Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hello mindenki!
segitséget kérnék derbi senda r50 (régi vázas) motoromhoz. nem tudja valaki hogy a gázkartól az elosztóig a hosszú bowden hány cm? mert a karbiba és az olajszivattyúba menő az jó csak a hosszú szakadt el!
sürgős lenne
köszi előre is!
Sziasztok ! Derbi Sonda Xtreme- nek milyen méretű a gyári fúvókája?
nekem a Nokiámon van sebességmérő és elég pontosan mér is :D
(megy mint a rakéta a kis fenix )
gázbovdenből ha csak belső kell azt tudsz külön is venni...
nálunk a motoros boltban volt 2m bovden + a végét lezáró kis pöcökkel 1100ft..
Ezt akkor megnézem, köszi :) Nekem mondjuk nincs androidos telóm, de tesómnak az van, szóval holnap elkérem tőle :)
Ezt már én is próbáltam. Sopronba van is kettő( amit ismerek ) ilyen műszer,de amikor megyek felé, mintha a motorost nem is ismerné fel. Kocsival ez a probléma nem áll fent.
Igen smice de én arra gondolta hogy egyenes szakaszban ami a csövön ki fér akkor meg nézi a GPS-t és az órát és úgy tudni fogja!
Meg telefonra is le lehet tölteni sebsebég mérőt olyan mint a trafi csak nem tom hogy jól mér-e!
Havernak volt xperia-án!
alxza! Ha androidos telefonod van, és van benne GPS akkor a Play-ről ingyenesen letöltheted a "GPSspeedK" nevű kis programot. Ez a teló GPS-t használva kilométeróraként működik. Tizedes értékig mér. Szerintem elég jó! Én ezzel is bemértem, és ugyancsak jól működik.
Azért a GPS-ről annyit tudni kell, hogy minél gyorsabban mész, annál megbízhatóbb, mert ugye úgy méri a sebességet, hogy időnként meghatározza, hol vagy, és meghatározások közti időből és az ez alatt megtett távolságból számol. Minél nagyobb távot mész két meghatározás közt, annál kevésbé számít a helyzetmeghatározás pontatlansága. Ráadásul ha két meghatározás közt nem egyenletes sebességgel mérsz, azt megint nem tudja figyelembe venni.

Magyarán szólva, városi tempónál a GPS is megbízhatatlan, az autópályára igaz, hogy jobb mint az óra: nagy sebesség, egyenletes tempó. Autós tapasztalatom is az, hogy autópályán látszik, hogy az óra kb. 8 km/h-t csal (többet mutat), de ha városban megyek, akkor meg össze-vissza vannak különbségek GPS és óra közt, volt pontosan megegyező értéktől kezdve 20km/h-s eltérés az óra javára, de volt hogy a GPS mutatott többet. Ennyire azért nem kaotikus az óra. :) A GPS viszont kis sebességnél az.

Szerintem a legpontosabb (a rendőr traffipaxán kívül) azok a többnyire városhatárokban vagy veszélyes forgalmi helyeken (csomópont, kórház, iskola stb.) lévő telepített radarok, amik az út mellett kijelzik az aktuális sebességedet. Azokhoz lehet viszonyítani, és be tudod lőni az órád csalását. A helyedben én keresnék egy olyat.
Igazán nincs mit ez csak természetes, hogy segítünk egymásnak!
Rendben, köszönöm szépen. Akkor hát ez lesz, én is kerítek egy GPS-t.
Hát ehhez a kilométer órás dologhoz csak annyit fűznék, hogy így sok nettezés közben sokszor olvastam azt, hogy GPS-el kell be mérni egy motort mert azt biztosat mutat és nem csal!
Senda 125 sm hátsókerék. Szép állapotban, 20ezer-ért. Ha van rá igény, plussz 6ezerért van teljesen új lánckerék is.
Hát azt én sem tudom,hogy pontos lenne-e és ha igen, akkor melyik :( Azért köszi szépen :)
Valamit biztos fog mutatni, de, hogy pontos lesz az nem biztos. A kerékpár meg a derbi első kerekének átmérőjében van különbség. Bár nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja, illetve, hogy a kerékpár órák meddig képesek mérni.
Árakban elég nagy a szórás:
http://kerekpar-computer.aruke...
Köszi :) Az enyém fogalmam nincs,hogy mennyit mehet. Szerintetek egy bicikli km óra jó megoldás lenne? Illetve melyik fajta?
alxza! Az enyém 5-el mutat kevesebbet mint amennyivel megyek. Óra szerint 50 az GPS-el mérve 55.
Nincs mit szívesen! Ha tudok segítek máskor is.
Mennyit csalnak úgy általában a motorok km órája?
Simsonos haverokkal mentem a minap és alig mentem 50-55el ők náluk mg már 65-70et mutatott az óra.
Egy Opel Astrával is bemértük 65-nél(nálam) 75-öt mutatott a kocsi órája.
Szerintetek? Bicikli óra jó megoldás? :D
Szerintem Attilát telefonon kerezsd. Itt válaszolni nem nagyon szokott.
Áron alul eladó a képen látható CDI 50ccmes motorhoz senda, gpr.....
CDI- 5000Ft
fesszabályzó- 3000Ft
malossi légszűrő- 3000Ft
carbon tükör- 2000Ft
IRIS lánc alig használt: 3000Ft(+első lánckerekek több db igény szerint)
kipufogó rendszerek, derbi sendához, aprilia rshez, rieju rs1hez.....

06 20 351 23 16
v.adam1992@citromail.hu
POSTAI CSOMAGKÜLDÉS csak a postaköltség előre utalása esetén!
Nagyon szívesen :)
Köszönöm a segítséget! :)

Alxza: Köszi nekedis! :)
Köszi a segítséget!
Én is ettől tartottam, hogy meg kell majd bontani. Akkor majd tavaszra szétszedjük neki. Télen lesz rá időnk.
Nekem is ugyan ez volt a gond a derbimel!
Cseréltem a lamellákat, új olaj és most már nekem jó lett!