Okés, ha a logikát követjük, első ránézésre, kresz tudás nélkül, akkor azt az oldalt oldja ahol a kereszteződés betorkollik.
De ez nem kresz tudás nélküli logika kérdése, a kresz leírja szépen.
A betorkoló útról ha kifordulsz és megállsz rögtön jobb oldalt a menet irány szerint szabályosan akkor honnan kellene ugyan tudnod, hogy 1 utcával feljebb van e megállni tilos jelzőtábla?
Természetesen sehonnan. Pont ezért oldja a kereszteződés, legyen az jobb vagy bal oldalról betorkoló, esetleg mindkét irányból.
Hát átolvastam vagy 3x mire megértettem a problémát....
Elméletileg, ha a ki és behajtást nem akadályozod akkor a betorkoló úttal szemben meg is állhatsz.
A bíróság szerint meg nem oldja a betorkoló a táblát?
Na megjöttem a "kifaggatásról". A dolog lényege annyi, hogy nem értem el a közigazgatási bírság határát, 70es táblánál 85-el lőttek le így szabálysértési eljárás lett ami Móron folyik, de a meghallgatás Szigetszentmiklóson volt, és innen küldik vissza a papírokat Mór-ra és ott az előadó dönt, hogy mennyire akar engem megbüntetni.
Ezek szerint a szemétládák már kézi módban használják a trafit és nem sokkal 70 felett már fotóznak is
Nem csekket küldtek... egy idézést a górénak hogy jelenjen meg és nyilatkozzon, hogy ki vezette a kocsit, ő meg felhívta őket, hogy nem e lehetne hogy egyből a sofőr megy be, így végül én megyek csak be kezemben a menetlevél másolattal.
Valószínűleg nem közügyes, mert nem találom a fényképet a közig oldalán.
Valószínűleg nem tartozik a köziges tartományba, de mivel a cég nem tagadhatja meg a járművezető kilétét ezért kénytelen elküldeni az adataidat....ha köziges lenne akkor csak egy csekket küldtek volna a cégnek pont úgy mint magánszemélynek és elég lenne azt befizetni (tapasztalat)....vagy ha mégis köziges és a cég csak csekket kapott akkor simán szívatás a történet mert anélkül adatopkat küldtek, hogy azt kellett volna....
Ha a rendőr jön házhoz az már régen rossz.
Mitől vagy biztos benne, hogy közig bírság? Olyankor csak a csekket küldik. Bár szabálysértésnél is csak adatkérő lapot kaptam legutóbb, amin nyilatkozni kell, hogy ki vezetett, vagy nyilatkozni, hogy nem nyilatkozom.
Én inkább az utóbbira gondolok szóbeli verzióban, hogy pszichikai ráhatással elismertessék a delikvenssel, nehogy kibújjon valami jó trükkel, vagy ismerős segítségével egy levélben. Nagyon kellhet most minden fillér.
Ennyit azért nem ér nekem a dolog, mert "jó" munkahelyem van. Csak kevés infót kaptam most a cég felől és nem tudom, hogy mi a helyzet.
Meg furcsállom is a dolgot hogy elvileg közigazgatási bírság akkor mi a fenének kell nekem megjelennem.
Bevallom, hogy feszélyez a sok egyenruhás ember között lenni. Olyan megoldás nincs hogy a rendőr jön házhoz
Az is a szabály része, hogy nem ismerem el.
Szóval nem hazudok, és azt mondom, hogy "nem én voltam", hanem "nem mondom meg, hogy én voltam-e" mert jogom van hozzá (sztv. 57§).
Ja, hogy céges. Akkor passz. Annyi tapasztalat van, hogy a tesóm is így járt. A cég szó nélkül befizette, és most rajta követelik. Ott is volt valami probléma a határidőkkel, meg kész tények elé állították, se nem szóltak előtte, se el nem ismertették vele, csak a már befizetett pénzt követelik, a tesóm meg nem hajlandó kifizetni, mert nem tudott élni a jogaival, iratbetekintés, bizonyítékok megtekintése, mittomén.
Szóval most patthelyzet van, már vagy 2-3 éve.
Én nem konkrétan a "megúszásra" hajtok, tény hogy jó lenne ha nem kéne befizetni semmit csak tartsuk be a játék szabályokat! én gyorsan mentem, ő büntessen meg csak tartsa be azokat az idő határokat amiket kitaláltak. Szerintem így fer a dolog.
Így viszont gáz.....sajna nagy valószínűséggel pont is ugrik majd.....nyilván nem érte el a köziges határt így a cégeknek kiküldik hisz a nyilvántartásból (menetlevél) kiderül ki vezette és azt nem lehet letagadni......általában 30 rugó meg pár pont...
Ja igen két határidő volt, de az sem 30 volt, hanem jóval kevesebb (talán 8 nap?).
Én úgy úsztam meg a közig bírságot, hogy 62 napra jött a csekk, rá két napra pedig az értesítő.
Naná, hogy megreklamáltam, és nem fizettem semmit, csak egy tértivevényes levél postaköltségét (400 Ft volt asszem).
céges dolog, mert kamionnal voltam. gondolom a cég egyből vissza küldte a papírokat hogy én vezettem...pontosan nem tudok semmit mert a diszpancser nem sokat mondott, csak hogy ott lesznek a portán a papírok.
behúzni nem hagyom magam, de kihúzni se akarom magam, ha tényleg elkövettem azt amit elkövettem.
De ez nem kresz tudás nélküli logika kérdése, a kresz leírja szépen.
A betorkoló útról ha kifordulsz és megállsz rögtön jobb oldalt a menet irány szerint szabályosan akkor honnan kellene ugyan tudnod, hogy 1 utcával feljebb van e megállni tilos jelzőtábla?
Természetesen sehonnan. Pont ezért oldja a kereszteződés, legyen az jobb vagy bal oldalról betorkoló, esetleg mindkét irányból.