Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze, nyilvánvaló, mi másról is szól az egész, mint a lehúzásról. Amiről a vizsgadíj, súly (teljesítmény)adó, átírási költségek, stb folyamatos és drasztikus emelése is. Naná, ha még nem állsz oly közel az éhenhaláshoz, hogy még telik valami járműre, akkor fizess, baeg. Nekem munkaeszközöm az autó. Időnként fizetek is az ördögnek, mint mindenki, aki ilyet használ. És sajnos már 21 éve van jogsim, azóta balesetmentesen sikerült vezetnem (kopp, kopp,kopp). Ennek kapcsán viszont felháborít az, hogy ugyanolyan mértékben fognak engem is seggbenyomni, mint egy dilettáns kezdőt. Soha nem volt olyanról szó, hogy mondjuk nyilvántartást vezetnek (a befizetett pénzünkön) a történetünkről, és mondjuk enyhébben bírálnak el valakit, aki sose ártott senkinek. Vagy mért nincs valami emelt szintű jogsi, amit megfelelő rutinnal és képességekkel lehet megszerezni? Mindegy, csak mérgelődök a sok hülyeségen
Biztos leírta itt is valaki már, de azért futtatok én is egy kis eszmét...
A MO-i közlekedési helyzetet nem kell bemutatni senkinek. (Nyár közepére már eszébe jut az autósoknak, hogy most már motorosok is vannak az utakon...)
Ezen javítani kell, kellett volna már régen. Persze mit is váhatnánk a sok köztisztviselőtől, a sok nagytudású szakértőtől és a politikusoktól, mint dilletáns csak a pénzre utazó lehúzos hülye szabályozást. Már sok tanulmányban bebizonyították, hogy többé kevésbé mindegy mekkora a bírság (fokozatok...), a lényeg, hogy az emberek úgy érezzék a büntetés mindenféleképpen bekövetkezik. Persze az ember megdöbben és felháborodik az új szabályozás számain, elméletén (kiváncsi vagyok hogy mennyi per lesz ebből: olyanért nem büntethető az ember, amit nem követett el, csak annyi kell, hogy kvázi alibit igazolj...).
Az objektív felelősség szabályozás egy elsietett, popularista és nem utolsó sorban dilettáns próbálkozás.
Az elmúlt 2-3 évben gyakran jártam SK-ba munka miatt: nem volt olyan nap (este), hogy a szállódai TV-csatornákon szörfözve valamelyik adón ne futottam volna bele a szuggesszív közlekedj biztonságosan kampánysorozatuk egyik epizódjába. De persze ez Szlováka, mi meg okos magyarok vagyunk...

És persze (motorral) nem túl élvezetes az autópálya, de néha azért mi is megyünk rajta (évente 1-2x, de ennyi... :D).
Hát igen, igazából tényleg nincs más megoldás. Már ha ezt nevezhetjük "megoldásnak", bár inkább neveznék próbálkozásnak.
Egyet értünk! És jobb ott kint mégis közlekedni. De akkor kiváncsi vagyok, hogyan máskép javitanál ezen a helyzeten?
nagy=nap
5 évig éltem Ausztriában, ismerem nagyon is az ottani helyzetet. Szerettem is azt. Mentem ott is gyorsan 110-el autópályán, igaz sáveltolás miatt 60-as tábla volt.
....és ismerem a Gubacsi/ Szabadkikötöi utat is, sok hasonló helyzet van a városban és folyamatosan DIREKT, SZÁNDÉKOSAN szabályt szegnek.
Nekem egy nagy meló be és onnan haza, kb. 2-3x tennék roncstelepre az autóm. Már nekem rég zöld a lámpa és még bekanyarodik az én menetirányomat keresztezve 3-4! autó. De ezekre már simán számítok...
Engem ezek háborítanak fel nagyon, hogy abszolút nem veszik figyelembe a piros lámpát. ezzel veszélyeztetve engem és a többi szabályosan közlekedőt. Ez már szándékosan elkövetett közúti veszélyeztetés.
Azért, mert ezt a legkönnyebb bizonyitékokkal alá támasztani. (fénykép)
Ha netán ismered, a Gubacsi út és a Szabad kikötöi ut kereszteződést. Szinte kivétel nélkül mindenki szabálytalanul kanyarodik balra nap mint nap.
Egyébként menny ki mondjuk Ausztriába és probálj meg ott gyorsan menni. Igen ezeket a rossz dolgokat is átfogjuk venni.
Tudom, de fő célpont a gyorshajtók!
Ha végig olvastad, akkor nem csak a gyorshajtásról van szó
A legtöbb közlekedési balesetet a figyelmetlenség okozza és zömmel a megengedett sebességhatárokon belül történnek. Csak ha ezt hivatalosan is elismernék nem lehetne annyi bevételt foganatosítani.
Arra nem ez a jó módszer.
Sokkal több béna, figyelmetlen...más közlekedési szabályokat NEM betartó közlekedő van, mint gyorshajtó!
Hát, valahogy meg kell védeni az állampolgárokat saját maguktól
nem igaz...mire meglesz a rendszámos gépem behozzák ezt a sok hülyeséget
Eddig sem mentem auzopályán, ez után sem fogok
Ilyen esetben áttadom az ügyvédem tel.számát és közlöm beszéljék meg vele
semmit. Mivel a kamera előlről mér, rendszám meg hátul van. Amit szögbe állítva uigye
http://www.origo.hu/auto/20080...

Gondolom máshol is hallottatok erről...
Nem mintha az én motorom képes lenne rá, de ezentúl ti mit terveztek az autópályás száguldás pénzbírság nélküli megúszására?
Nemtudom, sosem hallottam, de találó
én már a DRZ-vel többször is előadtam nekik az alábbi süketelésemet ,ezidáig elengedtek mivelhogy a csavar kirázódott , elveszett, a táblát meg nem rakhatom az ablakba mint az ótósok, meg csak éppen hazáig megyek...... Természetesen fontos a jómodor és a gördülékeny vaker!
de hogyh nem eszi meg 10/1? megbüntet mert elhagytam a rendszámot? és még jó hogy megtaláltam? vagymi?
Saját verziómat mondom. A hatósági jezésen néhányszor áthajtok az autóval, legyen enyhén koszos-karcos , majd szépen viszem a hátizsákban a többi motyóval együtt, Ha megfog a polisz, pont most rázódott le, még nagy mák ,h meglett! Ha nem követek el valami törvénybeütközőt ezen kivül a szemük láttára, 10ból 9x megeszik. Külfüldön meg egyértelmüen a vizszintes rendszám játszik ,ja és nem állok meg sehol senkinek .
akkor most vitassuk meg a rendszám-kevésbé láthatóvátétele témát!
amitől persze még az egész szabálytalan.....
állítólag. Csak azt nem tudom, hogy az adatvédelemmel ez hogyan fér össze....
De mondom, jellemzően a motorosokkal nem szaroznak.
ja csaka a záró mellett a kocsiktól fosok. mikor futárkodtam kentek fel, így jobbra kivágódva már..