Sziasztok! 125-os endurom van, 50-es biztositassal, ill B kat. jogsim van.. Annyit kell meg tudni h blokkon rajta van a hengerre utalo 123-as szam, szoval ha kicsit is jobban megnezik akkor igy jartam..
Kerdesem lenne:
1. ha megfognak motorral, adjam a B-s jogsit es jatszam segedmotorkerekparost, es jobb esetben elengednek, rosszab esetben ha megnezik a mocit elvehetik a B-s jogsit? EZT A TORZSKONYVEZESES DOLOG BEVEZETESE ELOTT ERTEM
2. MIUTAN TORZSKONYVEZNI KELL MINDENT, mivel nincsenek papirjai a motornak, nyilvan nem fogom torzskonyvezni. Rendor megfog, 125/50-t sem tudom bevetni, mer nem lesz torzskonyvem sem..
Azer hogy megis van vmi papir nalam alapon, B-s jogsit mutassam, legalabb h kreszt elvileg vagom, vagy varjam az iteletet?
off: Csak 130km-t motoroztam haza de kockára fagytam aztán Várpalotától mintha rátolták volna a fűtést vagy 3-4fokkal melegebb lett Aztán megnéztem itthon és jéééé tényleg: http://www.idokep.hu/?oldal=ho...
JA, Keszthely mellől.
Ezek azért elég durvák
05. 01. csak nappali vezetésre korlátozva (pl. napkelte után 1 óra és naplemente előtt 1 óra közötti időszakban)
05. 02. gépjármű-vezetési korlátozás a vezető lakásától meghatározott távolságig vagy városon, egy adott településen belül
05. 03. gépjárművezetés utasok nélkül
05. 04. gépjárművezetés sebességkorlátozással
05. 05. gépjárművezetés kizárólag egy vezetői engedéllyel rendelkező személy jelenlétében
05. 06. pótkocsi vontatása nem engedélyezett
05. 07. a gépjárművezetés autópályán nem engedélyezett
Ezt meg értelmezni nem tudom... Nekem nincs beírva akkor ihatok?!?
05. 08. szeszesital-fogyasztás tilalma
ja, okés, nem tudtam hogy te úúúúúgy.. hát igen, a másik oldalon nehezebb oylan párt találni, aki diszkréten elfér az utasülésen, dehát a szerelem nagy úr..
Ez így nem helyes.
Egy (más) kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosulságot szereztél. Tehát nem rutint kaptál, hanem vezetési (forgalomba részvételi) jogosultságot.
Kerdesem lenne:
1. ha megfognak motorral, adjam a B-s jogsit es jatszam segedmotorkerekparost, es jobb esetben elengednek, rosszab esetben ha megnezik a mocit elvehetik a B-s jogsit? EZT A TORZSKONYVEZESES DOLOG BEVEZETESE ELOTT ERTEM
2. MIUTAN TORZSKONYVEZNI KELL MINDENT, mivel nincsenek papirjai a motornak, nyilvan nem fogom torzskonyvezni. Rendor megfog, 125/50-t sem tudom bevetni, mer nem lesz torzskonyvem sem..
Azer hogy megis van vmi papir nalam alapon, B-s jogsit mutassam, legalabb h kreszt elvileg vagom, vagy varjam az iteletet?
Javaslatokat legyszii!
off: Csak 130km-t motoroztam haza de kockára fagytam aztán Várpalotától mintha rátolták volna a fűtést vagy 3-4fokkal melegebb lett Aztán megnéztem itthon és jéééé tényleg:
http://www.idokep.hu/?oldal=ho...
JA, Keszthely mellől.
05. 01. csak nappali vezetésre korlátozva (pl. napkelte után 1 óra és naplemente előtt 1 óra közötti időszakban)
05. 02. gépjármű-vezetési korlátozás a vezető lakásától meghatározott távolságig vagy városon, egy adott településen belül
05. 03. gépjárművezetés utasok nélkül
05. 04. gépjárművezetés sebességkorlátozással
05. 05. gépjárművezetés kizárólag egy vezetői engedéllyel rendelkező személy jelenlétében
05. 06. pótkocsi vontatása nem engedélyezett
05. 07. a gépjárművezetés autópályán nem engedélyezett
Ezt meg értelmezni nem tudom... Nekem nincs beírva akkor ihatok?!?
05. 08. szeszesital-fogyasztás tilalma
http://www.jogsicentrum.hu/inf...
Sem forgalmi vizsgát tenni, csak rutint, hogy el tudod-e vezetni a motort.
De nem így van.
Egy (más) kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosulságot szereztél. Tehát nem rutint kaptál, hanem vezetési (forgalomba részvételi) jogosultságot.
Kategóriánként értendő a kezdő vezetői engedély.
Tehát autóval szerzett rutin nem helyettesíti a motorkerékpárral szerzett rutint és fordítva sem.
A gyakorlatban nem annyira nézik/foglakoznak vele. Ha minden oké és rendben van, akkor nem érdekli őket ha "kezdő" személyt szállít.
Ő is tudta, hogy azért annyival mész mert mögötted vanak.
A helyzet az, hogy RAJTUK van az egyenruha.....