Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tehát elkérhetik a forgalmit?
A rendszámtáblát: ...a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható...
Megkúrnak mint szódás a lovát. Gondolom nem azért raktad oda hogy jól látható legyen
innen

"Fontos, hogy nem elég a járművet az előírásoknak megfelelő módon rendszámmal ellátni, hanem a jármű vezetőjének a KRESZ 5. § (5) bekezdésének is eleget kell tennie, az abban megfogalmazottak szerint kell eljárnia, miszerint a hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.

Amennyiben az intézkedés alá vont jármű hatósági jelzéseit a járművön nem a KRESZ és a Rendelet előírásai szerint helyezték el – pl. más típusú rendszámot (jellemzően „D” típusú matrica) alkalmaznak engedély nélkül –, vagy a járművön nem az előírt számú hatósági jelzés van elhelyezve, a cselekmény alkalmas lehet az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XI. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: SzR.) 54. §-ába ütköző a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértési tényállás megállapítására.

Az intézkedések során külön vizsgálják, hogy van-e gyanú arra, hogy a jármű rendszámtábláját eltávolították (pl. a motorkerékpár egy rendszámtáblájának eltávolítása már alkalmas bűncselekmény megállapítására), vagy meghamisították (pl. a rendszám egy vagy több karakterét leragasztják, vagy egyéb módon megváltoztatják, olvashatatlanná teszik, vagy más karakterré változtatják).

Ilyen esetben a Rendelet 84. § (1) bekezdésének e) pontja alapján a rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt a helyszínen elveszik és a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) 277/A. §-ba ütköző, egyedi azonosító jel meghamisítása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul."
Hozzáértők tanácsát kérném!Az alábbi képen egy rendszámfelhelyezés látható.Mi lehet a következmény,ha megállítanak a kollégák?
Sziasztok! Az utolsó 2 oldal alpaján:

-kezdő vezetői engedély akkor van mikor az első kategóriádat megszerzed, a második és a többi kategóriánál, már nincs.

-szeszesital fogyasztás tilalma a kódoknál...érdekes még ilyennel életben nem találkoztam, de szerintem súlyosbító körülménynek számít, mert gondolom egészségügyi szempontból annak az embernek akinek bejegyzik a legminimálisabb alkohol is megárt vagy rosszullétet okoz.

-nem csak attól a kategóriától tilthatnak el (bár általában igen) amivel elkövetted a szabálysértést hanem járművezetéstől is ami az összes kategóriát magába foglalja.

Asszem ennyi, ha valaki kérdezni akar nyugodtan írjon mailt válaszolok 1-2 napon belül attól függ mikor érek rá leülni a gép elé. Sziasztok!
mostmár nem kell, az eltiltás úgyis érvényes. Benne van a rendszerben, amikor lekérik a jogsid látszik.
én nem adtam le.
örüljön, hogy nem lőtték bele az árokba
Uraim, szigoritanak a zsaruk, ha enyhe a szabálysértés akkor lehet hogy csak a kategoriátol tiltanak el, a haverom bicikli uton buko nélkül lejárt müszakival,bizti nélkül motorozott, eltiltották (bevonták a jogsiát) mivel több szabályt szegett, ujra kell vizsgáznia szigoritotton, a vizsgát bármokor megcsinálhatja, de a jogsi csak az eltiltás végén kapható vissza.
hát te, nemtom, én jártam utána is.
nem, egy évre tilthatnak, de elsőre nem szokták a maximálisat semmiből, ha nem csináltál semmi kirívót..
Es azt mondod fel evre tilthatnak el? Es mindentol ami kerekpar es belso egesu motor van benne?
talán kicsit többször voltam eltiltva mint itt bárki...
Es hogy volt ez? Megmagyaraztak a sracnak h ez mer nem 50-es ez a mocc?
Ha van jogsid,akkor azt elveszik.Nem csak kategória eltiltás van.Az egyik ismerősöm is hasonlóan járt a napokban.
Matrica IS. Tolem mar Simora kertek kotvenyt mikor megfogtak.. Akkor ez a torzskonyvesdi majus 1-tol tutira jon?
az 50esre matrica van. hát. engedély nlküli vezetés, érvényes műszaki vizsga nélküli részvétel a forgalomban, érvényes bizti nélkül. ezek tuti, aztánm a bizti miatt, mivel úgymond csaltál lehet gond, de nem jellemző, inkább az előzőek. mittommén eltiltanak ha elöszőr van, fél évre, meg minden büntiből kapsz egy közepeset, kb egy százast, amit megfellebezel természetesen, csökkentés kérve, aztán megint, és kéred hagy fizesd részletekben, és havi 5000-ként befizeted. vagy napi 3000ft(asszem) ha leülöd a baracskai büntetésvégrehajtási intézményben.
Es ha nalam minden, biztositasi kotveny, es levagjak h 125 az az 50?
azzal igazolod hogy a tiéd pupák, és smkp kötelező bizti is legyen. legalább látják hogy nem vagy link(teljesen.. )
Magamnal kell hordani az adasvetelit?
Mert kötelező smkp-hoz.
Majus 1-tol? Ez mar biztos? Es mer legyen nalam adasveteli?
akkor máér legyen nálad kamuadásvételi is, meg kötelező befizetve.
Annyi biztos,hogy május 1.-től ez a manőver alapból 100.000Ft ha elkapnak.