Sőt lehet maximálni a dolgot: a kivonást ugy számolják el ,hogy a kivonást követő honap elejétől a visszahelyezés honapjának végéig. Tehát én szept 29-én kivonatom és március 1.-vel vissza, igy okt-március végéig tehát 6 hónapig nem fizetek. A kötelezőt viszont rögtön le kell mondani, mert csak a bejelentéstől számitják (nem a kivonás dátumátol)- Persze lehet hogy más biztinél máshogy csinálják.
Lehet, hogy nem jól tudom, de a kivonással csak a kötelezőt spórolod meg a télen, a teljesítményadót nem, mivel a neveden van egy motor, tehát adóznod kell utána. A garázsadót sem engedik el abban az estben, ha nem áll benne kocsi....
Persze hogy nem csak az adó miatt vonatja ki az ember, hanom a bizti miatt is. Csak a biztositás nélküliség egyértelmű számomra is. Arra lettem volna kiváncsi hogy a kivonás miatt mik lennének bűneim mi a tarifa?
Egyébként múlt télen is kivonattam, nem is mentem egy métert se (ja bocs 5m-t mert megfordultam a ház elött), mert én egy törvénytisztelő ember vagyok, és sajnálom a pénzt bűntire.
Haverom viszont vigan végigmocizta kivonva a telet (na nem sokat ment talán 5-6x)
Old, nem értem amit írtál. Ha ideiglenesen ki van vonva, az azért csinálja az ember, hogy ne fizessen kötelezőt amíg áll a gép. Kivonás után a polgár a biztosítóhoz megy az okmányirodából. Kivont motorra minek fizetni a kötelezőt?
Na nem is az autósoknak találták ám ki a járdát hanem a gyalogosoknak. A hely pedig kell mondjuk a babakocsit toló kismamáknak. Elléggé gáz mikor egy majom miatt az útra kitolva kell kikerülniük az akadályt.
Juj... az adósok börtönében még a műanyag lakat is rámrohad..... Jó lesz vigyáznom. Eddig úgy tudtam, hogy 1m ha marad a gyalogosnak, akkor semmi gond.
szia pohi!plusz egy jo pont nektek!(ez már kettö)93 50 helyett!megálltam!mire a rend öre:már az is csoda h megállt mint motoros!mire én:hibáztam fizetek!mire ő:tudja mit,további szép napot!
(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
Egyébként múlt télen is kivonattam, nem is mentem egy métert se (ja bocs 5m-t mert megfordultam a ház elött), mert én egy törvénytisztelő ember vagyok, és sajnálom a pénzt bűntire.
Haverom viszont vigan végigmocizta kivonva a telet (na nem sokat ment talán 5-6x)
Vagy vedd le te!
Egy kicsit más: mi a bünti egy ideiglesesen kivont motor használata esetén (esetleg ha műszaki van és a kötelező sincs lemondva)
(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.