Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akinek nem tetszik, el lehet menni külföldre, ott biztosan kevesebb a büntetés. Euroban. Nekem 350€-t mutogatott a listáján a makedón, és addig nem adja vissza az útlevelet amíg be nem fizetem. És nem volt ám hitelesített készüléke, hanem csak egy radarpisztoly, ami kiírt egy 3 jegyű számot. Ennyi.
nem nem..csak szemléltetni akartam a dolgok kettősségét..de ez napi szinten megy h rá se bagóznak arra a 200zal elhúz mellettük..én pedig tök normálisan megálltam, 1üttműködő voltam, és puszta emberségből jól eset volna annyi h húzz haza kisfiam,azt a meg ne lássunk addig, míg meg nem kapod a papírt..meg az volt a fura h miután feljelentettek,mondták h ülje kfel..azt go..nyugodtan tovább.. nem értem.. ha még1x megállít vki hazafele,akkor mi lett volna?:D
nam idn1.. régi történet, novemberben már lerendeződött.. 2 hónapra vették el a jogsim, csak A kategoriabol,+20 e ft.. persze ez a fellebebzés után volt.. ah. veszsük jól jötttem még ki a szituációból,de mégis dühített h én csesztem rá,aki nem nulal rutinnal közlekdett és a dokumentet leszámítva:) szabályosan..
Szerintem nincs igazad. Te is egy nagyon rosszul gondolkozol. Betartod a szabályt nem büntet meg senki, ennyi és pont. Többel mész......vagy megúszod vagy fizetsz, attól függ bemértek e vagy nem és pont. Egyéb lehetőség nincs.
Veled intézkedtek és szabálysértést követtél el. Elmegy a gixeres nem kis tempóval, mint mondod. Akkor most el kellett volna dobniuk minden papírt tollat téged elengedni és a gixer után indulni a skoda fostáviával úgy hogy nem érik utól? Logikailag nézve szerintem nincs igazad.
20%-os túllépéstől van a közigazgatási bírság ami 30.000-től kezdődik. Ez nem jelenti azt, hogy alatta nem büntethetnek a helyszínen megállítással, vagy szabálysértési feljelentéssel. 90-nél 118-tól lesz közig bírság alatta szabálysértési.
Az a probléma, hogy a rendőrök felhatalmazást kaptak a _megállítás nélküli_ ellenőrzésre és büntetésre és úgy, ahogy volt aki anno a kiskaput kihasználva kibújt a felelősség alól, most a rendőrök fognak visszaélni ezzel -szarnak megállítani és majd "nyomozhatsz magad után", hol, mikor mennyivel mentél. Ez a bizonytalanság a legszarabb és mindez azért mert egy hatóság nem képes kellően szervezni a munkáját -nincs trafi, nincs elég rendőr, nem lehet mindenkit megállítani stb. olcsó kifogások! Ez lenne a dolguk és nem kell a demagóg szöveg a pénztelenségről, meg arról hogy _tömegével!_ uszták meg a korábbi rendszer alapján a büntetést a gyorshajtók. Azért úszták meg mert nem állították meg őket! Kevés volt a büntetés összege, ugyanmár feljelentés után akár százezer ft-ra is meg lehetett volna büntetni és elvonnia jogsit- ez elég szigor, szerintem és ha mégse ezt egymás után megcsinálják 2x 3x akár 15, 20 ezres büntetéssel, azt ugyanúgy megérzi, mint amikor most odavágnak annak is egy 50ezrest aki 1x véletlenül belefut egy 30-as útépítésbe. Az volt a baj, hogy ezt nem tették meg! No, uff...
"amerika a szabadságról szól,mégis kivágják eléd a szöges útakadályt"

Motoros elé ott sem vágják ki! (maradandó károsodás/halál - a rendőrséget milliókra perelnék)
azért ne menjünk már amerika felé
engem pedig tavaly, épp mikor a korlátos jogsimat csináltam, sima rutinellenőrzésen buktattak ki h még nincs jogosultásgom rendszámos motort vezetni, pedig 1 hét volt vissza a forgalmi vizsgámig.. miközben magyarázkodtam és kértem h hagyjanak már békén, nem vok én roszs ember,csak kicsit türelmetlen:D addig melelttünk egy gixxer húzott el, eléggé észlelhető módon nem 90 nel...a rendőr mindig azon fogja behajtani a bírságot, akin a legkönnyebben betudja.. szerintem nem a trafik és az objektív felelősség-mizéria fogja megoldan ia dolgot, hanem keméynen a tökére kéne lépni az összes eszetlen marhának aki úgy közlekedik..és ha kell utánalépni, megállítani, amerika a szabadságról szól,mégis kivágják eléd a szöges útakadályt a következő szakaszon,ha nem állsz meg, 1 hirtelen mozdulat a kocsiban,aztán földhözvág.. nálunk kicist máshogy próbálják felépíteni az egész hierarchiát, tekintélyt maguknak..
azért rendőrfüggő is... engem megbüntettek mert 56-al mentem lakott területen belül :D vicc.
látom szakmabeli vagy, ezért lenne egy kérdésem az új szabályokkal kapcs. :) ált. 100-120 között szoktam közlekedni lakott területen kívül, ahol a forgalom és az útviszonyok lehetővé teszik, de ha mondjuk óra szerint 110nél lekapnak véletlen,akkor már kapásból jár a 30 e ft-os bünti? ill. hány %-os sebességtúllépéstől kell számítani arra h megállítanak, v h küldik a csekket(lakott ill lakott ter-en kívül)?
Én nem hiszek ilyen képtelen dolgokban, de abban sem, hogy mindenbe bele kell kötni
Az IFA (Ideiglenes Forgalmi Akadály) a világ leggyorsabb autója. Valahányszor láttam, mindig a sor elején ment. Senki nem tudta megelőzni...
kik? neked is
Vagy csak te is hiszel abban, hogy a testület szent és sérthetetlen...
Na, jóéjt száguldozók
Lehet másik dimenzióban élek
Ugyanarról a városról beszélünk
Nem ez egy dombbal arrébb volt ellenkező irányban, ott már 90, de még úgy is sikerült ezt produkálni a srácoknak...
Ez meg tipikusan az a történet, amit a motorosok általában jól beszopnak és aminek igazából vajmi kevés köze van a te haladási sebességedhez - ez egyszerűen csak annyi, hogy a parasztja nem tud elsőbséget adni.
olyan szép az a hang ők is szeretik hallgatni,azért van ott az örs, trafival
Nem, nem szokásom.
Múltkor azon röhögtem, ott az OMV kúton állva, ahogyan a sportmotorok szépen visszahörögnek és koppannak telóra - ott álltatok a TDK bevezetőjén. Mindenesetre eddig én 4x láttam R-on mérőkocsit. Mind a 4x ott. Szóval -nem személyesen neked címzem- de hivatalban elkövetett szélesképernyős hazugsággyári termék minden ellenkező rendőri megnyilatkozás...
köszi remélem ha összefutunk autógramm és csekk nélkül távozom
Z3! Látom megindultál a ranglétrán 125 ccm pofás darab.