Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Helló Mindenki! Egy pozitív tapasztalat a mai napon: megállított a rendőr, és miután "szemrevételezte" a motoromat, javasolt egy kerülőutat, amin az 5 km-rel későbbi KPM ellenőrzést elkerülhetem a kopott hátsó gumimmal. Hát ilyen is van, bár több lenne!
Marad a jogsi és jövőre valami rendes moci.Addig meg ábrándozom és utasként mocizom.
Jó időt mindenkinek és széles utat!
sziasztok nekem az lenne a kérdésem,hogy menyibe fájna egy 125/50 forgalomba helyeztetni 125ös ként most vettem még nincs átiratva és az adásvételit ujra meg tudom kötni 125ösre de nem volt forgalomba helyezve 2007 óta mit lehet tenni?
Akkor csináld meg a jogsit, egyébként könnyebb lessz a ténylegesen 50cm robogót eladni ezek után mint a 125/50et, ugyanis mint irtuk azokat forgalomba kell helyezni, vagy marad a vidéki szántoföld nekik. az a gáz hogy valamikor a papirozás többe kerül mint a robogó, biztos lehetsz benne hogy a kismotort hamarabb eladod mint a nagyot egyébként ha veszel egy pl: 50 cagiva mito primát, a gyorsasági, és kismotor is 100at megy nyugodt szivvel, és azzal nem büntetnek meg. üdv mindenkinek.
Köszönöm mindenkinek a hozzászolást!
Hát nem vagyok túl vidám.
Senki nem írt pozítív hozzászolást.
Attól félek,hogy ha veszek egy 50-est azt alig tudom majd eladni jövő nyáron,ha váltok mocit.A másik része,hogy nekem a gyorsasági mocik tecccenek.Én azt komálom.
Hál istennek én megszabadultam a 125/50es gépeimtöl, május 1 étöl felejtös felülni rá, a motorosrendör hangrol megbuktat és ahhogyan az elöttem szolók is irták tipusismerettel rendelkezik majdnem mind. és ha magyarországi származásu alváz szám alapján kibukik a dolog akkor még egy okirathamisitásért is feljelenthet, ha akar és akkor 3 jogsit is megcsinálhatsz a bünti árábol. üdv mindenkinek.
Hát nagyon sajnálom, h csak rossz hírekkel tudtam szolgálni. Gondolom azért jobb ha tudja az ember, és nem meglepetésként éri, nert ma már a büntetések, nem 20.000 forintok.
Aztahéccázát. Ha így van, ahogy mondod, akkor télleg nem
Bár már megkaptad a választ, de mivel újra feltetted a kérdést, leírom részletesebben. Nagyon odafigyelnek rá és igen érdekli őket. Igen sok ilyen van, de naponta sok feljelentés is van ez ügyben. Ezután a feljelentés alapján a következőkért vonhatnak felelősségre. Olyan gpjm.vel vettél részt a forgalomban amely nem volt forgalomba helyezve ( pedig a jogszabály szerint kell ) nem rendelkezett hatósági jelzéssel, ( rendszám ) nem rendelkezett érvényes biztosítással ( ugyanis amit átadsz az egy 50 köbcentisre szól, tehát nem erre ), Az adásvételiben hamis adatok szerepelnek melyért felel az eladó vevő és a két tanu is. Nem rendelkezel érvényes vez.eng-el a vezetett jármű kategóriájára. Továbbiakban el fognak még küldeni a Közlekedési hatósághoz, h állapítsák meg a jármű pontos paranmétereit, h milyen kategóriába tartozik, és mivel 125-ös forgalomba kell majd helyezni.
Mindennel együtt a bírság olyan 300.000ft körűl lehet és a vezetői engedély megszerzésétől is eltilthatnak. Remélem kimerítő volt a válaszom. Szerintem nem éri meg.
És ha nincs bukta és motorosrendőr?Akkor mi a helyzet? Rengeteg 125-ös szaladgál így.
Én Szegeden lakom és itt is sokat látok rendszám nélkül.Ha ésszel motorozik valaki,akkor is csesztetés a vége.
TEljessen felejtős a dolog
Állandóan cseszegetni fognak,főleg ha motorosrendörrel találkozol tökéletessen tudni fogják mi a helyzet nembeszélve arrol hogy nem csak arrol van szó hogy nincs rajta forgalmi hanem hogy ötven köbösnek akartad feltüntetni ez már önmagában is baj,+jogsi nélküli vezetés,ha megdölsz vele akkor nagy rácseszés van
Ráadásul ugytudom hogy rendszámozni akarják őket,akkor tuti vizsgálodás lesz,honnan,miért mekkora,ilyen tipusú,és alvázszámú lehet e akkora és akkor vége a dalnak
Tehát legfeljeb 50-es és megtoningolod
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem.
125-ös motor 50-es papírokkal?A rendör mit tud velem csinálni?Mire büntet meg?Érdekli-e egyáltalán?Van esetleg "kiskapu"?
Szeretnék jogsit,de most úgy állok anyagilag,hogy vagy 125/50-es moci vagy jogsi(de akkor idén nincs motor).
Tud Valaki segíteni?
De nem is kellett aláírnom semmit. Nem volt rá szükség
Én mindig nagyon normálissan és alázatossan beszélek velük,és az esetek 90%-ban a másjellegű megoldást eröltetem,a maradékban meg mindig megusztam csekkel
Ami viszont nagyon rossz volt hogy egyszer enduroval leléptem előlük,és nagyon nehezen tudtam őket lerázni,nagyon idegessek voltak és láttam rajtuk hogy szétverték volna a fejem ha elkapnak
És csak annyi hogy lejárt a müszaki arrol a szarrol,max 30000-res bünti miatt kockáztattam semmi értelme nem volt
Akkor te nagyon jól jártál, én inkább aláírom, és megúszom egy minimális bírsággal. Mert mind úgy van vele, h annak aki viszi a balhét kevesebbet adnak aki meg "én nem írok alá semmit" annak meg adnak olyan szabályos intézkedést, fotóval, h csak néz a szabs előadó, h ezen meg mit nem ismert el.
Ők sem szeretik ha hülyének nézik.
köszi a válaszokat! Üdv mindenkinek.
Engem is jelentettek már fel. A helyszínen semmit nem írtam alá. Utána se. "Csak" fizetni kellett....
Csak egy példa, h miért érdemes korrekten viselkedni velük (már ha úgy döntünk, megállunk) ):
Ma Ceglédre kellett átmennem, szokásos tempóban (nem 50...), a városból kivezető úton szépen szlalomozok a kocsik között hazafelé Kecsóra, ahogy a sor elejére érek, látom yardok 300 méterre. Egy pillanatra megfordult bennem, lefordulok, aztán mondom a francnak, megyek tovább, persze kiáll, leint, én nagy kegyesen megállok. Szépen köszöntem, nyugisan veszem elő az iratokat, látom már figyeli az idősebb a rendszámot. Papírokkal minden oké, kérdezi rendszámot helyszínen vissza tudom-e állítani normális állapotba. Nézek szépen, Úristen, mondom, pályázni voltak vele a szervízesek, így hagyták. Mosolyog, mondja félmosollya., biztos volt benne. Szépen lehajtom (így is vagy 30%-ban állt még, de mondta így már jó. Kérdezi mit csinálok erre, meg van-e elsősegélycsomag? Pff, mondom megmutatom a vcsomagtartónak nevezett akármit, mondja a kkor hátizsák. mosolygok, mosoloyg ő is, aztán mondja, ha helyi lennék elsősegélyért 5000 lenne, de nem szeretné ha rossz szívvel gondolnék a városra.:)
Én kb. most álltam meg nekik 4-edjére, mindig ez volt, és mondom, nem a jófiúk táborába tartozom. Tapasztalatom szerint érdemes korrekten viselkedni velük. Ennyit szerettem volna, boccs ha vkit untatott! A rendőrt meg üdvözlöm ezúton is, jó fej volt!
hónapok voltak.. de nem 2
Ez mégis mit jelent gyakorlatban?
hát, nekem eddig mindig több idő volt bármi történt mint gondolná az ember..
Helló Motorosok! Valaki meg tudná mondani, hogy ha bemértek gyorshajtással, és nem állítottak meg, kb hány nap múlva kapok valami értesítést a dologról?
Ha már mondták hogy rendőrök, akkor már szolgálatba helyezték magukat.
Nem jelent semmit, hogy nem írtál alá papírt.