Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát robogón nehéz lesz megtanulni váltani,ugyani nincs rajta váltó.
Simsonnal vagy más kismotorral érdemes a határba egy kicsit gyakorolni mielőtt elmész Nagymotor oktatásra ha nem akarsz tényleg naon beégni.
De amúgy ott is teljesen az alapoktól elmondanak mindent.
De ez csak az én véleményem.
Ha tudsz kerékpározni, akkor robogózni is tudni fogsz. Ott csak a gázt húzod neki, meg a féket. Ha váltós motort akarsz, az sem bonyolult, a kezelésére szerintem pár perc után rálehet érezni... viszont vannak nagyrobogók, akkor nem kell törődni a váltásokkal, és azok is mennek rendesen ám. Menj el egy autós suliba, és kérdezd meg ki tudna foglalkozni veled. Gondolom külön órát plusz pénzért bárki szivesen tart majd. Ebben nincsen semmi szégyellni való. Én sem tudok helikoptert vezetni.
Bocsi, de egy nagyon nagy hülyeséget fogok kérdezni!

eddig 20 évig autósként jártam a várost, de a motor sokkal olcsóbb lenne.....ilyen benzinárak ....
ezértz szeretnék váltani, csak ott a gond h. semmit nem tok a motorokról. Tényleg semmit még az alapokat se pl. váltani. lehet h. gáz de soha nem motoroztam ...ez van...
most szeretném elkezdeni az A vizsgát, de nem akarok annyira beégni h semmit nem tok, ezért, előbb arra gondoltam, hogy veszek egy robogót és azon megtanulom, de őszintén szólva ezekről se tok semmit....és akkor hogy fogok egyáltalán nagymotorral menni...vagy teljesen megtanítanak ott is, nem számít h semmi gyakorlatom nincs benne?
Légyszi valami nagyon alapot írjatok ezekről a kétkerekű masinának a kezeléséről...
és h mi lenne jobb? előbb kismocit venni, és "gyakorlatozni" vagy majd a szakoktató megtanít?

Bocs a hülye kérdésért, most biztos sok motoros elevenen megnyúzna...
Meg vannak még a képek az okosított rendszámtábla tartórol valahol?
Köszi!
Na, ez egy szép, és erre az országra teljesen jellemző sztori
pohi!lett volna neked 1kérdésem:138lap tetje,nem annyira fontos,de ha hozzá tudnál szólni
megköszönném?!
Köszi!

Én is most jövök a MÁV információtól. És sajna igazad van, tényleg nem lehet, bár azt nem mondták miért......
Illetve segítene, de nem értelmes dolgokra használjuk, hanem arra, hogy a statisztika meglegyen, mert az bagyonfontos és, hogy egy valamit 5 féleképpen leírjunk és 5 felé szétküldjük....
A bürokrácia és a számítógépes rendszer.........már nem segít inkább hátráltat. Ha feldugtad neki, húzd ki és dugd fel mégegyszer
Ismét ráébredtem, hogy ez Magyarország:
2008.05.18.-án elvesztettem a rendszámtáblámat. 2008.05.26.-án beballagtam a helyi okmányirodába, bejelentettem a rendszámom elvesztését, igényeltem újat (új forgalmi, műszaki matrica, rendszámtábla) 10650 Ft értékben. 2008.05.30.-án kaptam egy levelet a helyi önkormányzattól, hogy megvan a régi rendszámtáblám, átvehetem. A levél 2008.05.26.-án készült. Már náluk volt a régi rendszámom, amikor bejelentettem annak elvesztését és megvettem az újat.
Úgyérzem hétfőn bemegyek "a hivatalba", átveszem a régi rendszámtáblámat és felnyomom a büdös kurva seggébe akinél 26.-án jártam
nekem itt áll a panel előtt az fzr éjjel-nappal oszlophoz zárva. most a baleset óta nem, de most egy sv650s áll ugyanitt, a szomszéd lépcsőházbanál ,egy egy 1100as drag star.. már kétszer hagytam a motorban az egész kulccsomót a csomagtartóm zárjában, és semmi. persze lehet csak me ilyen burzsuj zuglói panelben lakom..
azt biztos nem sajna!
benzin ugye=tűzveszély!mégha leszívod a tankot sem engedik,ezt megkérdeztem...
még társasházakban sem engedik a motortárolását ugyanebből az okból,ugyhogy a panelcsaj
nem túl jó a motorosnak,ráadásul ott szeretnek leginkább lopni...
Oké. És akkor mi a büntetés ha jogsi nélkül kocsit vezetek?
Helló!
Újjabb problémával fordulok hozzátok.
nem tudja valaki, h vasúti kocsiban a kerékpárszállítóban lehet e kismotort szállítani, és ha igen milyen jegy kell...és egyáltalán hogy működik ez?
Nálunk is tervezik,pár hónapja a tv-ben felvetette egy illetékes.
Amit ilyen szempontból „jól” megcsinálták, a németeknél találkoztam olyannal (nem tudom M.o. létezik-e), hogy átlagsebességet számoltak, átmész a kapu alatt, logolja a rendszámot és az időt, és amikor elhagyod a pályát akkor szintén, gyors átlagsebesség számítás és kész is az eredmény.
Minden rosszban, van valami jó.
... legalább csökkenének a lopások? vagy nem!
De ezt nem lehetne megpiszkálni, mert egy kindertojás nagyságú, zárt burkolatú adó lenne, az adatok feldolgozását egy központi számítógép végezné. Ha árnyékolással próbálkozna pl valaki, a jel megszakadására, azonnal bejelezne (eltűnt a semmibe egy gépjármű), és indulna is a felülvizsgálat.
Ez Magyarország. Úgyis két sörért megpiszkálják másik kettőért meg kapok rá új plombát

Ja és persze plombálni a bekötéseket, mert egyébként képesek lennénk kiszedni, vagy áttenni egy biciklire.
Érdekes,hogy szinte az összes rendőrviccet rendőrtől hallottam viszont anyósviccet még sosem hallottam anyóstól
Elméleti kérdés:
Megbüntethetnél például a GPS-em sebességregisztráló programjának log-ja alapján? JEgyzi az időt a sebességet és a pontos koordinátákat.
milyen lehet mikor rendőr mesél rendőrnek rendőrviccet "2 koléga beszélget..." "min vitatkozik 4járőr kolléga?...""megállít a kolléga egy nőt..."
Előbb vagy utóbb minden gép leszáll...

Két rendőr beszélget Ferihegyen a teraszon:
- Te! Mekkora nagy gépek ezek, és mégis eltudják őket téríteni...
- Hát azért nem itt csinálják a földön. Hanem amikor már ott fent van és olyan pici!