Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kezdjem el a kommunista múltadat elemezni én is amit vélelmezek az írásaidból, korodból és eddig leírt előmeneteledből?....ne feledd, én is éltem akkor....,de a személyeskedésbe nem akarok belemenni, ha úgy jobb akkor komcsilibsibérenc vagyok és a parlamentben ülök vagy 10 ballibkarvaly frakcióban és azzal vagyok megbízva, hogy a derék mit sem sejtő igaz magyarokat elkábítsam a valótlanságot árasztó írásaimmal....így jobb?...
Miért, mit írtál?...arra kéne válaszolni amivel megmagyarázod, hogy aki szegény annyit is ér?...
Mondtam hogy a magyarral általában csak a magyar tud rendesen kibaxni.
És ebbe saját maga tartozik bele legjobban.
Én ennyit tudok amit leírtam, nem faggatózok.
Minden évben másik és mind leélve, szétrúgva került el.
Hogy mit és hogy azt passz, de tudva mennyibe telik csinálni egy vállalkozást nem féltek én senkit semmilyen ügyeskedéstől
Igazából vagy ügyeskedsz, vagy vegetálsz.
Már ahogy én látom, de becsületesen, 8 órás munkából, átlagkeresettel / az az én országomban, ismertségi körömben túlnyomó részt : 80.000forint környéke+kis cafateria / biztos nem élsz meg.
Egyedül képtelenség még a létfenntartás is ennyiből.
Hidd el, hogy sokan osztanak és szoroznak, hogy épp mire elég mire nem.
Másik ismerős :
8milliós hiteles autó, 26nm kisgarzon hitelre
itt jelzem, hogy a kocsi többe kerül mint a lakás, de zabálni már nem tud a szerencsétlen. Szervizeltetni nem tudja az autót, számlákkal csúszkál, de a valagát 2m nem viteti arrébb kocsi nélkül.
Rengeteg és rengeteg ilyen "beteg" felfogású ember van, akivel valószínűleg te sem tudnál azonosulni, mert szögesen eltér a felelősségtudatotok, neveltetésetek, stb
Szóval erről csak úgy lehet bizton véleményt alkotni, ha bele lát az ember a "kritizált körbe".
Nem vitatkozok veled, félre ne érts.
Én meg ezt látom
Nagyon megnehezítették a hitelhez jutást.
Manapság már nemigen engedik.
Össze vannak kötve egy rendszerbe a bankok.
Régen lehetett.
Most simán BAR-ra kerülsz ilyenért.
Mondjuk késel egy csekkel 1 hetet.
Egy doboz még nem jelent semmit.
Sőt, még egy motor sem jelent semmit, mert mind lehet szépen a leghosszabb hitelből
Én nem egy olyan embert ismerek, aki nyaranta hitelre megveszi a motort, fizeti 3-4 hónapot, leéli mint a franc és viszik is tőle.
Olyanból is rengeteg van, hogy a hitelt is hitelből fizeti, de a látszatra adni kell.
Az sem ritka, hogy valaki jóval ereje felett vásárol és úgy jár kölcsönkéregetni a törlesztésre, stb

Nem minden a látszat, ahogy a mondás tartja.
/ sosem tartoztam a "gazdagok" közé, de az én családomban SOHA nem volt vita ételről ! Hogy-hogynem viszont az egyik barátomnak 5-6bolttal rendelkeztek a szülei. Rajta mindig röhögtem mikor rászólt az anyja, hogy miért nem elég neki pár karika kolbász a rántottába /
Felőlem szidhatod a kormányt napestig meg még szivatják is a kamionosokat meg mindenkit úgyhogy bánja fene.
De az éhező milliókról meg mélyszegénységről vízionálni azért nem kéne mert nincs így.
Persze van lecsúszás,középréteg elvékonyodása.És nagy a szakadék gazdag és nem gazdag közt de olyan mezitláb szaladgáló puffadthasú magyar gyerekek csapatait nem látod az úton mint Kongóban.
Csak azt hogy anyuka mitsu platós 4x4-essel hordja oviba,tánciskolába vagy dzsúdóra a kölköt és mobilon tartja az 5 éves a kapcsolatot vele.
Mindennap látom ahogy leszállank tömegével az emberkék a buszról és előttem várják meg anyut,aput,havert aki kocsival jön értük mert nem gyalogolnak 20 métert sem.A parkolóm minden nap tele a 7,kor odaálló pestre járó melósok kocsjaival mert a seggét autóval akarja vitetni.
Ha anynira szegény lenne nem tartana fenn kocsit azért hogy az alvégről meg isaszegről feljöjjön.
És még sorolhatnám.
Amikor lomtalanításkor csak az utcánkban végignéztem a kirakott lomot minden második háznál ott volt a nagy lapostévé doboza.
Nem arra válaszolsz ráadásul amit írok.
Látszik azon amit leírsz nagyanyó ! Idézzem?
Lehet valaki túl hangos?...hááát lehet, főleg azoknak akik nem akarják hallani a kritikát...sokszor hallani olyan véleményt, hogy birka a magyar, de ha kinyitja a száját akkor meg az már zavaró....miért?
Annyira örülök, hogy tudod mikor mit csináltam.....édesanya...jelenleg nem irigykedek senkire még a nerben megdicsőültekre sem....és nem a magam helyzete miatt vagyok a szegények pártján bár az is benne van, hogy hamar oda kerülhetek én is hanem pusztán mert a szomszédaim lecsúszása akik nem romák, nem dologkerülők hanem csak magyarok és mégis nyomasztó ami lett velük....a maszopszadesz vette el az előző vállalkozásomat, nem véletlenül zavartuk el őket...most meg ezek a mostanit....és remélhetőleg ugyanarra a sorsra jutnak majd....én nem vágyom vissza a kádár féle szocit ami most épül, éltem benne eleget sőt többet mint szerettem volna.....amúgy az érvek helyett a a személyeskedés nem menő....ezzel már a vezér (aki a jobbik igazi édesapja) sem megy sokra....
Te soha nem szavaztál a Jobbikra.
Édesapa ! A lehetőség mindenki előtt ott van! Kell szerezni két műszaki diplomát doktorátussal, és agyon keresheted magadat!
És nem azokat irígyelni akik tanultak -dolgoztak, (loptak) és most van valamijük.
Azzal, hogy itt sopánkodsz a maszopban, nem megyünk semmire!
Se te sem mi!
Vagy akkor nem votál elég hangos vagy most túl.
Ezek azok a ,mondatok amivel a jobb módúak megmagyarázzák, hogy nekik miért van több a másiknak meg kevesebb és főleg, hogy ez miért van így és mennyire jó....minden mondat mellé be lehet tenni az ellenkezőjét is...
Sajnos a jobbikra (ma már nem tenném) és a család a vezérre (már ők sem tennék, rajta is vagyunk a kubatov listán)....legközelebb kire fogok nem tudom még......elhiszem, hogy nem vagy politikus ahogy én sem....csak simán utálom amikor azok akik a kettős mérce ellen kiabálnak maguk alkalmazzák a legjobban másokra.....mindennek megvan a másik oldala, aki csak az egyiket fújja az nem tud objektíven ítélni.....vagy mi...
A zemútnyócévben is mondtam és akkor mindenki helyeselt...most meg ááá, hagyd, ne lázadj, ne kritizálj jó lesz ez.....hát nem jó és miért baj ha szóvá teszik?....régebben ez kötelesség volt ma meg már bűn?....
Sanyi,

már ne haragudj, de mit szeretnél elérni a folyamatos szararendszerdeszarnekem mondogatásával? Attól, hogy mondogatod jobb lesz? Miért nem lépsz valamerre nyávogás helyett?

nem kioktatni akarlak, de a vertyogás sehová nem vezet...
Érdekelne kire szavaztál a választásokkor?
Esetleg melyik frakcióban ülsz?
Én a MIÉP-re majd a jobbikra!
Nem vagyok "politikus"!
Neked írtam tsanyi!
Itt van neked 5 nagyon tanulságos mondat:
1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.
2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett érte megdolgozni.
3. A kormány nem tud adni senkinek semmit addig, amíg azt valaki mástól el nem veszi először.
4. Semmit nem tudsz megtöbbszörözni úgy, hogy először elosztod.
5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja, és mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan, aki nem csinál semmit, ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.
(Világhálós körlevél)
Amúgy igazatok van, eljött a kánaán és a szabadság....nem akarok vitatkozni senkivel....
Nem beszélve arról, hogy ha esetleg mások vannak bajban akkor azt csak olyanok említhetik meg akik maguk is bajban vannak?....érdekképviselet?....együttérzés?....ja, az nem menő....és ha esetleg valakinek kinéz a nyomor, de még van mit enni az sem félhet tőle?....
Áh leszámoltam azt a 2 milla morét,a maradék sercli kínai,arab,mongolt meg azt az 500e-ret aki a lopott,harácsolt,mutyizott,államilag lopott pénzt talicskázza kifelé.
No, már a határontúliakat is beleszámolják? ....
Tévedsz, nagyon nem így van, de hát tőled ez alap....főleg a személyeskedés....