Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Ez ma történt vele, gondoltam megosztom veletek:

2008. május 17-én. Három rendőrtiszt, Mátraháza és Mátrafüred között a Bérchotel egyenesében 15:30-kor igazoltatást végeztek (kizárólag csak motorosokon). Miután minden papírom renden volt (biztosítás, forgalmi engedély, személyigazolvány, lakcímkártya). Kifogásolták a rendszámtábla tartót, hogy nem megfelelő szögben áll.(Megjegyezném, hogy teljes mértékben leolvasható a rendszám, nem volt megtörve a rendszámtartó és nem is volt felcsapva a motor alá.) Ekkor arra köteleztek, hogy teljes súlyommal ránehezedve változtassak a rendszámtartó tábla szögén, ez sikerült is, kb 2 fokot hajlott, mikor közölték hogy rendben. Majd közölte velem az engem igazoltató rendőrtiszt, hogy „ez 20.000 Ft helyszíni bírság lesz”, mire én méltatlankodtam, fújtam egy nagyot, majd ő elindult az autójához és elkezdte írni a helyszíni bírságot (amit elfelejtett velem közölni). Ekkor felhívtam édesanyámat (aki ügyvéd) mobiltelefonon, majd átmentem a rendőrautóhoz, és közöltem, hogy nem ismerem el a szabálysértést, és feljelentést kérek. Ekkor hőzöngve közölték, hogy ezt beleírják a jegyzőkönyvbe, hogy én elfogadtam a bírságot, és most a telefon után változtatok. Amit egyébként nem fogadtam és a tanúm is hangot adott annak, hogy én nem ismertem el, ekkor kiabálni kezdtek, hogy ő (a tanúm) ebbe ne szóljon bele és nem hallott ő semmit. Megírták a feljelentést, és kérdőre vontak, hogy kivel beszéltem, mondtam hogy az ügyvédemmel, mire az egyik rendőrtiszt mondta: „Ja, igen, akkor nézzük meg a kötelező tartozékokat…” Mondtam, hogy rendben. A motorból elővettem az elsősegélycsomagot, bemutattam, majd kibontatta velem, kibontottam, ellenőrizte a lejárási dátumát is, ami megfelelő volt. Izzókészlettel nem rendelkeztem ezért odaszólt a kollégájának: „Te, írd már bele, hogy nincs izzókészlete sem.” Megkérdezték hogy közlöm-e a személyes adataimat, mire azt válaszoltam, hogy nem. Megkérdezték, hogy hová valósi vagyok ( a lakcímkártyám birtokában), mondtam hogy gyöngyösi, majd mondták, hogy akkor majd figyelnek rám, hogy szem előtt legyek. Majd a papírok elkészültek és mondták: „Viszontlátásra!"

A rendszámtartót direkt úgy vásároltam,hogy olyan szinten legyen, hogy leolvasható legyen a rendszám.

Szóval ha lehet még a közúti ellenőrzéseket is kerüljétek, ne csak a trafipaxokat.
Jah és mellesleg ebben az egyenesben úgy 180 körül szoktak menni a motorosok, és olyan ügyesen csinálják ezek a rendőrök, hogy a kanyarkimenetbe állnak be (mert van benne egy nagyon gyenge kanyar), és hárman kiállnak az útra. Mi tudtunk az ellenőrzésről ezért 90-nel mentünk, de nem tudom 180ról hogy álltam volna meg...
A rendőrt kórházba szállították, a lába sérült, szalagszakadást szenvedett.
Biztos nagyon elnéző lesz ezek után a motorosokkal...
Igen. Kérdezd a gazdasági igazgatót!
Embörök!

Tudja vki hogy hány db (ha van) olyan kütyü van amivel éjszaka is tudnak mérni? (tök sötétben)
szerintem a legbiztonságosabb motorozás a sportmotor topikjai!
szerpentínen nem kell aggódni,dehát addig is ki kell jutni,vagy tegyük fel a mocit a csomitartóra?!
mondjuk igaz, nekem is
nem azért akarom "nem megvilágítani" hogy sötétben ne lássanak.úgyse motorozom sötétben túl sokat csak gondoltam ha tákolok itthon rendszámtábla tartó konzolt
Szerpentinen nekem jó az 50
Lehet érte szólni. Egyébként nem ér semmit az éjszakai felvétellel szemben.
vagy megálsz úgy hogy a kamera ne vegyen...
Akkor megtanulok vele tolatni!
szerpentinen csak nem fognak félre állni trafizni
szerintem ma mo-on nagyon sok motoros van aki nem vadállat módjára
közlekedik,csak 1picit gyorsabb,mint az átlag(nagyobb teljesítmény stb.),
de a mostani balesettekkel és néhány őrült miatt nagyon rászálltak a motorosokra,
ugyhogy nagyon rossz a megítélésünk,szerintem így közlekedni sem lehet nyugodtan,
állandóan azon retegni mikor kapsz 300ezres csekket,már elveszítette
a motorozás azt az élményt(szabadság),amiért megszeretük,legszivesebben eladnám
és járnék busszal!
de amikor meghallom a motorok basszusát a visegrádi egyenesben megpesdül a vérem!
a véleményem szubjektív!
Szia!Ha esetleg úgy rakom fel a rendszámot hogy minden szabályos csak nincs megvilágítva azért szolnak?illetve szoltok?
Ha megfordulsz akkor máris látszik a rendszámod, és kikockázható. Megbeszélni sok mindent lehet, 1 dolgot viszont biztosan nem.
Ja, nem dohányzom.
tehát próbáljuk megbeszélni?!
rakj 1szivet az akkor nem segítség!
nemdohányzom.
ok.értem.
Mi van akkor ha , TE és a trafid észleltek, és ÉN is észlellek titeket és megfordulok?
Nem kell már megállítani, előbb mondtam. Egyszerűen utánad kell fordítani a kamerát. Ha kocsiban van, akkor nehezen kivitelezhető... Én megállnék elszívni egy cigit...
Mindkettő benne van a paklimban.
...én is pont így gondoltam és jól ráfáztam!
pedig adhatnál 1-2tipet,nem fogunk beárulni?!
inkább állj meg! vagy hajlíts!
Tényleg nem tudom, hogy megálljak vagy nem.
Az adott helyzet dönti el úgy is.
No meg az , hogy mennyivel mentem gyorsabban.
Lakott területen kívül bemérnek 180-nal, az már több százezres tétel.
Nyilván nem tudom kifizetni majd...

Eddig nem volt gond, megálltam mindíg.
És ezután is szándékomban áll megállni.
Csakhát........