Sanyikám sírsz itt, de az, hogy az asszony nevén megy a teherkocsi, motorozol, stb. lemarad. Mióta ismerlek nem voltál egy hetet motor nélkül, és minden évben kint vagy a horváthoknál. Szóval.......tény, hogy kerget is a végrehajtó De te nekem ne szenvedj itt.
Ej, hogy az a sok lúzer dologkerülő, menyien is vannak mostanában?...valami 4 millát emlegetnek, na azok a semmirekellők....miért nem olvassák pl. itt, hogy milyen jól el lehet boldogulni a nerben......el is szégyelltem magam a nevükben, nevemben ....
Nettót írtam. Saját példám: minimálbér alatt elvállaltam egy motoros melót amikor feljöttünk Pestre, nem a pénz, hanem a gyerek bölcsije miatt. Adtam fel hirdetést hogy munkát keresek gépészmérnökként. Felhívtak, bedolgoztam magam 120,000-ért, majd kértem emelést, most a dupláját kapom nettóban. Emellett van még üzlet is, Pest jobban pörög, mint a vidék. Behozom a céghez az eladó lomjaimat és ide szívesebben érte jönnek, mint Debrecenbe. Kicsit tanulni kell, aztán akarni a melót, a végén meg húzni az igát és lesz pénz motorozni is
most már leverheted a veséjüket az ásóval, szóval nem reménytelen a helyzet
bár ezt az új jogos védelmi helyzetet valahol elő kell vakarni mit is takar pontosan
most nem tudom mi a helyzet de pesten olyan másfél éve nettó 120 nál kezdődött a targoncás&raktárosi meló+ túlóra
nekem meg most lett 114 az alapom nemrég a 98ról
plusz 5-6 ezer műszakpótlék
Addig gondolkodtam úgy mint Te, amíg egy reggel arra keltem, hogy az összes baromfi elvándorlot. Sosem lettek meg e befogadók. Ezért nem termelek már semmit csak füvet. azt viheti bátran mindenki, aki szereti. A veteményt is sokszor kitépték tövestől, ( paprika, paradicsom, burgonya, bab ) amikor már élvezni lehetett volna a munka gyümölcsét. Neked szerencséd van.
bruttóban talán...vagy inkább úgy sem....nem beszélve, hogy protekció nélkül már takarítói meló sincs.....próbaképp kezdj el melót keresni, pár önéletrajzzal próbálkozz be....mi folyamatosan ezt tesszük többféle munkakörre.....
Szerintem több, sőt ismeretségi körben többen megkeresik ennek a tízszeresét is. Persze van 2 egyetemi diplomájuk és biztosan szerencsések is. Én 120 alatt nem tudok pesti biorobotot, inkább 140 az átlagfizu.
több pesti(vagy környéki) ismerősöm van mint vidéki
mivel majd 20évig ott melóztam
van köztük csóró is (legalábbis ő ezt állítja) de átlagban mind jobban keres mint én, még basztattak is hogy mit putriskodok itt vidéken
csak már meguntam ezt a pesti-pestre utazásokat
ha kicsit is akartam volna már osztogattam volna neked a konténereket a bilken
szóval azért nem a pest a legcsóróbb vidék, igaz itt lehet legkönnyebben elbaszni a zsetont
Tényleg?...mennyi mostanában szerinted a melós bér Bp.-n?.....pont annyi vagy kevesebb mint máshol mivel itt a meglévő melókhoz képest túl sokan vannak rá.....jelenleg amit haverság és más protekció nélkül meg lehet szuerezni kb. 80-85000 netto......
Vagy csak hülyébbek az emberek mert elhiszik.A minap mondta a kolléganőm hogy a piaci húsboltban vagy 3-400-al olcsóbb a csirkemell hegyekben mint a teszkóban mégis alig volt valaki.........bezzeg a teszkóban.
elég kevés embernek nincs földje aki panaszkodik
mert gondolom nem a "pesti" nép a legszegényebb ahol átlagban minden olcsóbb és a legjobbak a fizetések
erről van szó de tudod a pestinek mi hülye parasztok vagyunk.. örül a fejének a betondzsungelben a drága ócska kaját zabálva (tudom tudom kivételek..)
és most már ha bejönne lopni a perui indián nyugodtan beleállíthatom az ásót
Mi van?.....nem, amit én kívánnék az még nem volt ellenben azzal amit a vezér épp megvalósít, na az volt az általad említett időszakban.....igaz, nem tudnak kilépni a szülők és saját maguk árnyékából...
Ez fasza...akkor jövőre a földeden majd én ültetek valamit és nem kell járnom a teszkóba......akinek meg nincs földje sőt még balkonja sem, hogy miért megy a teszkóba?...mert az olcsóbb mint na nemzeti rablók boltjai.....
Ez amit kívánsz volt 45-89-ig ha jól tippelek.
A végére annyira nyakig álltak a szarban hogy el is menekültek a komcsijaink belőle egy renccerváltásba.
Nem nagy munka csak az elásásuk.
bár ezt az új jogos védelmi helyzetet valahol elő kell vakarni mit is takar pontosan
nekem meg most lett 114 az alapom nemrég a 98ról
plusz 5-6 ezer műszakpótlék
mivel majd 20évig ott melóztam
van köztük csóró is (legalábbis ő ezt állítja) de átlagban mind jobban keres mint én, még basztattak is hogy mit putriskodok itt vidéken
csak már meguntam ezt a pesti-pestre utazásokat
ha kicsit is akartam volna már osztogattam volna neked a konténereket a bilken
szóval azért nem a pest a legcsóróbb vidék, igaz itt lehet legkönnyebben elbaszni a zsetont
mert gondolom nem a "pesti" nép a legszegényebb ahol átlagban minden olcsóbb és a legjobbak a fizetések
és most már ha bejönne lopni a perui indián nyugodtan beleállíthatom az ásót
A végére annyira nyakig álltak a szarban hogy el is menekültek a komcsijaink belőle egy renccerváltásba.