Hello mindenki!
segitséget kérnék derbi senda r50 (régi vázas) motoromhoz. nem tudja valaki hogy a gázkartól az elosztóig a hosszú bowden hány cm? mert a karbiba és az olajszivattyúba menő az jó csak a hosszú szakadt el!
sürgős lenne
köszi előre is!
Ezt már én is próbáltam. Sopronba van is kettő( amit ismerek ) ilyen műszer,de amikor megyek felé, mintha a motorost nem is ismerné fel. Kocsival ez a probléma nem áll fent.
Igen smice de én arra gondolta hogy egyenes szakaszban ami a csövön ki fér akkor meg nézi a GPS-t és az órát és úgy tudni fogja!
Meg telefonra is le lehet tölteni sebsebég mérőt olyan mint a trafi csak nem tom hogy jól mér-e!
Havernak volt xperia-án!
alxza! Ha androidos telefonod van, és van benne GPS akkor a Play-ről ingyenesen letöltheted a "GPSspeedK" nevű kis programot. Ez a teló GPS-t használva kilométeróraként működik. Tizedes értékig mér. Szerintem elég jó! Én ezzel is bemértem, és ugyancsak jól működik.
Azért a GPS-ről annyit tudni kell, hogy minél gyorsabban mész, annál megbízhatóbb, mert ugye úgy méri a sebességet, hogy időnként meghatározza, hol vagy, és meghatározások közti időből és az ez alatt megtett távolságból számol. Minél nagyobb távot mész két meghatározás közt, annál kevésbé számít a helyzetmeghatározás pontatlansága. Ráadásul ha két meghatározás közt nem egyenletes sebességgel mérsz, azt megint nem tudja figyelembe venni.
Magyarán szólva, városi tempónál a GPS is megbízhatatlan, az autópályára igaz, hogy jobb mint az óra: nagy sebesség, egyenletes tempó. Autós tapasztalatom is az, hogy autópályán látszik, hogy az óra kb. 8 km/h-t csal (többet mutat), de ha városban megyek, akkor meg össze-vissza vannak különbségek GPS és óra közt, volt pontosan megegyező értéktől kezdve 20km/h-s eltérés az óra javára, de volt hogy a GPS mutatott többet. Ennyire azért nem kaotikus az óra. :) A GPS viszont kis sebességnél az.
Szerintem a legpontosabb (a rendőr traffipaxán kívül) azok a többnyire városhatárokban vagy veszélyes forgalmi helyeken (csomópont, kórház, iskola stb.) lévő telepített radarok, amik az út mellett kijelzik az aktuális sebességedet. Azokhoz lehet viszonyítani, és be tudod lőni az órád csalását. A helyedben én keresnék egy olyat.
Hát ehhez a kilométer órás dologhoz csak annyit fűznék, hogy így sok nettezés közben sokszor olvastam azt, hogy GPS-el kell be mérni egy motort mert azt biztosat mutat és nem csal!
Valamit biztos fog mutatni, de, hogy pontos lesz az nem biztos. A kerékpár meg a derbi első kerekének átmérőjében van különbség. Bár nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja, illetve, hogy a kerékpár órák meddig képesek mérni.
Árakban elég nagy a szórás: http://kerekpar-computer.aruke...
Mennyit csalnak úgy általában a motorok km órája?
Simsonos haverokkal mentem a minap és alig mentem 50-55el ők náluk mg már 65-70et mutatott az óra.
Egy Opel Astrával is bemértük 65-nél(nálam) 75-öt mutatott a kocsi órája.
Szerintetek? Bicikli óra jó megoldás? :D
segitséget kérnék derbi senda r50 (régi vázas) motoromhoz. nem tudja valaki hogy a gázkartól az elosztóig a hosszú bowden hány cm? mert a karbiba és az olajszivattyúba menő az jó csak a hosszú szakadt el!
sürgős lenne
köszi előre is!