az a helyzet, hogy a jogsin lévő dátum, az jóval az jóval az előtti hogy te kézhez kapod... én is jártam ilyne cipőben, és gondolkoztam is ezen, és utána megnéztem.. a kiállítás dátuma az mikor a gép kifosta magából a gyártási helyen, te meg hetek mulva kapod meg a cigány ügyintézés miatt, szal jogilag akkor már van, csak még nem jutott hozzád.
Otthon hagytad?
Aha, szerinted nem kérdezik le, hogy van-e?
Kicsi az esélye, hogy már elkészült és iktatva van a száma, csak úton van az okmányiroda felé.
Tehát szinte biztos, hogy "jogosítvány nélküli vezetés" lesz/lehet belőle.
Esetleg még az is, hogy akkor menjünk haza érte....
Várjátok már ki azt a kevés időt a nyugalom és békesség érdekében!
Ez vicces mert az Okmányirodában mikor kérdeztem annyit mondtak az ideiglenes helyett hogy várjak 2 hetet.
Szóval kerüljem a szervet.
Max annyi hogy megbüntethet mert otthonhagytam? Mert azt mondom hogy otthon maradt. Anna mi a tétele mint büntetés?
A vezetés ideje alatt a nálad lévő jogosítvánnyal igazolod a vezetési jogosúlságod.
Tehát nálad kell lenni a jogosítványnak. Ha nincs, nem vehetsz részt a forgalomban.
Vagyis jogosítvány kell a járművezetéshez, nem ilyen-olyan papír.
Amúgy ezt úgy szokták csinálni, hogy kérsz az okmányirodában 1xxx forintért kérsz egyből egy ideiglenes jogsit.
90be csináltam az A kategoriát, mondjuk más nem is volt A1 Ak ilyesmik, nem emlékszem már hogy mi volt ráirva, mondjuk elötte is meg utána is motorral mentem, akkoriban max a gyertyapipát vették el vagy a szelepeket néha mind2, sokszor visszasirom a kádár rendszert ebböl a szempontbol is üdv
Szerintem ha sikeres vizsgát tettél arrol kellet hogy kapjál azt igazoló dokumentumot (régebben igy volt), azt nem tudom hogy most mit irnak erröl a jogszabályok, de ha levizsgáztál sikeresen mindenböl akkor onnantol kezdve az adott kategoriával rendelkezel, de javitson ki valaki ha tévedek. üdv mindenkinek.
Hali Lenne kérdésem. Nem gyorshajtás, de inkább ide illik.
Ma adtam le a papírokat, hogy megkapjam az új jogsit amiben benne van egy A betü. Azt mondták 2 hét múlva mehetek érte. De a moci az jövő héten elhozhtó. Az tuti hogy nem hagyom ott és az is hogy nem kocsival fogok melóba jönni, de ha elkapna a szerv akkor mit tegyek mit mondja?
Hello! Engem multkor Dobogókön igazotatak 2Kanyar közöt volt arendör autó a kanyarbolojan 80km/h val jötem ki és szerintem be is mértek satufék minden aztán 35-40el odagurultam a rendörhöz gondoltam nekem végemvan fenvan a 70es henger meg egy csomo tuning... Na szal megáltam jónapot minden jogsit stb anyit mondot h ne száguldozak és ovatosan a kanyarokba
Szerintem rosszat fogtál ki, tegnap mentünk egy nagy túrára 4-en 3 mocival találkozó volt, kint voltak Szentendrén vagy 10-en. Be is estünk mind. Velem, velünk kultúrált volt, köszönés, stb le is szálltam hátha nem látja meg a rendszámot. Nem jött be. :) Mondta az egyik, nincs elégé megtörve én meg pislogtam, hogy érti!? Ő mondta, h még feljebb tudja hajtani csak lehet, h akkor elengedi a csavar, és a kezébe marad. ( elszakadjatott volna a cérna, h ha hozzá mer nyúlni feljelentem, jelvényszám stb., de más stratégiát választottam, hiszen tudtam hunyó vagyok ) Én kérdeztem, h mi lenne, ha lehajlítanám, hátha úgy nem engedi el a csavar, engedte, h tegyek egy próbát. Nem eresztem hosszúra, a végén annyira mentünk egy gyorshajtással, h 15 perc múlva is ott dumáltunk velük. Mondta az egyik, h az lesz a bünti, h mindanyiunkét elviszi egy körre bár tíz éve nem volt motoron akkor is csak simó-n, de ilyenre nem lett volna pénzre, így meg, h nem az övét töri olcsóbb. Fintoros mosolyt engedtem majd mondtam akkor széles utat, gumifákat főtörzsúr, majdnem behugyozott úgy röhögött. Szerencsénkre azért nem próbálta ki egyiket sem, de felült. :D Ez is egy új szél volt, nagyon korrektek voltak, nagyon szép napunk volt aztán a túrán is.
Nem arról volt szó h üldözési mániám van, meg hogy én annyira kötözködős vagyok...
Csak azért kérdeztem, hogy mondjuk így hogy kicsit átvan alakítva a gép, ha normálisan megállok mire számítsak.... mert előző kommentből kifolyólag rendőrön múlik, hogy mit csinál.... mert ebből a szempontból ugyanolyan geci lehet a motoros is.... ott a példa rendszám fel aztán kapják el az 1.6 octaviaval vagy 1.9 turbodezsővel.
Én nem vagyok az a fajta aki kihívja magára a sorsot, azért kérdeztem hogy mi vár rám. Jobb a békesség
Sziasztok! Az elöző hozzászóláshoz csk annyit, hogy nem volt felhajtott rendszá, nem volt kopott gumi, és minden rendben volt a motorral. Azért büntet meg egy életunt rendör, mert igaz ,hogy a méröjük 77-et mutatott ,de ő elmagyarázza, hogy az több volt. OK és? Mennyit is mértek? 77-et Én meg láttam az annyát bankot rabolni ÉS? kit érdekel? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy motorozhatsz szabályosan minden szabályt betartva, mert mondvacsinált dolgokból meg az összes kamuból mindig tudnak olyan helyzetbe hozni , hogy zte gyere ki vesztesnek! Ezzel csak egy baj, hogy nem azt az eredményt érik el amit szertnének.......... . Az irigység és a gerinctelenség elleni tanfolymokat kellene indítani a kedves rend őreinek (némelyiknek). Nekem jó másfél hónapom volt, 2x autóval, 1x motorral és mindig 75-74-77-ig bezárólag ja és a büntik: 75= 5000Ft Szentendre, 74=7000 Káposztásmegyer, 77= 20000 Szentendre.Ez a hasraütős módszer!( Mert azt mondta az emberünk, hogy mondjam el a motoros haverjaimnak, hogy új szelek fújnak szentendrén....... ) Király. Vagy belötte magát az ember és súlyos kissebségi komplexusban szemved. Nem az idegesít, hogy megbüntet jogosan 5-10 ezerre, mert az OK., de mondvacsinált többel ment mint amennyit mértemmmel 20-ra....
Üdv.: Süky
ui.: azóta felhajtottam a rendszámom és nem érdekel egyik baromarcú sem!
Azt hiszem néhány embernek üldözési mániája van. Szvsz. büntetést az kap, aki direkt kihivja maga ellen a sorsot. Azért eléggé ritka már az olyan, hogy akkor is kössünk bele valamibe. Bármit ki lehet dumálni, a hozzáállás a fontos, az első benyomás. Ha olyan rendőrrel találkozol aki merev és csak előre lát és mindenáron megakar büntetni, akkor az meg is fog.
Aki direkt felhajtja a rendszámtáblát, az ne csodálkozzon ha megnézik az eü csomagot is, és kap egy berendelést műszaki vizsgára...
Olvasgattam kicsit az előző oldalakat, összegyűjtöttem pár kérdést abból a szempontból, hogy s mint büntetnek-e érte
1. Volt a rendszám téma. Melyik a rosszabb? derékszögű hajlítás, sárvédő belsejére szerelés, vagy hátra rendesen, de földdel párhuzamosan... ne mondjátok hogy normálisan tegye fel az ember
2. A1es jogsim van, két éven belül voltam eltiltva balesetnél, nem én voltam a hibás, 4 Kw miatt mégis elvették a jogsim (3 hónapra akarták, 1 lett belőle). tiszta sor... ha neadj isten kimerészkedek utcára, és az A jogsi megszerzéséig elkapnak egy egyszerű igazoltatással, mire számítsak? A durva 2 év eltiltás alle kategóriától és 300 bünti, vagy tanuló egyedülálló szülő miatt lehet ez jóval lightosabb?
3. A hátsó lámpa kontra index téma... ha felrakom és szabálytalan megbüntetnek.... ilyen hülyeséget, örüljenek hogy van vmi, amikor a kézzel való jelzést is elfogadják... mellékeltem egy képet, látható a távolság féklámpa fény és index fény között, cirka 4 miliméter körül van. Na most ezért mire számíthat az ember?
4. Sportdob. Büntetnek érte? Kell valami papír róla stb, EGRUS dob, rajtvolt már a motoron, nemtudom hogy van-e vhol rajt E jelzés.
5. Kopott gumi. rögtön ugrik a forgalmi?
Na cakk pakk ennyi, megköszönném ha felvilágosítanátok, hogy mire számíthatnék, ha kimerészkednék az útra... de ugye ilyesmi nem lehet, becsületes állampolgár vagyok jobb napokon
Csak az a baj, hogy már teljesen mindegy micsinál az ember, valahogy úgyis megsz*patják... Túl sok a ,,rossz" ember, mindenkire ugyanolyan szemmel néznek
sztem nyerő vagy.. max legyen meg az 50es henger. akkárhogy, akkármilyne állapotban, és ha szaroznak feldobod a vizsgálatra... de mivel a motorszámod is okés, nem tudom elképzelni hogy elkapjanak..
Hello !
Azt szeretném kérdezni hogy ha 50es motora (Derbi Senda ) rá van téve egy 70es hengerszett akor ezel hogy tud elkapni a rendörbácsi ? Elkobozhatja a motort és beviheti vizsgálatra ? Vagy mivel a motor gyárilag 50es a motorszám, vázszám alapján 50es nem tehet semmit ?
Helló Sziasztok!Kellene egy kis segítség!Németo-ból lett behozva motorom!Forgalomba helyeztetés közbe vok éppen!Most jöttek vissza a papírok h nem volt lopott a motor minden rendbe vele!Most mehet elvileg akk müszakira!Csak az a kérdésem h az eredetvizsgát azt előtte csináltassam vagy utána?hogy jöhetek ki jobban?Mivel olvasgattam és azt írták páran h két fajta müszaki van az egyik ami mondjuk rá h "sima műszaki" a másik meg vmi bonyolított ami elvileg majdnem 8000Ft-tal többe kerül. Szóval ak most mi tévő legyek?tudna vki segíteni?Köszönettel!
Tegnap megállított a Szentedrei SHERIFF. Vicces volt majdnem elröhögtem magam, mert egy szánalmas brigád. 77-el kaptam egy 20ast....a következő versenyző kolléga 76-tal kapott 7- ezret? kérdeztem hogy is van ez? Erre az volt a válasz, hogy új szelek fújnak Szentendrén vicces volt, csak azt nem tudom, hogy ezzel a hozzáállással mire fognak menni, mert nekem nem jón be az alpári stílus amit képviselnek a rend őrei(tisztelet akivételnek). Tudom,hogy nem vagyunk egyformák és a rendörök szemében minden motoros egyformán állat, de így nagyon sok motoros ellenszemvét vívják ki.
Aha, szerinted nem kérdezik le, hogy van-e?
Kicsi az esélye, hogy már elkészült és iktatva van a száma, csak úton van az okmányiroda felé.
Tehát szinte biztos, hogy "jogosítvány nélküli vezetés" lesz/lehet belőle.
Esetleg még az is, hogy akkor menjünk haza érte....
Várjátok már ki azt a kevés időt a nyugalom és békesség érdekében!
Szóval kerüljem a szervet.
Max annyi hogy megbüntethet mert otthonhagytam? Mert azt mondom hogy otthon maradt. Anna mi a tétele mint büntetés?
Tehát nálad kell lenni a jogosítványnak. Ha nincs, nem vehetsz részt a forgalomban.
Vagyis jogosítvány kell a járművezetéshez, nem ilyen-olyan papír.
Amúgy ezt úgy szokták csinálni, hogy kérsz az okmányirodában 1xxx forintért kérsz egyből egy ideiglenes jogsit.
Ma adtam le a papírokat, hogy megkapjam az új jogsit amiben benne van egy A betü. Azt mondták 2 hét múlva mehetek érte. De a moci az jövő héten elhozhtó. Az tuti hogy nem hagyom ott és az is hogy nem kocsival fogok melóba jönni, de ha elkapna a szerv akkor mit tegyek mit mondja?
Köszi
Csak azért kérdeztem, hogy mondjuk így hogy kicsit átvan alakítva a gép, ha normálisan megállok mire számítsak.... mert előző kommentből kifolyólag rendőrön múlik, hogy mit csinál.... mert ebből a szempontból ugyanolyan geci lehet a motoros is.... ott a példa rendszám fel aztán kapják el az 1.6 octaviaval vagy 1.9 turbodezsővel.
Én nem vagyok az a fajta aki kihívja magára a sorsot, azért kérdeztem hogy mi vár rám. Jobb a békesség
Üdv.: Süky
ui.: azóta felhajtottam a rendszámom és nem érdekel egyik baromarcú sem!
Aki direkt felhajtja a rendszámtáblát, az ne csodálkozzon ha megnézik az eü csomagot is, és kap egy berendelést műszaki vizsgára...
1. Volt a rendszám téma. Melyik a rosszabb? derékszögű hajlítás, sárvédő belsejére szerelés, vagy hátra rendesen, de földdel párhuzamosan... ne mondjátok hogy normálisan tegye fel az ember
2. A1es jogsim van, két éven belül voltam eltiltva balesetnél, nem én voltam a hibás, 4 Kw miatt mégis elvették a jogsim (3 hónapra akarták, 1 lett belőle). tiszta sor... ha neadj isten kimerészkedek utcára, és az A jogsi megszerzéséig elkapnak egy egyszerű igazoltatással, mire számítsak? A durva 2 év eltiltás alle kategóriától és 300 bünti, vagy tanuló egyedülálló szülő miatt lehet ez jóval lightosabb?
3. A hátsó lámpa kontra index téma... ha felrakom és szabálytalan megbüntetnek.... ilyen hülyeséget, örüljenek hogy van vmi, amikor a kézzel való jelzést is elfogadják... mellékeltem egy képet, látható a távolság féklámpa fény és index fény között, cirka 4 miliméter körül van. Na most ezért mire számíthat az ember?
4. Sportdob. Büntetnek érte? Kell valami papír róla stb, EGRUS dob, rajtvolt már a motoron, nemtudom hogy van-e vhol rajt E jelzés.
5. Kopott gumi. rögtön ugrik a forgalmi?
Na cakk pakk ennyi, megköszönném ha felvilágosítanátok, hogy mire számíthatnék, ha kimerészkednék az útra... de ugye ilyesmi nem lehet, becsületes állampolgár vagyok jobb napokon
Csak az a baj, hogy már teljesen mindegy micsinál az ember, valahogy úgyis megsz*patják... Túl sok a ,,rossz" ember, mindenkire ugyanolyan szemmel néznek
Azt szeretném kérdezni hogy ha 50es motora (Derbi Senda ) rá van téve egy 70es hengerszett akor ezel hogy tud elkapni a rendörbácsi ? Elkobozhatja a motort és beviheti vizsgálatra ? Vagy mivel a motor gyárilag 50es a motorszám, vázszám alapján 50es nem tehet semmit ?
üdv gixxxxxxxxxerfan