Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Több lehetőség is van.
Egyik hogy nem mész be. Másik, hogy BKV-val mész be.
Ha meglátod a rendőrt, akkor leszállsz és tolod.
Ha megállit, akkor kidumálod magadat.
Egyébként pedig ha megakar büntetni, akkor meg is fog. Benne van a mondatban is.
Sziasztok...
valaki tudja, h ha bemegyek egy olyan utcába, ahova nem mehetnék be (pl csak bkv mehet be), és a rendőr meg akar büntetni... ez kikerülhető valamilyen úton-módon?
Hát ja....

Tegnap összehoztam volna pár milliót ezen számolás szerint.
Persze ez nem igaz!
vagy m/sec
Olyan sebességnél már mindegy. Ha lúd, akkor legyen kövér!
A városi 125 az mph vagy km/h ?
Most még lehet. De májustól néhány szabálysértés esetén fix áras tarifák lesznek. Pl. megállni, várakozni tilos az 30 pappir, vagy városban 125 feletti sebesség 300.000,-
rosszul tudom, hogy van joga a zsandárnak mérlegelni, hogy figyelmeztet, vagy büntet? hhhmmm?
Májustól már úgysem lesznek a néhány ezres büntetések, meg a figyelmeztetések.
Nem kell aláírni semmit, csak akkor a felvétel alapján ki lesz szabva a bünti. Aláírni csak a bírságot kell, ha akarod, de az csak egy lehetőség, ha nem kicsit fájni fog az összeg! Ugyanis a bírság az olcsóbb. Egyébbként olyan szinten le van dokumentálva az egész trafi, h még GPS jelet is küld a helyzetéről. Hidd el egy 4 millás gépnél már le van hitelesítve minden ez már nem egy Zenit fényképező.
Én nem kötözködöm, velem kedvesek a zsaruk Egy gyorshajtásom volt eddigi pályafutásom során, s akkor is sikerült lealkudnom a büntetés összegét. Akkor mondjuk velem aláiratták a helyszíni bírságos papírt -talán erre gondolt a levél írója.
áááááááá dehogyis... ez csak városi legenda
sztem is, cigánykodni addig kell míg el nem kapnak, vagyis arra kell törekedni hogy ne bukjom meg az ember.. ha meg már igen... hát így járt, akkor inkább simulékonynak kell lenni, hátha nem sül ki akkora baj belőle. ugye azon is múlik a büntetés, mit, hogyan ír a rendőr a feljelentésbe, nem?
Már az első mondatban benne van a "kötözködni" szó.
Egyébként egy nagy marhaság, mert évente hitelesítve vannak a készülékek, az okmányok pedig mindig ott vannak a dobozkában.
Aláírni egyébként sem kötelező semmit, a felvételen úgyis tisztán látszik minden.
Jó kötözködést!
gyalogos a felvonulási sarkánál keresztülszaladt előttem. no zebra, nekem zöld, járdasziget, lámpaoszlop takarásnak, nekem még kanyarodnom is kellett kicsit közbe.. szal midnen megvolt ami csak kell.
Ezt mailben kaptam, nem tudom, mennyi a valóságalapja :

Kinyomtatni és a forgalmi mellé tenni!

Sziasztok!

Nem kell megijedni, ha megállít a rendőr...
Ha valaki szeretne kötözködni a rendőrökkel, miután lakott területen belül túl gyorsan ment, íme a szükséges papírok listája, ami a rendőröknél kell, hogy legyen.

LÉZERES-RADAR BEMÉRÉS esetén (hiteles forrásból):

1. OMH bizonyítvány száma, időpontja, érvényessége
2. Akkreditált kalibráló laboratórium kalibrációs jegyzőkönyve (v. legalább másolata) ennek időpontja, száma, érvényessége
3. Akkreditálás tanúsítása a laboratórium részére a kalibráció elvégzésére
4. HIF engedély
5. Rádió engedély
6. Frekvencia kijelölési határozat, érvényesség frekvenciánként, típusonként külön-külön
7. Elektromágneses összeférhetetlenségnek megfelelőség tanúsítása (EMC radarelvű berendezéseknél)
8. CE minőség tanúsítása, ennek magyar nyelvű hiteles fordítása
9. Lézerosztály tanúsítás
10. Munkavédelmi vizsgálati jegyzőkönyv megfelelőségi tanúsítással

Ha mindezen papírok közül egy is hiányzik (általában a fele nincs meg), nem használhatják a készüléket, ergo nem kell aláírni semmit.
Faxa......milyen baleset?
találkoztam azzal a bajuszos kövér BMW-s valamilyen főrendőrrel, meg kaptam elimerő emléoklevelet vagymit a főkapitánytól asszem..
a balesetem előtt még mentem randőrmotorral ügyességi pályán a felvonulásin! komoly volt..
Ahogy mondod
én is gondolkozom valami hatékonyabb rendszám-elhelyezésen, plusz amiben nem vagyok 100%-ig biztos a za zindex.. én pl jobban szeretem a karomat lóbálni, semmint a kapcsolóval küzdeni.. (meg balesetben el is hagytam az elsőket..) az index ugye nem kötelező? csak ha van akkor kell működnie?
Köszönöm szépen az infot, kicsit megnyugodtam, igaz a birság durva volt, de hál isten azt már rendeztem. köszönöm szépen jó és biztonságos motorozást mindenkinek, augusztusba én is jövök, addig pihi van max hátul
Csak aza baj, hogy az előírásoknak nem felel meg, de szintén jól néz ki

6/1990 köhém 63. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott irányjelző lámpát szabad felszerelni.
(2) A 4,60 méternél nem hosszabb és 1,60 méternél nem szélesebb mezőgazdasági vontató és lassú jármű első és hátsó irányjelző lámpái egyesíthetők, vagy egy lámpatestbe csoportosíthatók, ha a lámpákra vonatkozó láthatósági követelmények így is teljesülnek.
(3) Az irányjelző lámpák átvilágított felületének külső széle a jármű legkülső pontjától 0,40 méternél távolabb nem lehet. A különböző oldali irányjelző lámpák átvilágított felületének a belső szélei egymáshoz
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár első irányjelzői esetében 0,30 méternél,
b) oldalkocsi nélküli motorkerékpár hátsó irányjelzői esetében 0,24 méternél,
c) mezőgazdasági vontató és lassú jármű irányjelzői esetében 0,50 méternél,
d) minden egyéb jármű irányjelzői esetében 0,60 méternél
közelebb nem lehetnek; az oldalkocsi nélküli motorkerékpár első irányjelzői a fényszóró átvilágított felületének széléhez nem lehetnek 0,10 méternél közelebb.........stb.
Bakker hová tünt az a pont? Pedig nem is olyan rég még benne volt az elvétel pontjai között......
Nem ez úgy működik, h ha B -vel ittasan vezetsz ettől az összes többi kategória megmarad csak a B mellé beírják a kódot a vez eng.-be. Erre azért van szükség, mert évekig eltílthatnak ezután utánképzés jön ettől még a C jogsiddal dolgozhatsz tovább. Ez természetesen a plasztik kártya cseréjével is jár, de ez a legkissebb összeg.