Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kollégáid nagyon dícsérték a cuccost Előtte egy Astrával furikáztak amiben egy sosem működő Travimo volt.
Jól beszélsz macsek
Ja, normál látási viszonyok között 0,3 sec is elég.
Az új Fáma III.-mas sajna még felhőszakadásban és hóesésben is értékelhető képet csinál 80m-ig, tiszta időben 200m-ig ja és éjszaka is, csak éjszaka akár egy egész másodperc is lehet mire értékelhető sebességadatot kap a kezelő, húha... Nálunk ilyen figyel pl egy helyi Octaviában és sajna a GPS modulos verzió ami menet közben is tud mérni.
Ja, tényleg....nemrég volt, hogy sötétben sem.
Néha nem csak esőben
Elég egy szlovák is......jelenleg ott tartunk ha jó tudom, de nem mondtam semmit.
Esőben nem igazán használható jól a mérő..... tudtommal.
A kamera forgatható mindenfelé de általában nem merőlegesen mérnek. Nagy a valószínűsége, hogy járőrautó volt és csak figyelőztek az esőben.
Hát erre a lakhelyed szerinti szabálysértési előadó fog válaszolni. Mivel beindult ez a "nem állítok meg méréses objektív felelősség" így a rendszámtábla tekintetében súlyosabbak lesznek a szankciók, pl: ha nincs, piszkos, nem jól olvasható nem jól látható. A fényképen látszani fog jól leolvasható e a rendszám. Ha igen akkor a KRESZ szabályszegés kilőve marad a Köhémes miszerint megközelítőleg függőlegesnek kell lennie, de ez nem hátulról fényképezve látszik jól hanem oldalról fényképezve. Annak idelyén nekem is így volt, mert jól nézett ki enyhén felfelé hajlítva, a mai időkben én ha lenne motorom visszahajlítanám szabályosra, de mindenki tegyen belátása szerint.
szerintem már mérnek itt mindenhogy... forognak a kocsiban, háromlábon, fixen és mobil eszközzel, akárhogy is nézzük: vagy behódolsz vagy beszopsz! Ha nem hódolsz be és ravaszkodsz, akkor is beszopsz... hát akkor ide egy arab rendszám kell...
Sziasztok!
Ha már megnyílt a jósda én is feltehetnék egy kérdést?
Azt szeretném megkérdezni,hogy ma este 19:00 körül jöttem haza(kocsival) egy kicsit gyorsabban a kelleténél(Üresben,szóval gurult az autó,ja és befelé tartottam a városba,esőben.) és a szemközti sáv oldalán egy kis mellékutcában állt egy rendőrautó(mintha ki akarna kanyarodni).Nem állítottak meg(lehet mert eset az eső).A kérdés tudnak-e így mérni vagy csak ellőre meg hátra és háromlábúval,vagy van valami esélye,hogy lefilmeztek/lefotóztak?
és ezennel megnyitjuk a rendőrségi jósdát....
Szia pohi. Tegnap a Mátrában sikeresen lekapcsoltak bennünket,szerintük a helytelen rendszám
dőlésszög miatt feljelentettek.3 hete volt müszakin,ott minden ok volt.Készitettek fotot is
a rendszámról kb.3méterről szinte a földre hasalva hogy még vizszintesebbnek tünjön.
Minden más rendben volt. Mire számithatunk? Köszi a választ.
Hát, lehet csak személyszállítás miatti helyszíni bírság 3000-20000-ig, de ha úgy ítélik meg és esetleg más hiba is van akkor feljelentés és a kezdő vezetői engedélyed 2 éve újra kezdődik és még egyéb nyalánkságok a szabálysértési előadótól függ minden.
pohi!Ha utast szállítok kezdő jogsival azért mit kaphatok?ha amúgy minden ok,és normálisan állok hozzájuk?
Motorra értelmetlen a cucc, mint írtam.
Eléggé gyakori, mivel a trafis kollégákat a korábbi időben szétszívatták a motorosok. Nagygáz, egykerék, beintés, stb. Most visszavágnak azzal, hogy ha motorosokat látnak egyből rájuk fordítják a kamerát és veszik őket hátulról, ami a legtöbb esetben eredményes, múlt héten is lakott területen belül 85-90-el lettek lefilmezve egy sportmotorors társaság. Ez van, maguknak csinálták.......
ja én is hallottam, hogy van egy 6os bmw-s srác itt nálunk, akinekj minden szar van a kocsiban(nyílván nem a kosztpénzből tette félre rá..), és állítólag eddig tuti. mondjuk nekem pl szép lenne, a kb bő 3kilót érő motoromra egy ilyen ketyerét rádobnék ugyanennyiér. még jó hogy pl autópályán esélyem sincs lérni a max büntis tempót..
Ez a hátulról "fotózó" cucc mennyire gyakori? A másik fajtához képest.
Az a zavaró ami ér is valamit 300.000 Ft. Autósoknak jól jöhet. A motorost meg úgyis hátulról veszik fel a kollégák, tehát tökmindegy akkor már jelzhet. A fama III pedig úgy működik, hogy nem folyamatosan nyomja a lézert, hanem ha csak már becéloztak és mérnek. Ez 3 kilós zavaró ha minden igaz ezt is megeszi vagyis annyit fog rajta, hogy mire már meg tud mérni lelassítottál...
Nem hittem volna, hogy beválik a zavaró. Úgy tudtam kamu
Nem csak lézeres sebességmérő van hanem radaros meg minden egyéb féle. Nem minden zavaró jó minden mérőhöz.

Pl. olyan is van hogy az útba építenek 2 tekercset, és a fölötte elhaladú jármú 2 feszültségcsúcsot generál. Aztán a 2 közötti időből megvan a sebesség. Ilyet ott szoktak használni ahol telepített mérő van. (Nem sok sikerrel mert azokat gyorsan tönkreteszik az emberek....)

Szerintem a lézeres az egy sima lézertávmérő ami kétszer mér távolságot, lehet de lehet hogy hülyeség.
A zavarós az tiltott. Viszont nagyon nehéz bizonyítani hogy tényleg zavarta a trafit.
Kerestem 1 napig
Sztem a vége a lényeges!