Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

még 1 kérdés!:

az jelent vmit h. nem irtam alá semmit amikor "elvileg feljelentettek"? nem biztos h. szolgálatba voltak hozzáteszem...
6 hó az elévülés.
30 nap+30 nap az eljárási, és ez nem közigazgatási, hanem szabálysértési eljárás.

Kisbusz: mivel kisteherautó, azért nem mehet 80 felett.
Én úgy tudom, hogy 30 nap a közigazgatási határidő. Ezért naggyából a 29-ik napon kapja meg az ember a határozatot. Talán azért is, hogy ne tudjon kavarni. A múltkor én is így jártam.
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy autópályán lefotóztak 130km/h-val. A probléma egyedül abban áll, hogy ezt a sebességet egy kölcsönkért céges kisbusszal tartottam stabilan az egész út alatt, nem tudva arról, hogy csak 80km/h (igazából nem értem miért, ha busz is mehet 100-zal ?) a megengedett sebessége a kreszben, mivel 2,5 tonnát picit meghaladja (ez 62%-os sebesség túllépés). Tudom, hogy a nem tudás nem mentesít, de mégis mire számíthatok, csökkenthetik-e a bírságot, illetve bevonják-e a jogsimat annak ellenére, hogy 7 éves jogsi alatt ez az első szabálysértésem, no meg hogy diák vagyok nulla fizetéssel?
Aki tud valami infót ezzel kapcsolatban annak válaszát megköszönöm.
Várjál türelemmel. Az is lehet, hogy elfelejtette megírni... elévül, de nem 1 hónap múlva.
Oké, átadom.
hello, lenne 1 hülye kérdésem....
multhónapban elvileg feljelentett a rendör és azt mondta h. 1 hónapon belül megkapom a papirt h. mennyi a bünti... na de még nem kaptam semmit... akkor már nem is fogok? vagy ez nem évül el?
aki tudja az válaszoljon... köszi
Hahó akkor üdv neked Patrol!
Igazándiból Szbatta és Érd között ingázom, tehát a Pisti is jól ismerem, elvileg vele gyűritek az aszfaltot,
bár régen találkoztunk, építkezik ezerrel, na meg kicsi a gyerek is /gyerekek/, és persze a meló.
Te tuti elöbb találkozol vele, üdvüzlöm a fekete Kawárol megismer.
Jani
Köszi a választ !
18-tól bevonás. 12-nél értesítenek.
mennyi a ponthatár ami már jogsival jár ?
Az idén szerzett pontokat 3 évig. A tavalyiakat 2 évig.
Sajna az idei szezon kezdettem egy helyszíni birság (gyorshajtás) és 3 pontomba került . A kérdésem az lenne meddig cipelem a 3 pont büntit ?
nekem volt baracskára behívóm..
Igy igaz, jók az információid. Én vagyok helyette, az XJ-k maradtak.
Szeva Patrol!
Olvazsgattam a topikot és csak most figyeltem fel, h földik vagyunk.
Igazándiból azt akartam kérdezni, h csak Érden laksz vagy melózni is itt szoktál.
Bár /régebben/ a környéken XJ-900-al nyomták, és az eggyik motoros 1 csajszi volt Briginek hívták.
Hali FIGU
Azta... és motoros? Elkell egy pár szaktanács ide a forumra... köszii.
Mind a kettő.
Aha ... egy pár hónapja itt vagyok Érden. Most néztem én is a profilodat... csaknem rendőr vagy? vagy csak oktatáson voltál?
Na most néztem, hogy helyi vagy... akkor még találkozunk. Nálunk nincsen sok egyirányú utca
Nagyon hálás vagyok... köszi szépen. Inkább odafigyelek legközelebb és nektek is ezt kívánom.
Jah, ok.
Szóval amit elkövethetsz útközben, az általában szabálysértés. Ezek a szabálysértések általában a rendőrség hatáskörébe tartoznak. A szabálysértéseket lehet figyelmeztetni, lehet helyszínen birságolni, vagy feljelenteni. Vannak olyanok, amiket nem lehet birságolni, ilyen pl. a lejárt műszaki. A helyszíni bírság 3 ezertől 20 ezer forintig terjed, és 1 hónapon belül kell megfizetni postán. Általában ez a legjobb és legegyszerűbb megoldás mindenkinek. Amikor megfizeted a postán, akkor le is van zárva az ügy.
A feljelentés már komolyabb, és bonyolultabb eljárás. A rendőr feljelent, bent megirja. Az kikerül egy szabs. előadóhoz, aki elolvassa és kiszab egy büntetést. Ha egyszerű az ügy. Ha nem egyszerű, akkor esetleg beidéz, szembesit, stb, stb... Ha neked nem tetszik a határozatban szereplő büntetés+intézkedés, akkor 8 napon belül kifogással élhetsz a biróság felé. Ezt a kifogást a rendőrség megnézi, és ha akarja akkor enyhiti. Ha nem, akkor átküldi a biróságra, ahol vagy enyhitik, vagy nem. Aztán jogerőre emelkedik. Ha nem fizeted meg időre, akkor elindul egy behajtási eljárás. Ez több lépcső. Először megpróbálják letiltani a fizetésből, aztán adók módjára behajtani, közérdekű munka (a helyszíni birságot már nem lehet), aztán jön az elzárás (ugyancsak nem lehet).
De mire elzárásig jut az ügy, addig eltelik egy kis idő, megpróbálnak elővezetni, stb stb... ha ez sikeres, akkor irány Baracska.
Nagyvonalakban ennyi.
És a feljelentés mivel jár? beidéznek biroságra? :D
már bocs, h ilyesmit kérdezek, de én Erdélyből vagyok és nem tudom itt mik a szokások.
Semmi. Attól még mehet a feljelentés. Csak az előadó látni fogja milyen együttműködő vagy
Ez a tolás jó ötlet :)))
De mi lesz akkor ha nem írom alá a papirját? :D