Én most cseréltem,mivel az eggyik kiéget,szartam rá mert világított a másik,azt elmentünk Guenal a Mátrábahttp://www.youtube.com/watch?v...és hazafelé rámsötétedett,ennek folyamányaként végig refivel jöttem haza,az autósok legnagyobb örmére
Izzólámpakészletre és biztosítékokra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
6/1990 Köhém rendelet 105. § Minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön készenlétben kell tartani az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompított fényszóróban, a féklámpában és az irányjelző lámpában használt izzólámpák minden fajtájából legalább egy-egy darabot, az izzólámpacsere elvégzéséhez szükséges szerszámokat, valamint a járművön alkalmazott olvadóbiztosíték minden fajtájából egy-egy darabot. Nem vonatkozik e kötelezettség azokra az izzólámpákra, amelyek cseréjéhez a gyártó szakműhely igénybevételét írja elő .
Ennyi. Ehhez mit mondjak még? Nyilvánvaló, hogy nincs az a barom aki ledet kérne tőlled 1 db.-ot Az izzócsere a 2002-es R1-emben még nem számított durva dolognak, ezért volt nálam egy h7-es egy helyzetjelző és egy irányjelző izzó, ezeket bármikor tudtam is volna cserélni ha kell minden nagyobb szaktudás nélkül.
A szolgálati fjr-hez is hordjuk az izzókészletet és biztosítékkészletet, bár az első lámpában nem tudom hogyan cserélnék izzót.......gondolom erre vonatkozik a paragrafus utolsó mondata amiben a "szakműhely" kerül szóba. Ránézésre látszik, hogy azt az izzót eléggé komplikált cserélni így ismét oda jutottunk, hogy én nem kérném ezt sem.
Szerintem a szervízkönyvben benne van valahol az izzócsere szakműhelyes cseréjének javaslata, ezt meg kell mutatni és már rendben is vagy, de ha valaki értelmes akkor felfogja ránézésre, hogy nem tudod kicserélni a helyszínen. Ezzel szemben viszont vannak olyanok amiket ki lehet cserélni a helyszínen abból érdemes magadnál tartani.... De ha bemész valamelyik szakműhelybe és kiállítanak neked egy iratot ami lepecsételt aláírt és tartalmazza, hogy csak ott lehetséges az izzócsere esetleges kiégés esetén akkor az a legjobb.
Sziasztok.
Pohi, szeretnék kérdezni tőled valamit.
Van egy mai napig élő és kb. 50 éves előírás, mely szerint kötelesek vagyunk magunknál izzókészletet tartani. Ez tökéletesen megfelő volt a Pannóniás, IZS-es, MZ-s időkben, de a mai motorokon egy izzócserét már nem lehet az út szélén elvégezni, kizárólag szakműhelyben, olyan komoly bontást igényel a dolog. Arról meg már nem is beszélve, ha a gépen elöl xenon, hátul meg LED van. Véleményem szerint az idő már régen túlhaladta ezt az ortodox szabályt, kíváncsi vagyok, ezzel kapcsolatban mi a hozzáállásod magánemberként. Olyat ne írj, hogy amíg él, addig be kell tartani, ezzel magam is tisztában vagyok. Ha megkérlek, "válasz erre" -módon írj, mert akkor emil értesítést kapok. Kíváncsian várom a válaszodat.
Én egy szóval nem mondtam ,hogy te voltál annyit írtam ,hogy kollégád.Azt sem, hogy minden rendőr hülye,ellentétben a szerelőkkel! Te nagyon jól tudod kiről irtam!Szerda du. 13 óra.
Nem akarok benyalni neked, de meg kell mondjam, ti jó gyerekek vagytok a Z társaddal együtt, nem veletek van problémám!
Ok. Rendben van, de én sem szapulom itt az autószerelőket rajtad keresztül csak mert nem tudtak valamit megcsinálni az autómon ergó hülyék hozzá alkalmatlanok a szakmára. Ez más téma nem tartozik a sportmotorra, lerendezem velük a problémámat......erre szerettem volna rávilágítani korábbi írásaimban. Egyébként nagyon jól tudod, hogy ilyen problémákkal a helyi rendőrkapitány felkereshető minden hónap első hétfőjén, de mivel mi a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitánysághoz tartozunk ezért Salgótarjánba kell menned és ott megteheted a panaszodat....
1kicsit elgurult, azért mert 1értelmű volt, hogy én vagyok az isten és nekem mindent szabad stílusban nyomta,vasúti átjáró kanyar stb. Személyesen részletesen elmesélem és megérted a felháborodásom. Ha érdekel összefuthatunk!
Igen ez is megeshet. Tegnap fogtunk egy pótkocsit is amin más rendszáma volt "egyedi azonosítójel meghamisítása" miatt be is vitték szegény földművest.....
Spuri, elgurult a gyógyszer? Nem szabad de lehet, ezzel tisztában vagy, neked is megindul a motor záróvonalon miegymáson keresztül pedig még érinteni sem szabad a KRESZ szerint. Az ilyen jellegű problémáidat meg velük beszéld meg szerintem, én lassan gurulok öreg Z barátom mögött a sebességet betartva.... Ezen túl menően.... "mi van a szemedben trafipax?" tették már ez a kérdést fel kollégának mikor odaszólt az emberkének, hogy lassabban kellene menni . A szabálysértési törvény csak olyan esetben büntet ilyenre ha hiteles mérőműszerrel van mérve . Az meg hogy ki milyen munkára miért alkalmas és miért alkalmatlan nem ez fogja meghatározni..... Tipikus állampolgári felfogás, ha ellenem van a rendőr akkor miért lehet neki ezt meg azt, ha mellettem a rendőr akkor pedig miért nem csinál ezt meg azt.....tökmindegy,mindenbe bele lehet kötni. Példa: Elvettünk egy forgalmit, mivel a pótkocsin a 6-ból 3 gumi szakadt volt. Emberke intézzük már el......hát mi nem intéztük el és nem tetszett az emberkének. Ha elvettük volna a pénzt akkor meg az nem tetszett volna. A hibásak szerinte mi vagyunk mindenféleképpen és nem ő aki túlterhelt géppel kinyírja a gumikat és még időben le sem cseréli......és van még pár ilyen történet. Példa: "a cigányokkal miért nem foglalkoznak?" válaszom:"Hát Balassagyarmaton a börtönben 522 emberből 500 cigány, gondolom maguktól sétáltak oda be" na itt véget is ér az ilyen beszélgetés általában.......és sorolhatnám még..........
akkor te vagy ademagog mert külföldi szavakat használsz(felvágsz)és ezzel ámítod a népet(népámítás)! mindig lesz vki akinek a helyzet nem jó!niggerek vagytok oszt jóvan!Afu rum gi na nya!Ez ibo nyelven van!tegnap tanultam fél üveg jéger után!
na de mit használjon? Mert lassan a BKV marad csak. Most jár le a lízingszerődés, új kocsikat nem kaptunk, a régieket elviszik. Az új szeződést kiírták, eremény október végén, autók januárban. Azt használjuk ami megmaradt mert saját tulajdon volt. Kék lámpással a 800 fős csapat ahol dolgozok 3-al rendelkezünk. A többi civil. Nem beszélve arról, hogy ha követni kell valakit fedetten azt nem lehet csíkossal. Ha viszont elfogás van, akkor menni kell, nincs mese.
6/1990 Köhém rendelet 105. § Minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön készenlétben kell tartani az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompított fényszóróban, a féklámpában és az irányjelző lámpában használt izzólámpák minden fajtájából legalább egy-egy darabot, az izzólámpacsere elvégzéséhez szükséges szerszámokat, valamint a járművön alkalmazott olvadóbiztosíték minden fajtájából egy-egy darabot. Nem vonatkozik e kötelezettség azokra az izzólámpákra, amelyek cseréjéhez a gyártó szakműhely igénybevételét írja elő .
Ennyi. Ehhez mit mondjak még? Nyilvánvaló, hogy nincs az a barom aki ledet kérne tőlled 1 db.-ot Az izzócsere a 2002-es R1-emben még nem számított durva dolognak, ezért volt nálam egy h7-es egy helyzetjelző és egy irányjelző izzó, ezeket bármikor tudtam is volna cserélni ha kell minden nagyobb szaktudás nélkül.
A szolgálati fjr-hez is hordjuk az izzókészletet és biztosítékkészletet, bár az első lámpában nem tudom hogyan cserélnék izzót.......gondolom erre vonatkozik a paragrafus utolsó mondata amiben a "szakműhely" kerül szóba. Ránézésre látszik, hogy azt az izzót eléggé komplikált cserélni így ismét oda jutottunk, hogy én nem kérném ezt sem.
Szerintem a szervízkönyvben benne van valahol az izzócsere szakműhelyes cseréjének javaslata, ezt meg kell mutatni és már rendben is vagy, de ha valaki értelmes akkor felfogja ránézésre, hogy nem tudod kicserélni a helyszínen. Ezzel szemben viszont vannak olyanok amiket ki lehet cserélni a helyszínen abból érdemes magadnál tartani.... De ha bemész valamelyik szakműhelybe és kiállítanak neked egy iratot ami lepecsételt aláírt és tartalmazza, hogy csak ott lehetséges az izzócsere esetleges kiégés esetén akkor az a legjobb.
Pohi, szeretnék kérdezni tőled valamit.
Van egy mai napig élő és kb. 50 éves előírás, mely szerint kötelesek vagyunk magunknál izzókészletet tartani. Ez tökéletesen megfelő volt a Pannóniás, IZS-es, MZ-s időkben, de a mai motorokon egy izzócserét már nem lehet az út szélén elvégezni, kizárólag szakműhelyben, olyan komoly bontást igényel a dolog. Arról meg már nem is beszélve, ha a gépen elöl xenon, hátul meg LED van. Véleményem szerint az idő már régen túlhaladta ezt az ortodox szabályt, kíváncsi vagyok, ezzel kapcsolatban mi a hozzáállásod magánemberként. Olyat ne írj, hogy amíg él, addig be kell tartani, ezzel magam is tisztában vagyok. Ha megkérlek, "válasz erre" -módon írj, mert akkor emil értesítést kapok. Kíváncsian várom a válaszodat.
Egyik ismerősömtől szereztem egy Floridai rendszámot ha ezt felteszem az 50es motoromra akkor az von magával valami következményt ?
Még egy hülye kérdés
Ha integet messziről a rendőrbácsi hogy húzódjak le igazoltatáshoz és én megállok és megfordulok az minek minősül?
Nem akarok benyalni neked, de meg kell mondjam, ti jó gyerekek vagytok a Z társaddal együtt, nem veletek van problémám!