Helyszíni Bírság 3000-20.000-ig vagy feljelentés, ami általában több. Mivel a sok "trafi" miatt most sokan trükközni akarnak gondolom ezért a büntetés ha elkepnak akkor feljelentés, de minimum 20.000 Ft helyszíni bírság.
Lehet hogy már volt téma, de a mostani büntetési tételekkel párosítva nem láttam.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy itt Budapesten a busz sávot ki, hogy használja motorral. Érdekelnek e valakit a kihelyezett kamerák. Vagy a rendszám nem közel függőleges és így kerülitek el a büntit?
Én a Keresztúrról jövök be az 5 kerbe és van buszsáv csomó helyen. Ha használom akkor nem kell a kocsik között flangálnom, ha meg nem akkor azt látom hogy nem csak a robogós, de a rendszámosok is ott tépnek.
Ki hogy áll a témához?
Elméletben működik, de még azt se tudják a mieink felelősségre vonni aki halálos balesetet okozott 1-2 hónapja pedig az súlyosabb ügy, mint egy kis gyorhajtás. Egyszerűen a külföldi hatóságoknál falba ütköznek. Mondjuk nem ámítom magam, ez Magyarország... Ha én elkövetnék valamit külföldön tuti lenne együtműködés, hogy minél nagyobbat szopjak és még itthon is bevasalnának rajtam pár forintot
Jah, megküldik a külföldi hatóságoknak. Ugyanúgy ők is kiküldik ide. Most volt a tévében, amiben mindig igazat mondanak ugye, hogy 220 felett szaladt bele egy osztrák rendszámú gépkocsi. Van valamiféle megállapodás az államok között, de azt ne kérdezd hogy milyen
Patrol! Úgy érted,hogy már be tudjátok hajtani a sarcot a külföldieken is? CSak mert kicsit uncsi,hogy megyek laza kb 100-zal a 81.esen és érkeznek az osztrák rendszámos mergák, bmw-k meg a szerb vendégmunkásos lepukk tranzitok és egyebek 150-nel vagy még gyorsabban. A magyarok úgy nézem,hogy egykét elvetelmülttől eltekintve csordogálnak 90-100 között.
Lopás nem lehet, mert nem tulajdonítasz el semmit jogtalanul. A lopás az, ha pl. a boltban elraksz valamit és nem fizeted meg, vagy étteremben bekajálsz és elmész. (elmennél )
A KRESZ a közatukon és a közforgalom elől el nem zárt magánutakon való közlekedést szabályozza. A sorompó az már egy akadály, tehát el van zárva.
Objektív felelősség nem vonatkozik a fizetés nélküli parkolásra. Közigazgatási bírságot a megállási és várakozási szabályok megsértése esetén (többek között) lehet kiszabni, és akkor, ha ezt a szabálysértést megfelelő eszközzel rögzítették. Ha nincs ilyen eszköz, akkor szabálysértés miatt a továbbiakban ellehet járni.
A plázás kamerák bűnmegelőzés miatt vannak elsősorban.
Ha nem fizetsz mégsem a sorompós embernek, akkor majd polgári peres eljárás indulhat. Ha kikerülöd akkor sem tehet semmit. Ha mégis akar valamit és tesz is, az már egy másik téma...
Jó, a magánparkoló az más.
Egyébként a kreszben is benne van azthiszem. És igen ha nem nyitják fel akkor elmész a sorompó mellett. Én voltam már ilyen helyzetben többször is és felnyitotta az őr és szabadon lehetett menni. Ez nem parkoló ház volt, hanem egy parkoló őrrel és sorompóval.
Erre nem vonatkozik az objektív felelősség elve? Most lehet hogy hülyeség, de:
- ha nem fizetsz akkor az lopás/csalás
- kisértékű ezért csak szabálysértés, nem bűntény
- ha szabálysértés akkor vonatkozik rá az objektív felelősség elve (vagy nem? ezt szeretném én tudni)
- plaza parkolóban mindig van kamera, tehát ha vonatkozik rá az objektív felelősség elve akkor büntethetik a tulajdonost?
Más: én is zöldövezetben lakom de csak a kocsimra van parkolási engedélyem. Néha ide szoktam állni a lakás elé 1-2 órára (csak amíg fölveszem az utast). Láttam olyat hogy jöttek az őrök és poénból csak távolról figyeltem hogy mit csinálnak. Megnézegették a gépet aztán odébbálltak. Nem tudom, lehet hogy csak nem mertek hozzányúlni? Vagy az is lehet hogy a fénykép nem bizonyító erejű? (Mert hogy a fényképet oda kell tenni úgy hogy a tulaj megtalálja, de egy motorra hová teszik oda, és hogyan bizonyítják később hogy a szél nem fújta el stb.)?
A múltkor én is agyaltam rajta, hogy a pláza parkolójából kimehetek-e a sorompó mellett, vagy fizessem ki a cetlit?! De gondoltam, mi van ha hátbalőnek? :)
Figyu, ha egy magánparkolóban a sorompó előtt a bódéban lévő őrnek nem fizetsz, akkor be sem enged. Vagy kifele nem enged, éppen az adott parkolótól függően.
Vagy pl. egy parkolóházba bementkor csak úgy tudsz bemenni, hogy húzol egy jegyet (pl. Pécs pláza). Kifele pedig csak a kifizetett jegy ellenében nyílik a sorompó. Vagy megmagyarázod a lezárt sorompónak, hogy engedjen ki, mert te egy motoros vagy?
Motorral a rendes parkolóba, fizetős parkolóba is parkolhatsz ugyanúgy jogod van hozzá mintha autóval tennéd. A különbség az, hogy motorra sehol nem kell parkolási díjat fizetni!
Lehet hogy már volt téma, de a mostani büntetési tételekkel párosítva nem láttam.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy itt Budapesten a busz sávot ki, hogy használja motorral. Érdekelnek e valakit a kihelyezett kamerák. Vagy a rendszám nem közel függőleges és így kerülitek el a büntit?
Én a Keresztúrról jövök be az 5 kerbe és van buszsáv csomó helyen. Ha használom akkor nem kell a kocsik között flangálnom, ha meg nem akkor azt látom hogy nem csak a robogós, de a rendszámosok is ott tépnek.
Ki hogy áll a témához?
A KRESZ a közatukon és a közforgalom elől el nem zárt magánutakon való közlekedést szabályozza. A sorompó az már egy akadály, tehát el van zárva.
Objektív felelősség nem vonatkozik a fizetés nélküli parkolásra. Közigazgatási bírságot a megállási és várakozási szabályok megsértése esetén (többek között) lehet kiszabni, és akkor, ha ezt a szabálysértést megfelelő eszközzel rögzítették. Ha nincs ilyen eszköz, akkor szabálysértés miatt a továbbiakban ellehet járni.
A plázás kamerák bűnmegelőzés miatt vannak elsősorban.
Ha nem fizetsz mégsem a sorompós embernek, akkor majd polgári peres eljárás indulhat. Ha kikerülöd akkor sem tehet semmit. Ha mégis akar valamit és tesz is, az már egy másik téma...
Egyébként a kreszben is benne van azthiszem. És igen ha nem nyitják fel akkor elmész a sorompó mellett. Én voltam már ilyen helyzetben többször is és felnyitotta az őr és szabadon lehetett menni. Ez nem parkoló ház volt, hanem egy parkoló őrrel és sorompóval.
- ha nem fizetsz akkor az lopás/csalás
- kisértékű ezért csak szabálysértés, nem bűntény
- ha szabálysértés akkor vonatkozik rá az objektív felelősség elve (vagy nem? ezt szeretném én tudni)
- plaza parkolóban mindig van kamera, tehát ha vonatkozik rá az objektív felelősség elve akkor büntethetik a tulajdonost?
Más: én is zöldövezetben lakom de csak a kocsimra van parkolási engedélyem. Néha ide szoktam állni a lakás elé 1-2 órára (csak amíg fölveszem az utast). Láttam olyat hogy jöttek az őrök és poénból csak távolról figyeltem hogy mit csinálnak. Megnézegették a gépet aztán odébbálltak. Nem tudom, lehet hogy csak nem mertek hozzányúlni? Vagy az is lehet hogy a fénykép nem bizonyító erejű? (Mert hogy a fényképet oda kell tenni úgy hogy a tulaj megtalálja, de egy motorra hová teszik oda, és hogyan bizonyítják később hogy a szél nem fújta el stb.)?
Vagy pl. egy parkolóházba bementkor csak úgy tudsz bemenni, hogy húzol egy jegyet (pl. Pécs pláza). Kifele pedig csak a kifizetett jegy ellenében nyílik a sorompó. Vagy megmagyarázod a lezárt sorompónak, hogy engedjen ki, mert te egy motoros vagy?
A körúton a mellékutcában a parkolóövezetben ...... Sehol!
Ez tényleg így van?
Ha Budapest belvárosában fizető övezetben leteszem a mocim a jérda mellé, nem kell vennem rá semmit, és nem is büntetnek meg, igaz?