beleírják... nem?
Üdv. Most végülis mi a helyzet az AF-es motorszámmal? Lehet menni külföldre vagy nem? Mindenhol mást írnak ezzel kapcsolatban .
Bármikor állok rendelkezésedre.
Nyugaton a helyzet fokozódik Egyszer mi is kérünk majd egy szívességet...
Nagyon szépen köszönöm,örök hála a segítőkészségedért.
igazolni kell, hogy érdekelt. A közeli hozzátartozó is lehet, de ki kell valamit találni rá. Inkább a szülők. Viszont csak abból kapsz másolatot, amiből kérsz, tehát előbb betekintés, majd másolat.
Köszi köszi ,gyors voltál amíg írtam már válaszoltál is.Annyit kérdeznék még hogy csak a szülőknek vagy más közeli hozzátartozónak is kiadják a jegyzőkönyvet vagy csak betekinteni lehet?
most válaszoltam
Helló Thebear!
Arra kérnélek hogy olvasd el a 4683-as hozzászólásomat és ha nem gond válaszolj,esetleges tudatlanságaimat javítsd ha van,Pohi ajánlott.
Köszönöm.

4683
Be kell menni a rendőrségre, és másolatot kérni, illetve betekintést az ügybe. A hozzátartozónak kötelesek kiadni, nem tagadhatja meg. Hivatalos értesítést személyiségi okokból nem küldenek ki. Hivatkozzanak arra, hogy polgári peres igényük van az okozóval szemben. Ez amúgy minden esetre igaz.......
Írj kifogást. Az eljárásra nyitva álló ügyintézési határidő 30 plussz 30 nap. A szabs elévül 6 hónap alatt. És vitasd a jogcímet is.
Most akkor mi az indok: nem a utviszonyoknak megfelelően közlekedtél? ?Ezt ugye mindig lehet mondani
Másnak nem okoztál kárt, akkor max magadnak adhatnál egy pofont- nem?
Tökmindegy, amúgy se tudom kifizetni a 100rugót. Legfeljebb leülöm, és mikor kijövök a sittről, már úgyis csak bűnözésből fogok tudni megélni Igy lesz egy rendes állampolgárból rendetlen Vagy elmegyek decemberben havat lapátolni közmunkában, kirugnak a munkahelyemről és ismételten az előzőekben leírt lép érvénybe . Még jó hogy tegnap nem volt szélsőjobbos tüntetés, ha ilyeneket írnak az embernek, szívesen kimenne követ dobálni, még akkor is ha nincs baja a rendőrökkel mint alapból nekem se. Lehet, hogy azok is ilyen levelet kaptak?
Írj Pohinak. Ő ebben a témában a szakember.
Sziasztok!
Tegnap voltam a postán, 2.ker.Rk.tól levélért. Hát azt hittem szétverem a postát....
Februárban nyaltam egy nagyot a motorral egy úthibán (Budakeszin) a megengedett sebességet nem léptem túl(csak kicsit, de rendes volt a helyszínelő rendőr, azt mondta azt elintézi, ő is motorozott stb..), amiről nem én tehetek, nem miattam szarok és használhatatlanok az utak szerintem az országban. Erre most kapok egy levelet, 7 hónap után, hogy megbüntettek 100ezer forintra, eltiltottak fél évre a vezetéstől, és nem érvényes a jogosítványom amég nem végzek el egy utánképzést, vagy mi a gyászt! HÁT EZ EGY ROHADT NAGY KIBASZÁS! A rendőrség szerint minden motoros az lenne a legjobb ha megdöglene ezek szerint! Pedig a megengedett sebességgel mentem, (semmiféle gyorshajtásról nincs szó amúgyse a levélben) olyan hülyeségeket írt csak, hogy nem a megfelelő látási viszonyok szerint közlekedtem! Hát ezek szerint közvilágítás mellett 20al kell menni?
Ma este megyek is a haverom jogász apjáhozz fellebbezést írni! Csak azt mondja meg valaki, mi az isten az az utánképzés?
Azonröhögtem a legnagyobbat, hogy ezt írja baszki "motorkerékpárjával felborult" ! Atyaég. Felborulni úgytudom helyből szoktak...pl. egy vödör víz tud felborulni kérem. Ez valami komplexusos utcai szolgálatra alkalmatlan rendőrnőnek a cinikus "beszólása" mellé? Már arról is én tehetek ezek szerint hogy nem tudta lefutni a kiképzésen a 100métert? Komolyan ez már kész... ebből az országból el kell költözni, itt nem lehet motorozni.... Tud valaki valamit erről az utánképzésről? Ott egykerekezni tanulhatok majd, vagy fel kell mondani a kreszkönyvet szószerint?
Helló Thebear!
Elnézést ha rossz helyen kopogtatok de Pohi ajánlott hogy tőled is kérhetek tanácsot.
Ha tényleg így van akkor kérlek vess egy pillantást a 4683-as hozzászólásomra és válaszolj.
Köszönöm.
Szeva!
Régebben kérdeztem tőled egy halálos kimenetelű segédmotoros balesettel kapcsolatban,július 9-én történt.Azóta az elhunyt fiatalkorú szülei NEM kaptak semmiféle hivatalos jegyzőkönyvet az eljárással kapcsolatban sem egyéb iratot sem.Az ügyben eljáró rendőr nem adott a szülőknek semmit sem,egy iratot kaptak csak de az meg le volt zárva mert azt a biztosítónak készítették és le kellett adni.Úgyhogy igazából a szülők annyit infót tudnak az esetről amennyit saját maguk összeszedtek.Tehát semmit!Nem kellene ilyenkor ennyi idő elteltével valami hivatalos jelentést kapni az érintett szülőknek?Még a család által felfogadott ügyvéd sem kapott az esetről semmilyen a rendőrség által kiállított jegyzőkönyvet.Ezt nem érti senki sem az érintettek közül pedig állítólag hamarosan sor kerül a tárgyalásra is és nehogy már csak akkor szembesüljenek először a hivatalos vizsgálat eredményével.Na ehhez kérném a véleményedet vagy ha rosszul tudjuk akkor igazíts ki.
Köszönettel.
Bocs ha kicsit hosszú lenne a hozzászólás de így már érthetőbb az eset azt hiszem.
Az ilyen majmoknak is van biztos gyenge pontjuk/hobbi,életmód,stb/
Őket is ezen a téren kellene szorongatni,jól elkapni a töküket,nemtoom mit szolnának.
Ismét egy olyan politikai oldalról elindított valótlanság, amelyről süt, hogy a kiagyalója életében nem motorozott és nem belülről látja a dolgokat.
Az ötletgazdák elmehetnek a jo édes anyjukba!
Politikai erők a motorozás ellen
2008. szeptember 19. péntek

A hangos, veszélyes motorosok fojtják meg a turizmust a Mátrában, mondja a Fidesz helyi képviselete.
Némi cinizmussal mondhatjuk, hogy „épp jókor” találták ki a dolgot: a 15 fokos csontba tépő hidegben aligha tolonganak a szerpentin-bolondok a Mátrában; olyan intézkedés ez, melyet kedvez kikiáltani, a végrehajtás pedig olyan Pató Pál urasan tavaszra csúszik majd, vagy esetleg el is felejtődik - már ha így lesz. A parádsasvári Fidesz képviselete mind az off-, mind az onroad sportolói ellen fellépnének: a cross- és quad műfaj szerelmeseitől a menekülő utakat zárnák le, a sportmotorosokat egyszerűen a szigorúbb és frekventáltabb ellenőrzésekkel tartanák sakkban – hangzottak el Horváth Lászlótól sajtótájékoztatóján a szigorú szavak.
Az ámokfutó motorosok nem csak rossz fényt vetnek az egész motoros társadalomra, de a csendre és nyugalomra vágyó turizmust is elijesztik, így közvetve veszélybe sodorják a helybéliek megélhetését – mely napjainkban főleg az idegenforgalomra támaszkodik. Így szól a dogma, melyben van igazság valljuk be, talán nem is kevés. Kérdés már csak annyi marad, hogy az önjelölt Schumacherek libidóját ki fogja lekonyítani… Az ötletgazdák hozzátették, hogy a motoros szervezetekkel is fel fogják venni a kapcsolatot, hogy önszabályozó módon próbálják kiszűrni maguk közül a renitens alakokat.
sztem is ott kéne lenni..