Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kocsival vagy, ilyenkor kell benyogni nekik, hogy van egy hulla is a csomagtartoban, meg egy lofegyver. Mikor kihivjak az erositest es kinyitjak, persze nincs. Utana mar mondhatod, hogy persze kocsogok, meg a vegen azt mondjatok hogy a piroson is atmentem
egysávos körforgalomról van szó
Az öreg is hibázott! Idejében be kell sorolni a szélére ha ki akar menni!
elméletileg nem előzött a kiscsávó mert ugye ő jó helyen ment a szélén. persze az öreg után ért be ez is tény de az öreg akkor is a belső felén tévelygett
Ha kétsávos akkor az első lefordulásig mehetsz a külsőben ha 2.-3.-nál akarsz lemenni be kéne a belsőbe sorolni majd ki a megfelelő kijáratnál.
Csak a birka népek szarják le.Kacsáznak mindenfelé körforgalomban index nélkül mintha a körforgalom a préri lenne.
Vedd elő a Kresz-könyvet, és nézd meg, hol nem szabad előzni!
de a második kijáraton akart kimenni
elméletileg jobbra tartás van....... szóval az öreg meg nagyon nem jó helyen ment
sztem a csávesz a ludas... de pohi megmondja
majdnem egyszerre mentek be az öreg a másodikon akart volna menni a kiscsávó meg a harmadikon
mennyit megnt az öreg a körforgóban? hány "kijáratot"?
van egy körforgalom
megy a nagypapi a közepén, kis suttyó meg "jobbról előz" szóval tép utána a körforgalom szélén
a nagypapi menne ki a következő kijáraton szinte középről, neki a suttyónak aki a szélén hasít "egyenesen" ő egy kijárattal később akart távozni
most ilyenkor mi van?
Ezt velem is eljátszották,pont ebben a kereszteződésben,február környékén,hajnali 4-kor!De engem már a könyves Kálmánon állítottak meg,hogy ők ezt látták!Majdnem kiröhögtem őket!Szintén mondtam hogy jelentsenek fel nyugodtan!De végül nem tették!Valószínűleg azért mert a nagy vassal voltam,és tudják,mi legalább annyira tudjuk mit lehet,mint nem mint ők!Egyébként ide be is írtam az esetet akkor!

Pest Gyáli út Ecseri sarok haladtam a Könyves Kálmán felé, áthaladtam a lámpán ( zöld) majd mire elértem a körutat addigra szirénázva jött mögöttem a rendőrautó. Megadván a kellő tiszteletet kezemben a papírokkal szálltam ki mire oda sétált a 2 rendőr. Köszönés után már bunkót annyit kérdezett a rendőr hogy
"mér ment át a piroson" nem ismeretem el mert tényleg zöld volt. Szó szót követett majd a végén flegma hangon benyögte a rendőr, hogy " ha nem ismeri el akkor hagyjuk a 20-as csekket, feljelentem és találkozunk a bíróságon" . Kb 3 hét múlva jött a 25e ft os csekk, megfellebbeztem, elutasították mondván a rendőrök keten voltak én meg egyedül. Befizettem nyeltem nagyot.
Nekem volt a bitumenes pótomon, a kutya se szólt érte még külföldön se.
Középen volt egy plussz ködlámpa és az villogott ha fékeztem, illetve oldalanként hátul 3 db ledes szélesség jelző volt amiből a felső és alsó elaldut ha indexeltem, így maga az index is marha feltűnő volt.
az első résszel egyet értek veled de:
mivel egy 5x éves nőről volt szó és éppen hogy 20 órája voltam ébren így jobbnak láttam ha tesóm ül be a vontatott kocsiba

a második részben részben igazad van, mert "amilyen a mosdó olyan a törölköző" ahogy én állok a rendőrhöz ő is úgy fog hozzám.

én is sokat közlekedek közúton, találkoztam nagyon rendes rendőrrel, de saját tapasztalatom van az igazi "köcsög" rendőrrel is.

példa1:
Pest Gyáli út Ecseri sarok haladtam a Könyves Kálmán felé, áthaladtam a lámpán ( zöld) majd mire elértem a körutat addigra szirénázva jött mögöttem a rendőrautó. Megadván a kellő tiszteletet kezemben a papírokkal szálltam ki mire oda sétált a 2 rendőr. Köszönés után már bunkót annyit kérdezett a rendőr hogy
"mér ment át a piroson" nem ismeretem el mert tényleg zöld volt. Szó szót követett majd a végén flegma hangon benyögte a rendőr, hogy " ha nem ismeri el akkor hagyjuk a 20-as csekket, feljelentem és találkozunk a bíróságon" . Kb 3 hét múlva jött a 25e ft os csekk, megfellebbeztem, elutasították mondván a rendőrök keten voltak én meg egyedül. Befizettem nyeltem nagyot.

példa2:
Nagy Lajos k. Pesten egyenesen menő ( teli lámpa) piros, kis kiegészítő nyíl az zöld. Elkanyarodtam amerre zöld volt, pár másodperc múlva ott is volt a rendőr autó. Téma ugyanaz hogy miért mentem át a piroson. Nem akarták megérteni hogy mikor fordultam még zöld volt, de mire a pótkocsi is átért a lámpán már nem világított a kiegészítő lámpa. Végeredmény ugyanaz csak itt már 30-as csekk volt mivel volt hasonló büntetésem így már súlyosabbat adtak.

És tényleg Zöld volt mindegyik lámpa...
nem értek veled egyet
1
aki vezet annak tudni kell hogy kell vezetni a vontatott kocsiban is, aki nem tudja az béna a nem vontatott autóban is
2
világosan le van írva milyen feltételekkel lehet vezetni, aki nem teljesíti ne vezessen, nincs kifogás
mert akkor jön az ember hogy
-pont ma mentem gyorsan mert szarni kellett
-pont ma szedte le a kutyám a sárgamellényt a csomagtartóról
-pont ma ment a kollégám nyugdíjba aztán csak egy pohár pezsgőt ittam
- stbstbstb
az hogy "köcsög" a rendőr, tudod miért van? mert a sok hülye vezető miatt aki hajdanán(meg most is) felnyomkodja hogy pénzt fogadott el a rendőr
amúgy én már 23éve vezetek legálisan, de még egy "köcsög" rendőrrel sem találkoztam
és
hallottam én már olyan meséket is hogy így szívattam-úgy szívattam a yardot, mert nem vette észre, mert kimagyaráztam mert tökömtudjami, és persze ezt el kell ismételgetni mindig-mindenhol
szóval a dolgok sosem a véletlen miatt olyanok amilyenek
Jó a kézzel/lábbal villogtatás is egész addig, míg nem kell hirtelen fékezni egyszer. Akkor nem lesz idő villogtatni, pedig akkor kellene legjobban.
Pedig teccene, és hasznosnak is tartom.
Annó a pótféklámpát is tiltották, aztán az is milyen jó.
ha már idetévedtem, egy kis érdekesség:

tegnap egy érdekes szituba kerültem... csattogok a városban kocsival(átlagos, még a színe is szürke), majd egy felújítás alatt lévő útszakaszra érek(30as tábla), ahol egyébként 2 sávosra vált az út közvetlenül a forgalomirányító lámpa alatt(a sávokat nem lehet látni, mivel a kopóréteget marták fel az aszfaltról). Mögöttem borostás rendőrcsávó gasztrával. A 30as táblát elérve lassítok harmincra, rendőrautó épp hogy nem szalad belém. Amielőtt odaérek, besárgul, barátunk nyélen be a belsőbe és kanyarodik... bőven nem arról van szó, hogy a nem tudott volna megállni.

Éppenséggel van egy fotóm.

na most legyek emberséges és töröljem a csába...

vagy küldjem a hírlapnak....
Ja.Eddig a közgyakorlat szerint szartak rá a közegek.
Most morciznak és büntetnek.
És hát ez már fáj.
Amúgy logikusan a jó édes............tudja hogy most balra fog e menni vagy jobbra.Vagy miazistent csinál.
Bár eddig se nagyon használta az indexet senki semmire mert lusták.Akkor most mé megy mind.
Pedig tilos vészvillogóval vontatni. Vannak vontatási szabályok, előírások..... Ha nem működnek a vontatott jármű lámpái, akkor hátra kell vezeti egy kiegészítő lámpaszettet, amit az vontató jármű áramforrása táplál és azonos a működése a vontató jármű hátsó lámpáival. Itthon szarnak rá......
De külföldön nem viccelnek, ott büntetnek ha nem így csinálják.
Közúti használata nem engedélyezett. a KRESZ előírja, hogy minek és hogyan és hol kell működnie. Van egy rakás KÖHÉM rendelet is.
A villogó piros fénnyel az a helyzet, hogy az USA modelleknél ugye villog az egész oldal -pirosan- ha kanyarodik. Megtévesztő.
Egyébként figyelemfelkeltőbb, de ugye ha csak egy ok van arra, hogy zavaró lehet..... nem engedélyezik.
Macerás.Gombot nyomni egyszerűbb.
3szög a hátsó ablakba, autóra kihelyezve.
Már láttam kamionon is, hogy ilyen villogó féklámpa is (!) volt rajta a normál mellé, nem rossz dolog eléggé figyelem felkeltő. De, hogy legális-e?