Nekem ugyanaz mint nyáron. Egyrészt lusta vagyok cserélgetni, másik gumiszettet venni, másrészt meg télen főleg terepen megyek vele, és ott azért nem csúszik meg olyan könnyen, mint egy lefagyott aszfalton, könnyű is, 50-es is, meg lehet fogni. Egyébként egy vegyes használatú enduró gumim van.
Viszont pont mostanában nézegettem kifejezetten téli gumikat - ha csak terepen használod, akkor szerintem a hóban bármi elboldogul, amit laza, sáros terepre terveztek; viszont ha hideg/vizes/havas/fagyott úton akarsz egy kis plusz biztonságot, akkor az IRC Urban Snow téli gumijait ajánlanám. Sok tesztet olvastam róla, mindben nagyon dícsérik, nagyon megnöveli a motorok téli használhatóságát.
Első nekifutásnak ne használd a motort.
Másodikként ha van WD40 kontakspray-d akkor fujd be vele a felfogatási pontokat. Sendárol van szó? Ha igen akkor csak két ponton kell. GPR-en már több.
Harmadikként lecseréled a telót vagy a motort.
Negyedikként passz.
"A lapátot kellett kitekerni és mögötte..."
Nem volt szó semmiféle tengelyről. De akkor pontosítok.
A lapátot kellett letekerni a tengelyről és mögötte......
Remélem most már érthető. Nem kell leereszteni az olajat és levenni a kuplungdeknit ahhoz, hogy kicseréljem a szimeringeket.
Van most nálam egy Derbi Senda 125 Baja 4T. Hol lehet hozzá alkatrészeket vásárolni itthon? most kellene egy új szívócsonk + egy keverék állító csavar.
Kitekerni ?
Ott valami nem jó ha tekerve kijött a vízpumpa tengelye
Ahogy kolléga írta belül van egy plasztik fogaskerék,az van rögzítve egy kis csapszeggel a tengelyen.A tengely vége neked menetes,vagy valami csigahajtásos ?
nem kellett levenni a deknit.
A lapátot kellett kitekerni és mögötte volt a két szimering ellentétesen egymással. Kiszedtem őket és majd pótolom újjal.
Helló!
Le kell venni a dekni.Két szimering van benne a lapátot ugy tudod kivenni hogy ha levetted a deknit,akkor a lapát tengelyében van egykis vasrud amit ha kinyomsz belőle kitudod könnyen venni a tengejt lapáttal együtt.
Nem emlékszek már rá de lehet kitudod venni ugyis h a kisvasrud benne van lecsavarod a lapátot leveszed és kitolod a tengelyt.
Aszimeringeket pedig csavarhuzóval vagy vmi egyéb segédszerszámmal:D ki tudod venni.
A vízszivattyúnál a szimeringet hohyan kell cserélni? Le kell szedni az egész kuplung oldali deknit, vagy nem szükséges hozzá? ha valaki cserélt már légyszi írja le a menetét hogyan is kellene. A kis csavart le csavartam, de a lapát nem akar lejönni róla. Nagyobb erővel kellene leszednem? kettő szimering van benne?
Helló! Nekem a feszszabályzóval van egybeépítve az indexrelé.
Ülés alatt bal oldalt, "közel" az akksitartóhoz, 5 vezeték megy rá. http://www.robogowebshop.hu/im...
06 20 351 23 16
v.adam1992@citromail.hu