És azt nem tudod véletlenül, hogy mi a tétele az enduro motorozásnak, ha megfognak közúton, a következő paraméterek mellett:
Motor érvényes műszakis, rendszámos, biztosítás, világítás (adatlapomon megtekinthető). Jogosítványom rendben. De rendszám nincs rajta, mert leszedtem, nincsenek tükrök, égőkészlet, elsősegélycucc meg nem utcai gumik vannak rajta. Megálljak, vagy érdemesebb kergetőzni kissé?
Csak az adott kategória hatálya alatt tilthatnak el, legjobb tudomásom szerint....
PL: Nagymocival elkapnak, 2 évig nem is teheted le rá a jogsit. De más kategóriával nem buziskodnak..... Tudtommal.....
Jogosítvány nélküli vezetésnek számít.
A tegnapi naptól érvényben lévő "díjemelések"-et nem ismerem, de sejtésem szerint a büntiből meglett volna a jogsid. Így még eltítást is kaphatsz.
Először megpróbálják letiltani a fizetéséből, de mivel nincs, igy adók módjára fogják behajtani. Ha ez sem megy, akkor ha akar közérdekű munkára mehet. Ez nem kötelező. Ha ez sem tetszik neki, akkor kap egy behívót a közeli fogházba. Ha oda sem megy be, akkor kimegy érte a rendőr, és még fizeti az utiköltséget is.
sziasztok
segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben mert elég bizonytalan vagyok
egyik haveromat elkapta a yard nem volt nála a jogsija megvágták 5000-re. kapott csekket, monmdták van rá 30 napja, h befizesse, ha nem akkor az apeh behajtja, mint adót. és hozzátette: ha tudja.
tehát haverom ha nem kereső ember és nem fizeti be a csekket akkor mi van? keresete nincs, nincs miből behajtani.
tehát ha nem fizeti be nincs semmi?
Kiegészíteném az előttem szólót... Tényleg baj. Először is elveszik a forgalmidat. Másodszor feljelentés. Nekem kétszer vlt ilyen. egyszer 10, utána 15 ezres büntit postáztak. De a cumi ezután jön, mivel nincs forgalmi, műszaki adatlappal(büntivel jövő papírok) mész műszakiztatni. Ha nem vagy csókos nagyon egyben kell lenni a gépnek... Ha átment a motor, mész okmányirodába, új forgalmiért, ami még plusz lóvé, még plusz cumi... Sejtheted, hogy nem kapkodnak kiküldeni a papírokat, ami megintcumi...
Pontosítanám az elöttem szólót, bajnak ugyan tényleg baj, de nem a rendszámot hanem a forgalmit veszi el, és ez nem a büntetés az csak ezután jön mert természetesen feljelent és ez pénzbírsággal jár.
Elvileg az okmányirodában kapott papírral nem vezethetsz, gyakorlatilag meg a rendőrtől függ, hogy elfogadja vagy nem. Az okmányirodás leányzó felhívta rá a figyelmemet, hogy ezzel nem vezethetek, de még sosem hallott róla, hogy gondot okozott volna a dolog. Tehát én mentem a papirokkal a zsebemben.
Ez olyan izzókészletes dolog.
Ha akar úgyis belédköt.
Nincs ideiglenes jogsi? pedig én is erre pályázok jöv héten..szerdán meglesz elsősegély..másodszorra aztán mennem kell pestre.. de nem vonattal szal akkor mi a helyzet ezzel az ideiglenesjogsival?
Motor érvényes műszakis, rendszámos, biztosítás, világítás (adatlapomon megtekinthető). Jogosítványom rendben. De rendszám nincs rajta, mert leszedtem, nincsenek tükrök, égőkészlet, elsősegélycucc meg nem utcai gumik vannak rajta. Megálljak, vagy érdemesebb kergetőzni kissé?
PL: Nagymocival elkapnak, 2 évig nem is teheted le rá a jogsit. De más kategóriával nem buziskodnak..... Tudtommal.....
A tegnapi naptól érvényben lévő "díjemelések"-et nem ismerem, de sejtésem szerint a büntiből meglett volna a jogsid. Így még eltítást is kaphatsz.
Kategória hiányos motorvezetésért mit lehet kapni?
Papírok rendben vannak, elsősegély van , csak épp A korlátlan helyett a jogsin A1 van
Fizesse be és aludjon nyugodtan! Mondom, olcsón megúszta így is.
Amúgy motorra meg tellik neki, mi?
segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben mert elég bizonytalan vagyok
egyik haveromat elkapta a yard nem volt nála a jogsija megvágták 5000-re. kapott csekket, monmdták van rá 30 napja, h befizesse, ha nem akkor az apeh behajtja, mint adót. és hozzátette: ha tudja.
tehát haverom ha nem kereső ember és nem fizeti be a csekket akkor mi van? keresete nincs, nincs miből behajtani.
tehát ha nem fizeti be nincs semmi?
Mi van akkor ha valaki műszaki nélküli motorral utazik, és elkapja a rendőrbácsi... ?
Elvileg az okmányirodában kapott papírral nem vezethetsz, gyakorlatilag meg a rendőrtől függ, hogy elfogadja vagy nem. Az okmányirodás leányzó felhívta rá a figyelmemet, hogy ezzel nem vezethetek, de még sosem hallott róla, hogy gondot okozott volna a dolog. Tehát én mentem a papirokkal a zsebemben.
Ez olyan izzókészletes dolog.
Ha akar úgyis belédköt.
De a vezetés ideje alatt nálad kell lennie, szóval...